Το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Χάλκης – Δημήτρης Κρεμαστινός είναι γεγονός

Το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Χάλκης – Δημήτρης Κρεμαστινός είναι γεγονός
Η Χάλκη AP Photo/Thanassis Stavrakis

Ως ελάχιστο φόρο τιμής στην ανθρωπιστική, επιστημονική, πολιτική και πολιτιστική προσφορά του Δημήτρη Κρεμαστινού στο νησί της Χάλκης και την Ελλάδα, καθιερώνεται και επίσημα η έναρξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Χάλκης – Δημήτρης Κρεμαστινός. 

Στις 8 Μαϊου του 2020 έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Κρεμαστινός, ο καθηγητής Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών.

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός γεννήθηκε την 1 Μαΐου 1942 στο νησί της Χάλκης και ήταν ένας από τους πλέον επιφανείς Χαλκίτες. Ως ελάχιστο φόρο τιμής στην ανθρωπιστική, επιστημονική, πολιτική και πολιτιστική προσφορά του στο νησί και την Ελλάδα, καθιερώνεται και επίσημα η έναρξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Χάλκης – Δημήτρης Κρεμαστινός.

Ο Δημήτρη Κρεμαστινός EUROKINISSI-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ


Η Χάλκη που πρόσφατα έγινε το 1ο GR-ECO Island της χώρας, οραματίζεται με αυτό το φεστιβάλ μουσικής, να παρέχει στους πολίτες της, μια πολύτιμη πολιτιστική και εκπαιδευτική επιλογή, και παράλληλα, να προσφέρει στους επισκέπτες της υψηλού επιπέδου ψυχαγωγία.

Το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ – Δημήτρης Κρεμαστινός εκκινεί φέτος (8-11 Σεπτεμβρίου 2022) με στόχο να καταστεί θεσμός, τιμώντας τον αείμνηστο Δημήτρη Κρεμαστινό, την εξέχουσα ιατρική, πνευματική, ακαδημαϊκή, επιστημονική και πολιτική προσωπικότητα της χώρας μας, που αναγνώριζε και προωθούσε την αξία της μουσικής παιδείας.

Για τη φετινή πρώτη διοργάνωση προγραμματίζονται 4 συναυλίες, με ρεπερτόριο που έχει ως αφετηρία την κλασική εποχή, αλλά την ίδια στιγμή συναντά την jazz και την κινηματογραφική μουσική.

23 εξέχοντες καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα συναντηθούν μουσικά» στη Χάλκη φέτος τον Σεπτέμβριο. Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ, είναι ο μαέστρος και μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, κ. Νίκος Χαλιάσας. Υπεύθυνη συντονισμού και παραγωγής είναι η κα. Αλίκη Φιδετζή.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Δήμαρχος Χάλκης , Ευάγγελος Γ. Φραγκάκης, “αποτίουμε φόρο τιμής με ένα πολιτιστικό, εκπαιδευτικό, καινοτόμο, κοινωνικό, με τοπική ταυτότητα και υπερηφάνεια γεγονός, μια θετική πολιτιστική εικόνα, πηγή έμπνευσης και ενθύμησης του Δημήτρη Κρεμαστινού”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα