Ο Lewis Capaldi του “Someone You Loved” για πρώτη φορά στην Αθήνα

Ο Lewis Capaldi του “Someone You Loved” για πρώτη φορά στην Αθήνα
Ο Lewis Capaldi Promo photo

Ο Σκωτσέζος τραγουδιστής Lewis Capaldi έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα με ένα τραγούδι που σίγουρα έχεις ακούσει, έστω και άθελά σου, πάρα πολλές φορές.

Ένας ταλαντούχος καλλιτέχνης στο απόγειο της διεθνούς καριέρας του, με sold-out συναυλίες σε λίγα … δευτερόλεπτα. Ο 26χρονος Lewis Capaldi έρχεται στις 16 Σεπτεμβρίου 2023 στο TerraVibe και αν το όνομα κάτι σου θυμίζει αλλά δεν μπορείς να το “τοποθετήσεις” σε τραγούδι, άκουσε για 100ή φορά το “Someone You Loved” και θα τον θυμηθείς.

Γνωστός για τις χιουμοριστικές ατάκες του, ο ίδιος δήλωσε για την ταχύτητα με την οποία “εξαφανίστηκαν” τα εισιτήρια της περιοδείας του αλλά και για την παράκληση του κοινού για επιπλέον ημερομηνίες: “Μακάρι πραγματικά να μπορούσα να σας δω όλους, αλλά είμαι απλώς ένας μικρός παχουλός άνθρωπος που πρέπει να προσπαθήσει να δει όσο το δυνατόν περισσότερους από εσάς σε ολόκληρο τον κόσμο”.

Εκτός από το “Someone You Loved”, ο Capaldi ερμηνεύει τα “Before You Go”, “Forget Me”, “Bruises” και η λίστα συνεχίζεται μαζί με τα … ρεκόρ. Είναι ο μοναδικός καλλιτέχνης που η arena-tour του έγινε sold out μέσα σε δευτερόλεπτα, πριν καν κυκλοφορήσει το καινούργιο του άλμπουμ, “Broken by Desire to Be Heavenly Sent”.

Το ντεμπούτο άλμπουμ του, “Divinely Uninspired to a Hellish Extent” έγινε το άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις όχι μόνο τη χρονιά που κυκλοφόρησε το 2019 αλλά και την επόμενη, το 2020. Έμεινε για 77 συνεχόμενες εβδομάδες στο Top 10 του UK Album Chart και 5 τραγούδια από το άλμπουμ βρέθηκαν συνεχόμενα στο top 10 UK singles ενώ τα 2 από αυτά στο θέση No 1 (Someone You Loved, Before You Go).

Τα τραγούδια του έχουν σημειώσει πάνω από 25 δισεκατομμύρια streams παγκοσμίως. Η απώλεια, το παράπονο, η αναμονή και η βασανιστική ανάγκη να αγαπήσουμε και να αγαπηθούμε είναι η πρώτη ύλη των στίχων του.

Ο Lewis Capaldi Alexandra Gavillet

Ο Lewis Capaldi ανήκει στην κατηγορία εκείνη των υπερταλαντούχων καλλιτεχνών, μαζί με την Adele και τον Ed Sheeran, που γνωρίζουν την ανεπιφύλακτη εκτίμηση των απανταχού μουσικόφιλων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα του σεβασμού που μοιράζεται με άλλους καλλιτέχνες είναι το γεγονός ότι ο Ed Sheeran έγραψε μαζί του το smash hit, “Pointless”.

Η παγκόσμια επιτυχία του, “Someone You Loved” είναι το single Βρετανού καλλιτέχνη που παρέμεινε τις περισσότερες εβδομάδες από οποιοδήποτε άλλο τραγούδι στο UK Top 10, αλλά και το τραγούδι με τα περισσότερα streams ever στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Δίκαια τα διεθνή ΜΜΕ του αφιερώνουν διθυραμβικές κριτικές τόσο για το ταλέντο όσο και για την προσωπικότητά του: “Πραγματικά λαμπρός τραγουδοποιός, ερμηνευτής και entertainer και συνάμα ένας πραγματικά όμορφος άνθρωπος”.

Μουσικές επιρροές

Ο Capaldi πάσχει από σύνδρομο Tourette, όπως ο ίδιος αποκάλυψε σε συνέντευξή του τον Σεπτέμβριο του 2022 . Είναι δεύτερος ξαδερφος του γνωστού ηθοποιού Peter Capaldi, που εμφανίστηκε και στο βίντεο του “Someone You Loved”.

Έχει μεγαλώσει με Slipknot και Avenged Sevenfold, ενώ άκουγε και pop-punk μπάντες όπως οι Blink-182 και οι Busted. Το “γύρισε” στην ποπ ακούγοντας Paolo Nutini και Joe Cocker. Έχει δηλώσει ότι λατρεύει τη μουσική των: Macabees, Arctic Monkeys, the Beatles και Bob Dylan, ενώ η Adele και οι Kings of Leon τον έχουν επίσης εμπνεύσει στη δημιουργία τραγουδιών. Γεννήθηκε στη Γλασκώβη και πρώτη φορά τραγούδησε όταν ήταν 4 ετών, σε ένα ταξίδι της οικογένειας Capaldi στη Γαλλία.

Πληροφορίες

  • Τιμές Εισιτηρίων (στις τιμές εισιτηρίων περιλαμβάνεται το κόστος της υπηρεσίας διαχείρισης εισιτηρίων)
  • Γενική Είσοδος: Φάση 1: 49,50 ευρώ, Φάση 2: 55 ευρώ, Φάση 3: 66 ευρώ. Golden Standing
  • 99 ευρώ. VIP (A & B), 99 ευρώ. Με κάθε 3 VIP ή Golden Standing εισιτήρια παρέχεται 1 δωρεάν Θέση Στάθμευσης/Parking.
  • Σημεία Προπώλησης: Ηλεκτρονικά: viva.gr & hunteragency.gr, Τηλεφωνικά: 11876
  • Σε όλα τα Viva Spots, (Καταστήματα NOVA, Public, Media Markt, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, αθηνόραμα.gr, Yoleni’s). Δίκτυο Public.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα