Νότης Σφακιανάκης: “Φασισμός η Χρυσή Αυγή; Αγγελούδια είναι μπροστά σε αυτούς που κυβερνούν”

Νότης Σφακιανάκης: “Φασισμός η Χρυσή Αυγή; Αγγελούδια είναι μπροστά σε αυτούς που κυβερνούν”

Τι δήλωσε ο Νότης Σφακιανάκης για τη Χρυσή Αυγή, το πλεόνασμα, τα ΜΜΕ και την πολιτική σκηνή της χώρας (Ηχητικό)

“Αν μου πουν ότι στηρίζω τη Χρυσή Αυγή; Επιβάλλεται να στηρίξετε τη Χρυσή Αυγή! Αν μη τι άλλο, αυτή περιέχει μέσα και την αυγή. Οι άλλοι έχουν μόνο το σκότος”. Αυτά είχε δηλώσει πρόσφατα ο Νότης Σφακιανάκης σε τηλεοπτική συνέντευξη του.

Στις 7 Δεκεμβρίου, Νότης Σφακιανάκης και Δέσποινα Βανδή θα ξεκινούσαν κοινές εμφανίσεις στη σκηνή του “Έναστρον”. Η συνεργασία τους όμως δεν έγινε ποτέ, μιας και ο γνωστός τραγουδιστής είχε προβεί σε δηλώσεις στήριξης και θαυμασμού της Χρυσής Αυγής.

“Είμαι πολιτικό ον και σκέπτομαι μονίμως πολιτικά διότι είμαι πολίτης, όχι πελάτης. Όλα αυτά τα κοπρόσκυλα που σας κυβερνάνε, εγώ δεν τα έχω αξιολογήσει όπως εσείς. Δεν τους έχω δώσει καμία απολύτως δύναμη. Έχω κάθε δικαίωμα να λέω τη γνώμη μου γιατί δεν χρωστάω σε κανέναν απολύτως τίποτα”, δήλωσε στη συνέχεια ο τραγουδιστής.

Τώρα, ο Notis, επανήλθε με νέα συνέντευξη του, αυτή τη φορά στον Derti fm 98,6, την Παρασκευή 11 Απριλίου.

Μεταξύ άλλων είπε:

Για το πλεόνασμα και την κυβέρνηση:

“Ένας λαός κυβερνάται από ανθρώπους ακατάλληλους. Είναι οι χείριστοι διαχειριστές. Οι ακατάλληλοι πρέπει να φύγουν, μας κοροϊδεύουν χυδαία. Τι πλεόνασμα έχουμε; Για να έχουμε πλεόνασμα πρέπει να έχουμε παραγωγή. Βγαίνουν και τα λένε αυτά στις απρόσωπες αγορές για να πάρουν κι άλλα δανεικά. Πανηγυρίζουν οι άλλοι γιατί πας να τους ξαναχρεώσεις”.

“Μας λένε τόσο χυδαία ψέματα που πρέπει να είσαι ανάπηρος πνευματικά για να τους ξαναψηφίσεις και να μην καταλαβαίνεις τι γίνεται. Εμένα δεν με παίρνει η μπάλα, δυσανασχετώ. Με παίρνει η μπάλα επειδή ταλαιπωρούν τους συνανθρώπους μου αλλά δεν πιστεύω πια τα ψέματα. Λένε μόνον ψέματα και κατατυραννούν. Ο λαός αυτός δεν δυσανασχετεί, δεν θυμώνει. Γιατί δεν διώχνουμε τους υπαλλήλους που στείλαμε εκεί για να μας κυβερνούν; Κοροϊδεύουν και τα 10 εκατομμύρια. Έρχονται εκλογές. Αυτοί οι άχρηστοι, που δεν είναι καθόλου βλάκες, αλλά έχουν μειωμένες ικανότητες και τους βάλαμε εμείς σε αυτή τη θέση, πρέπει να φύγουν.

Αυτοί είναι εγκληματίες δοτοί, ηθελημένα τα κάνουν αυτά. Οι εκλογές πρέπει να γίνονται όταν το επιθυμεί ο λαός. Ο τελευταίος κριτής είναι ο λαός, εμείς κρίνουμε. Το σημερινό καθεστώς είναι φασιστικό. Πρέπει να γίνει επανάσταση για να πέσει. Κάνεις εκλογές κάθε τέσσερα χρόνια. Όταν σου πουλάνε την πατρίδα, κάνεις επανάσταση. Δεν την κάνουμε γιατί είμαστε δειλοί, δεν έχουμε το σθένος και το θάρρος. Αλλά σε αυτό έχουν συμβάλλει πολλοί παράγοντες όπως η εκκλησία που μας έκανε μαζοχιστές. Τι σημαίνει γύρνα να φας χαστούκι κι από το άλλο μάγουλο;”.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ανέφερε ότι αυτό τον καιρό μαζεύει τραγούδια για τον νέο του δίσκο. Παρακάτω είπε. “Γιατί αποκαλούνται “fan club”; Δεν θέλουμε φανατικούς, θέλουμε φιλάθλους. Θαυμαστές”.

Για τη συνεργασία με τη Δ. Βανδή είπε:

“Κανείς δεν κατάλαβε γιατί έφυγε. Είναι δυνατόν οι τραγουδιστές να συνεργάζονται μεταξύ τους με πιστοποιητικό φρονημάτων; Οι θέσεις μου είναι γνωστές και συνεπέστατες από τότε που άρχισα να μιλάω δημόσια. Υποστηρίζω το δίκαιο από όπου κι αν προέρχεται. Με ξέραν από παλιά, τώρα με μάθανε; Καμία Δέσποινα Βανδή δεν θα ζητήσει να μάθει τα φρονήματα μου για να συνεργαστούμε. Άλλοι λόγοι την έκαναν να φύγει, αλλά ας το αφήσουμε αυτό τώρα. Τη Δέσποινα την είχα μαζί μου από το καλοκαίρι του 1997 στη Θεσσαλονίκη.

Μαζί μου είχε βγάλει τον πρώτο της δίσκο και όσο ήταν στο Rex μαζί μου, ο δίσκος της έγινε πλατινένιος. Χωρίς να θέλω να μειώσω την αξία της. Αλλά στο Rex και στην Πύλη Αξιού έσπαζαν οι πόρτες, δεν χωρούσε ο κόσμος. Τώρα που μιλούσαμε για την νέα συνεργασία, με αγκάλιαζε και με φιλούσε γιατί νόμιζε ότι είμαι άλλος από αυτό που είμαι. Όταν έκανα αυτές τις δηλώσεις που και πάλι θα καναξάνω γιατί δικαιώνομαι από τις συνθήκες, αποφάσισε ότι έπρεπε να αποχωρήσει.

Δεν μας καταδυναστεύει καμία Χρυσή Αυγή και κανέναν κόκκινο τριαντάφυλλο. Αν είχε κυβερνήσει η Χ.Α. ή η κόκκινη παπαρούνα θα κρίναμε αυτούς. Η Χρυσή Αυγή είναι αυτή που είναι καλώς ή κακώς γιατί διαμορφώθηκε από αυτούς που κυβερνούν. Αν δεν ήταν αυτοί δεν θα είχε ανάγκη ο λαός από καμία Χρυσή Αυγή. Αισθάνονται ότι είναι το αποκούμπι τους. Αν παρουσιάσεις αποσπασματικά αυτό που λέω, αυτός που το ακούει θα επηρεαστεί. Τα ΜΜΕ απομονώνουν δηλώσεις και παρουσιάζουν ότι θέλουν σαν τον Γκέμπελς”.

“Για να υπάρχει τραγούδι πρέπει να υπάρχει ζωή και συνθήκες. Όταν σου κλέβουν τη ζωή πως να βγάλεις τραγούδια;”, είπε παρακάτω. “Όσα ζούμε δεν τα έχουμε ξαναζήσει ποτέ. Ζούμε έναν ύπουλο πόλεμο. Μας έχει καταπιεί η παγκοσμιοποίηση, δεν έχουμε ψυχή και ιδανικά”.

“Το “χαράτσι” είναι λέξη τούρκικη και με προσβάλλει και η έννοια του χαρατσιού και η ίδια η λέξη”.

Σε άλλο σημείο για τη Χρυσή Αυγή:

“Φασισμός η Χρυσή Αυγή; Αγγελούδια είναι μπροστά σε αυτούς. Μπροστά στους φασίστες που κυβερνούν”.

Περί θρησκείας και θανάτου:

“Χριστιανός με την έννοια τη δική τους δεν είμαι. Σύμφωνα με αυτούς που ορίζουν τις θρησκείες”. “Κάποια στιγμή θα πεθάνω. Αλλά 54 δεν αισθάνθηκα ποτέ. Εκμεταλλεύομαι τον χρόνο όπως κάτσει, αισθάνομαι ότι θα ζήσω αιώνια”.

Τέλος, διευκρίνισε ότι δεν θα προχωρήσει σε καλοκαιρινές εμφανίσεις και θα παρουσιάσει τα νέα του τραγούδια ζωντανά τον επόμενο χειμώνα.

Ακούστε όλη τη συνέντευξη του εδώ:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα