Ο Θοδωρής Βουτσικάκης δίνει στο θέατρο Τέχνης άρωμα παλιάς μπουάτ

Ο Θοδωρής Βουτσικάκης δίνει στο θέατρο Τέχνης άρωμα παλιάς μπουάτ
@VaGGiNet

Η παράσταση «Στην οδό Φρυνίχου» επιστρέφει στο Θέατρο Τέχνης με εορταστική διάθεση και μόνο για 4 βραδιές.

Η σκηνή της οδού Φρυνίχου του Θεάτρου Τέχνης στην Πλάκα, απέκτησε την αίγλη των παλιών μπουάτ, φιλοξενώντας τη μαγική φωνή του Θοδωρή Βουτσικάκη σε μια ατμοσφαιρική μουσική παράσταση με την καλλιτεχνική υπογραφή της Λίνας Νικολακοπούλου (η συνεργασία τους ξεκίνησε το 2015 και μέχρι σήμερα μετρά πολλές και σημαντικές στιγμές, με κορυφαία την εμβληματική δισκογραφική σύμπραξη με τον βραβευμένο με Oscar Ιταλό συνθέτη Nicola Piovani, που έκανε όλους τους Έλληνες να τραγουδούν πως «Είναι Όμορφη η Ζωή»)..

Μετά τη μεγάλη επιτυχία των πρώτων εμφανίσεων του Νοεμβρίου και χάρη στη θερμή υποδοχή του κοινού, η παράσταση «Στην οδό Φρυνίχου» επιστρέφει με εορταστική διάθεση και μόνο για 4 βραδιές.

Εμείς μιλήσαμε με τον Θοδωρή Βουτσικάκη με αφορμή τις μουσικές αυτές βραδιές.

"BouBou *AkoY*


Πώς αποφασίσατε να κάνετε αυτές τις μουσικές βραδιές στο θέατρο Τέχνης;
Ο χώρος της Φρυνίχου, του θεάτρου Τέχνης, έχει κάτι μαγικό. Κάτι χειροποίητο. Νομίζω είναι ιδανικός για να αναδείξει την ομορφιά που έχουν τα τραγούδια, μέσα σε μια συνθήκη λιτή και άμεση. Η οικειότητα που νιώθω πάνω στη θεατρική σκηνή θυμίζει συναυλία, αλλά δεν έχει ακριβώς την ίδια αίσθηση. Εδώ, ο χρόνος σαν να αποκτάει άλλη βαρύτητα, μέσα από τις επιταχύνσεις και τις επιβραδύνσεις του. Δεν ξέρω πώς να το εξηγήσω. Κάτι αλλάζει.

Λίνα Νικολακοπούλου. Τι σημαίνει για εσάς; Πώς επιλέχθηκαν τα τραγούδια που θα ακούσουμε;
Θα μπορούσα να παρομοιάσω τη Λίνα με ένα κήπο. Είναι ένας άνθρωπος που αγαπώ. Τα τραγούδια που διαλέξαμε, πιστεύουμε ότι ταιριάζουν στη ζεστασιά του χώρου και στη φωνή μου, αλλά και στην αισθητική των δυο σπουδαίων μουσικών που έχουμε για συνεργάτες, το Νεοκλή Νεοφυτίδη στο πιάνο και τον Βασίλη Ραψανιώτη στο βιολί. Είναι τραγούδια που αγαπάμε, πολλών και διαφορετικών δημιουργών, που συμπλέουν αρμονικά με τα περιεχόμενα της Όμορφης Ζωής και κρατάνε τους ορίζοντες μας ανοιχτούς.

Αγαπημένο τραγούδι του προγράμματος; Αυτό που σας κάνει ιδιαίτερο “κλικ” και γιατί;
Το Bitter Way, του Μάνου Χατζιδάκι, με το που το άκουσα, ήξερα πως θα συνδεθώ. Έχει μια μελωδία απίστευτη και ο τρόπος που ακούγεται από το βιολί και το πιάνο, στο ημίφως του θεάτρου, φτιάχνει μια νέα διάσταση σε αυτό που νιώθω εκείνη την ώρα.

Πόσο όμορφη αλήθεια μπορεί να είναι η ζωή εν μέσω πανδημίας;
Η καθημερινότητα μας είναι σκληρή, ίσως πιο σκληρή από ότι συνήθως. Αυτό που έχει συμβεί με την πανδημία μας έχει σοκάρει. Ίσως όμως να εκτιμήσαμε πράγματα που πριν περνούσαν απαρατήρητα ή να βρήκαμε τη γοητεία σε άλλα, καθημερινά. Ούτως ή αλλως τα πάντα στη ζωή έχουν και το αντίθετο τους. Δεν αντιλαμβάνομαι τη μέρα μου ως κάτι απόλυτο. Προσπαθώ να είμαι συντονισμένος με την κάθε μου στιγμή, και αυτό το βρίσκω λυτρωτικό.

Ποιος ο ρόλος της μουσικής αυτήν τη δύσκολη περίοδο; Πιστεύετε πως πρέπει να παίρνει θέση;
Πολλές φορές έχω νιώσει τη μουσική να λειτουργεί ιαματικά, σαν να με αγκαλιάζει ή άλλες φορές να με ταρακουνάει, και αυτό, ειδικά σε αυτή τη φάση της ζωής μας, το έχουμε πολλή ανάγκη. Η δημιουργία στην τέχνη οφείλει να είναι παρούσα, αλλά αληθινά παρούσα, χωρίς «βία». Εννοώ να προκύπτει με αλήθεια και όχι με σκοπιμότητα. Δεν είναι ανάγκη ένα τραγούδι να είναι κοινωνικά επίκαιρο, αρκεί το αίσθημα του να είναι διαχρονικό.

Σας αρέσουν οι ανατροπές; Νιώθετε πως έχετε ξεπεράσει ποτέ τον εαυτό σας; Θα επιχειρούσατε για παράδειγμα να πάτε στη Γιουροβίζιον;
Μου αρέσει το καινούργιο. Δεν ξέρω αν αυτό με κάνει και ανατρεπτικό. Για τη Γιουροβίζιον, με ένα ωραίο τραγούδι και στη σωστή στιγμή, θα πήγαινα.

Info παράστασης: Συντελεστές: Θοδωρής Βουτσικάκης, τραγούδι/Νεοκλής Νεοφυτίδης, πιάνο/Βασίλης Ραψανιώτης, βιολί/Λίνα Νικολακοπούλου, καλλιτεχνική επιμέλεια/Παναγιώτης Τερζής-Γιώργος Μιχαηλίδης, σχεδιασμός ήχου/Μαρία Βενετάκη, σχεδιασμός φώτων Ευαγγελία Θωμάκου, Φωτογραφίες παράστασης /Αναστασία Ταμουρίδου – ARTos & Θέαμα, οργάνωση παραγωγής/

Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν- Στην οδό Φρυνίχο/ 15, 23, 29, 30 Δεκεμβρίου/ Ώρα έναρξης 21.00/ Τιμές εισιτηρίων 15 ευρώ κανονικό & 12 ευρώ μειωμένο/
Προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/theater/stin-odo-frynichou/ Διάρκεια παράστασης: 100 λεπτά

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα