Σάκης Ρουβάς : Θα δώσω το δικό μου αποτύπωμα στο ‘Άξιον Εστί’

Σάκης Ρουβάς : Θα δώσω το δικό μου αποτύπωμα στο ‘Άξιον Εστί’
Ευρωκίνηση

Ο δημοφιλής καλλιτέχνης μίλησε για τη συμμετοχή του στην επετειακή συναυλία με αφορμή τα 90α γενέθλια του Μίκη Θεοδωράκη και έδωσε τη δική του εκτίμηση για όλο αυτό το ντόρο που έχει δημιουργηθεί γύρω από το όνομά του σχετικά με αυτήν

Η είδηση της συμμετοχής του Σάκη Ρουβά σε μια συναυλία για τον εορτασμό των 90 χρόνων του Μίκη Θεοδωράκη έχει προκαλέσει αντιδράσεις και συζητήσεις, επί συζητήσεων για το κατά πόσο είναι ενδεδειγμένη η συμμετοχή του. Ο μουσικοσυνθέτης υπεραμύνθηκε της απόφασης των διοργανωτών της συναυλίας που θα γίνει στις 2 Μαΐου, τονίζοντας βέβαια πως δεν επρόκειτο για δική του επιλογή.

Ο κ. Ρουβάς μίλησε το πρωί της Πέμπτης σε συνέντευξη Τύπου για τη συναυλία. “Όλα αυτά τα χρόνια ψάχνομαι σαν άνθρωπος. Δεν διαχωρίζω τον εαυτό μου σε καλλιτέχνη και τραγουδιστή, αισθάνομαι ένας άνθρωπος. Μέσα από όλες μου τις δραστηριότητες την τέχνη, το τραγούδι, το θέατρο και τον κινηματογράφο, προσπαθώ να καλύψω τα μυστήρια της ζωής” ανέφερε και συνέχισε: “Τι άλλο θα μπορούσα να κάνω από το να αποδεχτώ αυτή την πρόταση; Ξέρετε υπάρχει ένα δαιμόνιο μέσα μας, σε εμάς τους καλλιτέχνες που μας προκαλεί να δοκιμάζουμε καινούριες κορυφές. Αυτή είναι Η κορυφή. Κι επειδή μας αρέσει να κοιτάμε ψηλά εμείς οι καλλιτέχνες, πραγματικά ενθουσιάστηκα με την πρόταση” είπε χαρακτηριστικά για το έργο του Μίκη Θεοδωράκη.

Άξιος Εστί: Γιατί ο Σάκης μπορεί να τραγουδήσει Μίκη

Ο Σάκης Ρουβάς επεσήμανε πως το πιο σπουδαίο για εκείνον είναι “να γινόμαστε αγωγοί της ενέργειας που μας δίνεται, πολλές φορές γραπτή και ηχητική και να την επικοινωνούμε με τους άλλους ανθρώπους. Και αυτό μπορεί να ακούγεται μικρό, αλλά είναι πολύ σπουδαίο. Δεν θα σταματήσω να το κάνω για το υπόλοιπο της ζωής μου. Δεν μπορώ να πω κάτι άλλο. Είναι αυτό το οποίο διεγείρει και τις αισθήσεις και το μυαλό μου και την ψυχή μου”.

Ο τραγουδιστής απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφου για το γεγονός πως πάντα πίσω από τη δουλειά του δημιουργείται συζήτηση και προκαλούνται αντιδράσεις είπε: “Είναι κέρδος για όλους μας αυτό που συμβαίνει. Κάθε φορά, τυγχάνει μεγαλύτερης προσοχής το έργο με το οποίο ασχολούμαι. Αν φτάσει στα αυτιά ή την καρδιά περισσότερων ανθρώπων, ακόμα και γι’ αυτό το λόγο, εμένα δεν με ενοχλεί καθόλου” σημείωσε.

Δείτε απόσπασμα από τις δηλώσεις του:

Η συναυλία για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς

Στο πλαίσιο του εορτασμού της εργατικής Πρωτομαγιάς και με αφορμή τα 90α γενέθλια του, θα παρουσιαστεί το μεγαλειώδες έργο του Έλληνα συνθέτη “Άξιον Εστί”, ένα από τα σημαντικότερα έργα του ρεπερτορίου της ελληνικής λόγιας μουσικής. Ο Έλληνας καλλιτέχνης θα τραγουδήσει το εμβληματικό αυτό έργο με τα τραγούδια που όλοι αγαπήσαμε, όπως το “Ένα το Χελιδόνι”, το “Με το λύχνο του Άστρου”, το “Της δικαιοσύνης Ήλιε Νοητέ” και το “Της Αγάπης Αίματα”.

Ο Θεόδωρος Ορφανίδης θα αναλάβει τη διεύθυνση την Οrchestra Mobile, ενώ θα συμμετάσχει και η χορωδία της ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ, σε μουσική διδασκαλία Κωστή Κωνσταντάρα. Αφηγητής θα είναι ο ηθοποιός Γιώργος Γιαννόπουλος και ψάλτης ο βαρύτονος Κώστας Ραφαηλίδης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα