Spotify – Apple Music: Τα κορυφαία τραγούδια του 2021 που “σκαρφάλωσαν” στο top 5

Spotify – Apple Music: Τα κορυφαία τραγούδια του 2021 που “σκαρφάλωσαν” στο top 5
Spotify Apple Music Jenny Kane/AP Photo

Ποιοι αστέρες της μουσικής βιομηχανίας βρέθηκαν στην κορυφή της προτίμησης του κοινού και ποια τραγούδια ακούστηκαν περισσότερο τη χρονιά που μας πέρασε.

Ακόμα μια ομολογουμένως ιδιαίτερη χρονιά φτάνει σιγά σιγά προς το τέλος της και ήδη οι αναδρομές ξεκίνησαν με το Spotify και την Apple Music να αποκαλύπτουν ποιοι αστέρες της pop μουσικής ξεχώρισαν αλλά και ποια τραγούδια συμπλήρωσαν τη λίστα του top 10 τραγουδιών για το 2021.

Ο Ed Sheeran, η Taylor Swift και ο ράπερ Bad Bunny συγκέντρωσαν, σύμφωνα με το BBC, τα περισσότερα streams της χρονιάς, σύμφωνα με στοιχεία της Apple Music και του Spotify, ενώ τη χρονιά που οδεύει προς το τέλος της ξεχώρισε η νεοφερμένη Olivia Rodrigo που πήρε την πρώτη θέση στο Ηνωμένο Βασίλειο – με τον punk-pop ύμνο της Good 4U να αναδεικνύεται ως το τραγούδι με τα περισσότερα streams και στις δύο υπηρεσίες στη χώρα. Η ίδια βρέθηκε στην πρώτη θέση στο Spotify και σε παγκόσμιο επίπεδο με το τραγούδι της Drivers License.

Από την άλλη, στο στρατόπεδο της Apple, το συγκρότημα της K-Pop, BTS βρέθηκε στην κορυφή με το τραγούδι τους Dynamite, το οποίο είχε και τον μεγαλύτερο αριθμό streams για το 2021. Το Dynamite αν και κυκλοφόρησε το 2020, δεν κατάφερε να μπει στην πρώτη πεντάδα του Spotify, καθώς η υπηρεσία έκανε το ντεμπούτο της στη Νότια Κορέα (τη χώρα προέλευσης των BTS) μόλις φέτος.

Σύμφωνα με το Spotify, ο πιο δημοφιλής καλλιτέχνης της χρονιάς συνολικά ήταν ο Πορτορικανός ράπερ Bad Bunny, ο οποίος συγκέντρωσε ένα εντυπωσιακό σύνολο 9,1 δισεκατομμυρίων streams, ενώ στο Ηνωμένο Βασίλειο ο Drake ήταν αυτός που βρέθηκε στην κορυφή.

Το Spotify και η Apple Music αποτελούν το 48% της παγκόσμιας αγοράς στο streaming και οι επιτυχημένοι καλλιτέχνες μπορούν να προσελκύσουν τεράστιους αριθμούς έργων για τα πιο δημοφιλή κομμάτια τους. Όλα τα τραγούδια στην πεντάδα του Spotify μεταδόθηκαν πάνω από 1 δισεκατομμύριο φορές τους τελευταίους 12 μήνες.

Τα κέρδη από το streaming βοήθησαν τη μουσική βιομηχανία να ανακάμψει από την κρίση πειρατείας της δεκαετίας του 2000, με τις δισκογραφικές εταιρείες του Ηνωμένου Βασιλείου να κερδίζουν 736,5 εκατομμύρια λίρες την προηγούμενη χρονιά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα