Τραγούδι του Tom Odell έγινε viral “ύμνος διαμαρτυρίας” για τις γυναίκες του Ιράν

Τραγούδι του Tom Odell έγινε viral “ύμνος διαμαρτυρίας” για τις γυναίκες του Ιράν
O Βρετανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός Tom Odell (Τομ Οντέλ) στο βίντεο του “Another Love” YouTube

Γυναίκες του Ιράν διαμαρτύρονται και κόβουν τα μαλλιά τους σε βιντεάκια στο TikTok, ενώ ακούγονται φράσεις από το τραγούδι του Tom Odell, “Another Love”.

Η παλιά επιτυχία του Βρετανού τραγουδιστή και τραγουδοποιού Tom Odell (Τομ Οντέλ) με τίτλο “Another Love” κάνει ξανά την εμφάνισή της στα βρετανικά charts και ανεβαίνει στο νούμερο 17 του Ηνωμένου Βασιλείου, κερδίζοντας δημοτικότητα από το TikTok.

Το τραγούδι του 2013 άρχισε να γίνεται ξανά δημοφιλές, όταν πολλά βιντεάκια διαμαρτυρίας για την κατάσταση στο Ιράν χρησιμοποίησαν ένα απόσπασμά του. Συγκεκριμένα απομονώθηκε και χρησιμοποιήθηκε ένα σύντομο κλιπ που γυρίστηκε σε συναυλία του Τομ Οντέλ, στο οποίο το πλήθος ακούγεται να τραγουδά τους στίχους: “Και αν κάποιος σε πληγώσει, θέλω να πολεμήσω/ Αλλά τα χέρια μου έχουν σπάσει πάρα πολλές φορές/ Έτσι θα χρησιμοποιήσω τη φωνή μου, θα είμαι τόσο*** αγενής/ Οι λέξεις πάντα κερδίζουν, αλλά ξέρω ότι θα χάσω”.

Οι γυναίκες στο Ιράν τις τελευταίες μέρες χρησιμοποιούν το κλιπ για να “ντύσουν” ηχητικά τα βίντεο διαμαρτυρίας τους, ως απάντηση στον θάνατο της 22χρονης Μαχσά Αμινί, η οποία συνελήφθη επειδή δεν φορούσε σωστά το χιτζάμπ της (μαντίλα) και φαίνονταν τα μαλλιά της.

Η 22χρονη πέθανε ενώ ήταν υπό κράτηση, με την αστυνομία να αρνείται την κακομεταχείριση και να υποστηρίζει ότι πέθανε από καρδιακή προσβολή. Η οικογένεια της Μαχσά Αμινί το αμφισβητεί και ο θάνατός της έχει πυροδοτήσει καθημερινές διαδηλώσεις στο Ιράν, στις οποίες έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 40 άνθρωποι.

Σχολιάζοντας τα βίντεο από τις διαμαρτυρίες ο Τομ Οντέλ, που βρίσκεται εν μέσω μεγάλης ευρωπαϊκής περιοδείας, είπε: “Είμαι συγκλονισμένος από τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στο Ιράν. Στέλνω την αγάπη και τις σκέψεις μου σε αυτούς τους απίστευτα γενναίους ανθρώπους που υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και υπερασπίζονται τις γυναίκες”. “Ο καθένας πρέπει να έχει την επιλογή τι να φορέσει ή τι να μη φορέσει” προσέθεσε.

Ο τραγουδιστής αφιέρωσε επίσης το “Another Love” στους διαδηλωτές και τις διαδηλώτριες, κατά τη διάρκεια συναυλίας του στη Γερμανία: “Απόψε θέλω να το αφιερώσω στους γενναίους ανθρώπους που διαδηλώνουν στο Ιράν”.

Το “Another Love” έχει γίνει η μουσική υπόκρουση κυρίως σε βίντεο, στα οποία γυναίκες στο Ιράν κόβουν τα μαλλιά τους σε ένδειξη αλληλεγγύης στην Αμινί.

@mariahedayati For all my sisters, for Mahsa.
#mahsaamini
#iran
original sound – em

@mariahedayati For all my sisters, for Mahsa.
#mahsaamini
#iran
original sound – em

Δείτε βίντεο κάτω από το hashtag #mahsaamini

Πριν από λίγο καιρό το ίδιο τραγούδι είχε γίνει viral και αναφορικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία. Μάλιστα, ο τραγουδιστής είχε δώσει μια ιδιαίτερη ερμηνεία του “Another Love” στον σιδηροδρομικό σταθμό του Βουκουρεστίου, όπου το τραγούδησε μαζί με πρόσφυγες από την Ουκρανία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα