Ρουβάς για Άξιον Εστί : Θυμάμαι ότι ο Αντώνης Ρέμος είχε τραγουδήσει Θεοδωράκη και ζήλεψα

Ρουβάς για Άξιον Εστί : Θυμάμαι ότι ο Αντώνης Ρέμος είχε τραγουδήσει Θεοδωράκη και ζήλεψα

Τι δήλωσε σε συνέντευξή του ο Σάκης Ρουβάς, λίγες ημέρες πριν τη συναυλία όπου θα ερμηνεύσει το "Αξιον Εστί" του Μίκη Θεοδωράκη

Πολλές φορές είχε φανταστεί τη στιγμή, που θα συναντηθεί με τον Μίκη Θεοδωράκη και θα του φιλήσει το χέρι, ο Σάκης Ρουβάς, όπως αποκάλυψε σε συνέντευξή του στη Real News της Κυριακής.

"Μέσα μου, όλα αυτά που συμβαίνουν σαν να ήξερα ότι θα συμβούν. Δεν έχω βάλει ποτέ όρια στον εαυτό μου. Δεν έχω όμως πάψει και να ονειροπολώ. Ακριβώς όπως είχα φανταστεί ότι θα παίξω στο θέατρο και έπαιξα στις «Βάκχες».

Έτσι είχα φανταστεί ότι θα τραγουδήσω κάποια στιγμή και αυτά τα μεγαλειώδη έργα. Μην το πάρετε ως αλαζονεία. Η καρδιά μου σπαρταράει και φτερουγίζει όταν κάνω αυτά τα άλματα. Θυμάμαι ότι ο Αντώνης Ρέμος είχε τραγουδήσει Θεοδωράκη και ζήλεψα. Ζήλεψα αγαπώντας τον Αντώνη. Αλλά ζήλεψα γιατί ήθελα κι εγώ να τραγουδήσω τραγούδια του Μίκη. Πιστεύω πως όλα έρχονται στην ώρα τους και για μένα ήρθε αυτή η ώρα. Όχι ότι έχω τρελαθεί και νομίζω πως θα ερμηνεύσω το έργο όπως ο Μπιθικώτσης.

Δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Το ζητούμενο είναι αυτό το μεγαλοπρεπές έργο να πάει σε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο. Αισθάνομαι σαν ένα μέλος μιας σκυταλοδρομίας που παρέλαβε τη σκυτάλη και θα την παραδώσει", είπε ο τραγουδιστής.

Απαντώντας στο γιατί "τραβάει τους κεραυνούς" και στο νέο του ξεκίνημα, είπε:

"Οι πράξεις μου είναι αυτές που τραβάνε τους κεραυνούς. Αλλά συνδυάζονται και με το γεγονός του πώς σκέφτεται ο καθένας για τον εαυτό του και τι είναι ικανός να πράξει. Ουσιαστικά, κρίνουν με τα δικά τους μέτρα και με τις δικές τους δυνατότητες τις δικές μου πράξεις. Δεν πιστεύουν ότι ένας άνθρωπος μπορεί  να αλλάξει τόσο πολύ και αυτό είναι το πρόβλημα. Αυτοπροστατεύονται γιατί δεν μπορούν να καταλάβουν ή να παρακολουθήσουν κάτι. Πρέπει να παραδεχτώ ότι κι εγώ αλλάζω συνεχώς. Αλλά χωρίς αλλαγή γίνεται εξέλιξη".

"Αυτό είναι το μοναδικό μου «θέλω» - θέλω να αλλάζω. Από μικρό παιδάκι στην Κέρκυρα μέχρι τώρα. Για να είμαι ειλικρινής αυτό γινόταν από μόνο του στην αρχή - τώρα είναι συνειδητό. Απόλυτα συνειδητό. Πριν από επτά χρόνια θα έλεγα ότι μέσα μου αισθάνθηκα να πνίγομαι. Είχε φτάσει ένας κορεσμός, έπρεπε να κάνω τις επεμβάσεις μου και τις έκανα", πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας τα 90ά γενέθλια του μεγάλου μουσουργού, ο Σάκης Ρουβάς ευχήθηκε "στα 100 του χρόνια να διευθύνει εκείνος το «Άξιον Εστί». Και να το τραγουδήσω. Θέλω να τον δω, να του φιλήσω το χέρι και τίποτα άλλο".

Φωτογραφία: m.entertv.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σάκης Ρουβάς : Θα δώσω το δικό μου αποτύπωμα στο 'Άξιον Εστί'

Θεοδωράκης για Ρουβά: Δεν θα προστεθώ στο μακρύ κατάλογο αυτών που κατά καιρούς απαγόρευσαν έργο μου

SHARE:

24Media Network