Ποιος είναι ο λόγος που ματαιώνονται οι συναυλίες των Πυξ Λαξ και των Les Negresses Vertes

Ποιος είναι ο λόγος που ματαιώνονται οι συναυλίες των Πυξ Λαξ και των Les Negresses Vertes

Ματαιώθηκαν οι συναυλίες των Πυξ Λαξ και των Les Negresses Vertes στο πλαίσιο του Rockwave Festival. Τι λέει η επίσημη ανακοίνωση.

Με μία ανακοίνωση στον επίσημο λογαριασμό του Rockwave Festival στο Facebook πληροφορηθήκαμε ότι οι συναυλίες των Πυξ Λαξ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων στις 19 Ιουλίου και των Les Negresses Vertes στις 20 Ιουλίου στη Μονή Λαζαριστών, ματαιώνονται. Ο λόγος σύμφωνα με την ανακοίνωση σχετίζεται με ζητήματα διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων, τα οποία φέρνουν νομικά εμπόδια στο συγκρότημα των Πυξ Λαξ που θα έπαιζε γνωστές επιτυχίες της δεκαετίας του ’90.

Όπως είχε αναφερεθεί στο πρώτο δελτίο Τύπου για την προώθηση της συναυλίας των Πυξ Λαξ, το set list θα ήταν βασιμένο σε τραγούδια της μπάντας από τη δεκαετία του ’90. Χαρακτηριστικά διαβάζουμε σε αυτό πως “στις αρχές των ’90s, o Φίλιππος Πλιάτσικας και ο Μπάμπης Στόκας, δυο παιδικοί φίλοι από το Μενίδι, συνεργάζονται με τον Πρίγκηπα της Δυτικής Όχθης, τον αξέχαστο Μάνο Ξυδούς, και την ιστορία την ξέρετε…”

Πολλές από τις επιτυχίες του συγκροτήματος έχουν την υπογραφή του Μάνου Ξυδούς, που έφυγε από τη ζωή στις 13 Απριλίου 2010 μετά από ανακοπή καρδιάς, ενώ πραγματοποιούσε πρόβες, σε ηλικία 57 ετών.

Αν κάτι μπορούμε να συμπεράνουμε είναι πως το πρόβλημα αυτό που προέκυψε με τα πνευματικά δικαιώματα σχετίζεται με τον Μάνο Ξυδούς.

Η ανακοίνωση για τη ματαίωση των συναυλιών ΠΥΞ ΛΑΞ – LES NEGRESSES VERTES

Rockwave ανάρτηση

“Οι ανυπέρβλητες δυσκολίες που επέβαλε αδικαιολογήτως γνωστή εταιρεία διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων στην υλοποίηση του concept των συναυλιών, απαγορεύοντας στους Πυξ Λαξ να παίξουν τραγούδια της δεκαετίας του ‘90, μας φέρνει στην δυσάρεστη θέση να ματαιώσουμε τις συναυλίες των Πυξ Λαξ με τους Les Negresses Vertes στις 19 και 20 Ιουλίου (Μονή Λαζαριστών και Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων αντίστοιχα).

Το αντίτιμο των εισιτηρίων θα επιστραφεί άμεσα στους κατόχους, στην κάρτα που χρησιμοποιήθηκε κατά την αγορά.”

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα