Πέθανε η διάσημη τραγουδίστρια Μίλβα – Η συνεργασία με τον Θάνο Μικρούτσικο

Πέθανε η διάσημη τραγουδίστρια Μίλβα – Η συνεργασία με τον Θάνο Μικρούτσικο
Milvs

H τραγουδίστρια από το Μιλάνο έγινε γνωστή στο ελληνικό κοινό από τη συνεργασία της με τους Θάνο Μικρούτσικο - Λίνα Νικολακοπούλου για το δίσκο 'Volpe d' Amore' (Αλεπού της Αγάπης).

Πέθανε σήμερα σε ηλικία 81 ετών η διάσημη Ιταλίδα τραγουδίστρια Μαρία Ίλβα Μπιολκάτι, γνωστή στο κοινό ως Μίλβα, μετέδωσαν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα την οικογένειά της.

Η Μίλβα, που ήταν άρρωστη εδώ και χρόνια, πέθανε χθες Παρασκευή το βράδυ στο Μιλάνο, δήλωσε η οικογένειά της στο ιταλικό πρακτορείο Ansa.

Είχε ερμηνεύσει μερικές από τις μεγαλύτερες ιταλικές επιτυχίες των δεκαετιών του ’60 και του ’70, ενώ τα εντυπωσιακά, κόκκινα μαλλιά της ήταν αναγνωρίσιμα πολύ πέρα από τα σύνορα της χώρας της.

“Η Μίλβα ήταν μια από τις πιο έντονες ερμηνεύτριες του ιταλικού τραγουδιού. Η φωνή της προκαλούσε έντονα συναισθήματα σε ολόκληρες γενιές. Ήταν μια μεγάλη Ιταλίδα, μια καλλιτέχνις που ξεκίνησε από τη γενέτειρά της για να ανέβει στις διεθνείς σκηνές”, σχολίασε ο Ιταλός υπουργός Πολιτισμού Ντάριο Φραντσεσκίνι.

Γεννημένη στις 17 Ιουλίου 1939 στο χωριό Γκόρο της επαρχία Εμίλια – Ρομάνια στη βόρεια Ιταλία, η Μίλβα έκανε την εμφάνισή της στον καλλιτεχνικό κόσμο της Ιταλίας στο φεστιβάλ τραγουδιού του Σαν Ρέμο το 1961.

Το 1994 συνεργάστηκε με τον Θάνο ΜΙκρούτσικο για το δίσκο ‘Volpe d’ Amore’ (Αλεπού της Αγάπης), που περιείχε τραγούδια σε στίχους Λίνας Νικολακοπούλου και γνώρισε τεράστια επιτυχία σε Ελλάδα και Ιταλία.

ΚΚΕ: “Αποχαιρετούμε μια κορυφαία προσωπικότητα του θεάτρου και του τραγουδιού”

«Αποχαιρετούμε μια κορυφαία προσωπικότητα του θεάτρου και του τραγουδιού, τη διάσημη Μίλβα (Μαρία Ίλβα Μπιολκάτι) που για χρόνια θριάμβευε στις διεθνείς σκηνές, ειδικά στην Ιταλία και τη Γερμανία, έχοντας παράλληλα εκδώσει δίσκους σε πολλές χώρες, καθώς και στην Ελλάδα» αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του για το θάνατο της Μίλβα.

«Συνεργάστηκε με κορυφαίους δημιουργούς, όπως ο Ένιο Μορικόνε, ο ‘Αστορ Πιατσόλα, ο Τζιόρτζιο Στρέλερ, ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Θάνος Μικρούτσικος από τη χώρα μας, όντας εκλεκτική στις επιλογές των έργων που ερμήνευε, συνήθως έξω από τους εμπορικούς κανόνες» προσθέτει η ανακοίνωση και καταλήγει: «Το όνομά της συνδέεται άρρηκτα με τη σκηνική κυριαρχία, την ποικιλία, τη φλόγα και τη φινέτσα στο τραγούδι της. Υπήρξε πολυεδρική καλλιτέχνιδα με ικανότητα να περνά από το ελαφρό τραγούδι στη λυρική όπερα και από το ελαφρό θέατρο στο πιο απαιτητικό. Θρυλικές ήταν οι ερμηνείες της σε έργα του Μπρεχτ. Για την καλλιτεχνική προσφορά της, σε πολλές χώρες της έχουν απονεμηθεί τιμητικοί τίτλοι. Παλιότερα υπήρξε μέλος του Ιταλικού Kομμουνιστικού Kόμματος».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα