Τυχεροί όσοι προλάβαμε τον Iggy Pop – Το debate για τη βραχνή φωνή του και η ακύρωση

Τυχεροί όσοι προλάβαμε τον Iggy Pop – Το debate για τη βραχνή φωνή του και η ακύρωση
O Iggy Pop στο Isle of Wight festival, του Newport 2008/Nathan Strange/AP Photo)

"Ήταν βραχνός, αλλά μας άρεσε" είναι το ρεζουμέ της συναυλίας του Iggy Pop στην Αθήνα, ενώ ακύρωσε την επόμενη εμφάνισή του για να αναρρώσει.

Ο Iggy Pop έδωσε μία αξέχαστη performance στο πλαίσιο του Release Athens 2022 στην Πλατεία Νερού και όσοι βρεθήκαμε εκεί υποκλιθήκαμε στην φιγούρα ενός καλλιτέχνη, που είναι υπερπλήρης μουσικών ημερών (και βάλε) αλλά συνεχίζει ακάθεκτος. Ο “Νονός της πανκ” ακόμα βλέπει τον εαυτό του στη σκηνή με το ίδιο πάθος, αν και η σωματική του κατάσταση – όπως και ο ίδιος παραδέχεται – δεν είναι και η καλύτερη.

Πολλοί ήταν εκείνοι που σχολίασαν αρνητικά τη φωνή του Iggy στο live του Σαββάτου, όπου σίγουρα ακουγόταν πιο βραχνός από ποτέ και φαινόταν ξεκάθαρα η δυσκολία του. Υπήρξε και η στιγμή που ζήτησε συγγνώμη από το κοινό για τη φωνή του, ενώ αποκάλυψε επί σκηνής ότι πίνει τσάι με τζίντζερ για τον λαιμό του.

Η κατάσταση δεν καλυτέρεψε και ο Iggy ακύρωσε την επόμενη εμφάνισή του στην Mantova, όπως ενημέρωσε στον επίσημο λογαριασμό του στο Instagram. “Αν ήσασταν εκεί, θα ξέρετε ότι έκραζα στην τελευταία μου εμφάνιση στην Ελλάδα και η τώρα φωνή μου αναρρώνει. Πρέπει να αναβάλλω το επόμενο show μου στη Μάντοβα, που θα ήταν στις 5 Ιουλίου. Δεν πήρα εύκολα αυτή την απόφαση. Αγαπώ τους θαυμαστές μου, αλλά πρέπει να προστατέψω τη φωνή μου. Λυπάμαι, αλλά θα επιστρέψω και θα σας αποζημιώσω για αυτό”. Το σόου μεταφέρθηκε για τις 30 Αυγούστου.

Iggy insta

Όσον μας αφορά, το debate σχετικά με τη βραχνάδα του Iggy, λήγει στο ότι είδαμε έναν ζωντανό θρύλο στη σκηνή, σε μία ίσως από τις τελευταίες εμφανίσεις που θα κάνει (χωρίς να είμαστε σίγουροι γι αυτό!) και αυτό μας φτάνει!

Το σχόλιο του πρώην πεθερού του Iggy για τη φωνή του

Ο Iggy έχει το δικό του ηχόχρωμα και οι φανς τον αναγνωρίζουν σήμερα με κλειστά μάτια. Όμως, σε συνέντευξή του στο BBC το 2019 είχε μοιραστεί ένα αστείο περιστατικό αναφορικά με τη φωνή του.

Τελικά έφτασα τώρα να έχω τη φωνή που θα έπρεπε να έχω εδώ και τόσα χρόνια. Όταν ήμουν 21 ερωτεύτηκα ένα κορίτσι από το Cleveland και παντρευτήκαμε για μερικές εβδομάδες. Είχα βγάλει το πρώτο άλμπουμ των Stooges και γνώρισα τον πατέρα της, ήταν πολύ ικανός επιχειρηματίας. Μου είπε: ”Λοιπόν, τώρα που σε γνώρισα και σε άκουσα να μιλάς, νομίζω ότι τραγουδάς μάλλον σαν τον Neil Diamond, σωστά;’. Έκτοτε απέκτησα πολύ σεβασμό για τον Neil, αλλά εκείνη τη στιγμή… δεν λες στον Iggy Pop ότι ακούγεται σαν τον Neil Diamond. Αλλά από την άλλη πλευρά, ένα μέρος μου σκέφτηκε “Διάολε, αν τραγουδούσα σαν τον Neil Diamond, θα είχα περισσότερα χρήματα.”

O Iggy Pop στο Montreux Jazz Festival στην Ελβετία το 2006 Martial Trezzini/AP

O Iggy στην ίδια συνέντευξη ολοκλήρωσε λέγοντας: “Όσο ωριμάζεις, σωματικά, και περάσεις τα 60 – αν είσαι ακόμη ενεργός – είναι καλή ιδέα να βάζεις τις δυνάμεις σου περισσότερο στην πνευματική εργασία και λιγότερο στη σωματική“. Λόγια που φαίνονται περίεργα όταν έρχονται από το στόμα του “Πήτερ Παν της πανκ”, ο οποίος έχει (επι)ζήσει για να δει τον χαμό συνομήλικών του θρύλων, όπως ο David Bowie και ο Lou Reed.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα