Ν. Κυπουργός: Ο Πανούσης είναι Αριστοφανική περσόνα

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΜΑΝΟΥ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ ΜΕ ΤΗΝ  ΟΡΧΗΣΤΡΑ OLLA VOGALA  " Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ" ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΑΧΩΝ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ ΣΤΙΣ 23 ΚΑΙ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2004.ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΝΙΚΟΣ ΚΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΟΠΤΕΙΑ     (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΜΑΝΟΥ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΧΗΣΤΡΑ OLLA VOGALA " Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ" ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΑΧΩΝ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ ΣΤΙΣ 23 ΚΑΙ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2004.ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΝΙΚΟΣ ΚΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΟΠΤΕΙΑ (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Ο σημαντικός συνθέτης Νίκος Κυπουργός μίλησε στην εκπομπή Πεζοί στον Αέρα, στο Ραδιόφωνο 24/7

Ο σημαντικός συνθέτης Νίκος Κυπουργός μίλησε στην εκπομπή Πεζοί στον Αέρα με την Ιωάννα Κλεφτόγιαννη και τη Φωτεινή Λαμπρίδη με αφορμή τη παράσταση Ειρήνη του Αριστοφάνη του Εθνικού σε δική του σύνθεση και λιμπρέτο του Δ. Παπαμάρκου με τον Τζίμη Πάνουση στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου την Παρασκευή και το Σάββατο.

«Φαινομενικά ο Πανούσης και η Καμεράτα είναι αταίριαστοι , όμως δεν είναι στην πραγματικότητα καθώς αξιοποίησα τις αντιθέσεις και ο Πανούσης εργάστηκε με πειθαρχία. φυσικά έγραψα άλλη μουσική για τον Τυργαίο που υποδύεται και άλλη για τον Ερμή τον οποίο ερμηνεύει ένας βαρύτονος εξαιρετικός επίσης» είπε και χαρακτήρισε τον Τζίμη Πανούση Αριστοφανική περσόνα.

«Ο λόγος του Ερμή αν ακουγόταν σήμερα στη βουλή θα αφύπνιζε» τόνισε ο συνθέτης ενώ με αφορμή τον ειρηνιστή Τυργαίο είπε για τον πόλεμο :«Δεν είναι μορφή άγρια αλλά σαγηνευτική. έτσι είναι κι ο πόλεμος . Η ειρήνη είναι μια ουτοπία ανάμεσα σε πολέμους »

Για την επιλογή του Δημοσθένη Παπαμάρκου : «Μπορεί το Γκιακ να μην χαρακτηρίζεται από χιούμορ, αλλά ήμουν σίγουρος ότι ένας καλός συγγραφέας έχει πάντα Χίουμορ. έτσι τον διάλεξα.»

SHARE: