Ο εορταστικός Δεκέμβριος έρχεται στο Public με πολλές ενδιαφέρουσες συζητήσεις και παρουσιάσεις για το κοινό του

Ο εορταστικός Δεκέμβριος έρχεται στο Public με πολλές ενδιαφέρουσες συζητήσεις και παρουσιάσεις για το κοινό του

Το Public, το Νο1 βιβλιοπωλείο, προσκαλεί το κοινό σε μοναδικές συζητήσεις και παρουσιάσεις με αγαπημένους Έλληνες και ξένους συγγραφείς. Παρουσιάσεις βιβλίων, υπογραφές βιβλίων από συγγραφείς, χοροθεατρικές παραστάσεις στο πνεύμα των Χριστουγέννων, συζητήσεις και μία μοναδική παρουσίαση του νέου άλμπουμ της τραγουδίστριας Βιολέτας Ίκαρη.

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων:

Ζιακ, η έκλειψη

Γιάννης Χατζηγεωργίου, (Εκδόσεις Anubis)

@ 01/12 και ώρα 12.00 | Public Athens Metro Mall, Είσοδος Ελεύθερη

@ 08/12 και ώρα 12.00 | Public Γλυφάδας, Είσοδος Ελεύθερη

Το αιώνιο δίλημμα ανάμεσα στο καθήκον και την επιθυμία μέσα από τα μάτια μιας Φύλακα, που επιλέγει να παραβεί τους κανόνες και να ζήσει τον απαγορευμένο έρωτα για έναν άνθρωπο. Μια διαφορετική θεωρία για την κοσμογονία σε μια μαγική ιστορία φαντασίας… ή ίσως όχι και τόσο. Στην εκδήλωση θα ακουστούν συνθέσεις του Γιάννη Χατζηγεωργίου, που έχουν γραφεί ειδικά για να συνοδεύουν τον αναγνώστη στη μαγική διαδρομή του βιβλίου «Ζιακ, η έκλειψη», ενώ αφηγήσεις και δραματοποιήσεις αποσπασμάτων θα πραγματοποιηθούν από φίλους του συγγραφέα από τον καλλιτεχνικό χώρο, φέρνοντάς μας ακόμη πιο κοντά στο μυστικό κόσμο της ηρωίδας του βιβλίου. Μαζί με τον Γιάννη Χατζηγεωργίου στο Public Athens Metro Mall στις 1/12 θα είναι και η ηθοποιός Μαρία Κωνσταντάκη, και στο Public Γλυφάδας στις 8/12 η Βίκυ Κάβουρα και ο Γιώργος Χρανιώτης, οι οποίοι θα διαβάσουν αποσπάσματα του βιβλίου.

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ: Από τον Τσάβες στον Μαδούρο

Ιάσονας Πιπίνης, (Εκδόσεις Κέδρος)

@ 01/12 και ώρα 12.00 | Public Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

Το Public και οι εκδόσεις Κέδρος σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου Ιάσονα Πιπίνη, «ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ: Από τον Τσάβες στον Μαδούρο», το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου, στις 12:00, στο Public Συντάγματος. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Βασίλης Κικίλιας, Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Πρετεντέρης, Δημοσιογράφος, Μιράντα Ξαφά, Οικονομολόγος, Senior Scholar CIGI, πρώην στέλεχος του Δ.Ν.Τ. Η δημοσιογράφος Εύα Αντωνοπούλου θα μιλήσει για το βιβλίο και θα συντονίσει την εκδήλωση.

Υπογραφή Βιβλίου Φως στο τούνελ

Αγγελική Νικολούλη, (Εκδόσεις Καστανιώτη)

@ 01/12 και ώρα 18.00-20:00 | Public The Mall Athens, Είσοδος Ελεύθερη

@ 03/12 και ώρα 18.00-20:00 | Public Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

Το Public και οι εκδόσεις Καστανιώτη σας προσκαλούν να γνωρίσετε από κοντά την Αγγελική Νικολούλη, που θα βρίσκεται στο Public Συντάγματος, τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου, από τις 18.00 ως τις 20.00, για να συνομιλήσει με το κοινό και να υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της «Φως στο τούνελ». Τα μπεστ σέλερ της Αγγελικής Νικολούλη σε μία τριλογία που κόβει την ανάσα. Σε ένα βιβλίο που καθηλώνει. Μυστηριώδεις εξαφανίσεις θαμμένες στο σκοτάδι. Απίστευτα σενάρια που έγραψε η ίδια η ζωή. Γρίφοι, ένοχα μυστικά και ψέματα. Καλοστημένες παγίδες και επικίνδυνες, αιματοβαμμένες διαδρομές. Το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι. Δολοφόνοι που δείχνουν αθώοι και μόνο οι λεπτομέρειες αποκαλύπτουν τη φρίκη που κρύβουν μέσα τους. Η δημοσιογράφος που επιμένει. Συνεχίζει την έρευνα εκεί που οι άλλοι σταματούν και φέρνει συγκλονιστικές ανατροπές. Ξεθάβει τα άγρια εγκλήματα. Τα θύματα ζητούν δικαίωση. Η λύτρωση έρχεται με την τιμωρία.

Γυναίκα και άθληση

Ελένη Αυλωνίτου, (Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη)

@ 03/12 και ώρα 20:30 | Public Café Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

Το Public και ο Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη, σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Δρ. Ελένης Αυλωνίτου, «Γυναίκα και άθληση», που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου, στις 20:30, στο Public Café Συντάγματος. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Νικήτας Κακλαμάνης, Ιατρός Ακτινολόγος, Επίκουρος Καθηγητής Παν. Αθηνών, Αντιπρόεδρος της Βουλής, Βουλευτής ΝΔ, Γεώργιος Μαυρωτάς, Αναπληρωτής Καθηγητής στη Σχολή Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ, Βουλευτής ΠΟΤΑΜΙ, Καλυψώ Μπαρµπάτη, Παθολογοανατόμος, Μέλος του Βασιλικού Κολλεγίου Μεγάλης Βρετανίας, Ευτύχης Παλλήκαρης, Δημοσιογράφος, Αρχισυντάκτης στο site της Athens Voice. Θα συντονίσει η κυρία Κατερίνα Παπαδήµα-Παπακωνσταντίνου.

Το μήνυμα, DNA και Η εκδίκηση

Yrsa Sigurdardottir, (Εκδόσεις Μεταίχμιο)

@ 04/12 και ώρα 21:00 | Public Café Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

Η πολυβραβευμένη Yrsa Sigurdardottir, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του θρίλερ παγκοσμίως, επισκέπτεται την Αθήνα για μία βραδιά γνωριμίας με το ελληνικό κοινό, συζητώντας με επίκεντρο τα βιβλία της για τη ζωή και το έργο της, στο Public Café Συντάγματος, την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου, στις 21:00. Η Yrsa Sigurdardottir θα συνομιλήσει με τη δημοσιογράφο, Τασούλα Επτακοίλη, θα απαντήσει στις ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της. Μία μοναδική ευκαιρία να γνωρίσετε από κοντά την Ισλανδή στιλίστρια που χειρίζεται τον φόβο σαν υπάκουη μαριονέτα! Η εκδήλωση εντάσσεται στον κύκλο εκδηλώσεων «Οι Βόρειες Χώρες αφηγούνται, Η αστυνομική λογοτεχνία των Βορείων Χωρών: Μυθοπλασία ή καθρέφτης της κοινωνίας τους;» στο πλαίσιο της ΑΘΗΝΑ 2018 – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΒΙΒΛΙΟΥ, μία διεθνή διάκριση που έλαβε ο δήμος της Αθήνας από την UNESCO (23 Απριλίου 2018-22 Απριλίου 2019), με τη στήριξη της Πρεσβείας της Ισλανδίας στο Όσλο και με διαδοχική διερμηνεία από τα αγγλικά. Σκοτεινή και μυστήρια, η Sigurdardottir συνδυάζει την αστυνομική πλοκή και τον μυστικισμό με ανατριχιαστικά αποτελέσματα και με κάθε νέο της βιβλίο αποδεικνύει έμπρακτα πως γίνεται όλο και καλύτερη.

Σεμινάριο «Απόδραση από το σπήλαιο»

Θέμα: «Ανακάλυψε την εσωτερική σου δύναμη και κάνε τα όνειρά σου πραγματικότητα»

Δημήτρης Τσέλιος, (Εκδοτικός Οίκος The Law of Success Publishing)

@ 07/12 και ώρα 19:00 | Public Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

To Public και ο Δημήτρης Τσέλιος σας προσκαλούν στο σεμινάριο «Απόδραση από το σπήλαιο», με θέμα «Ανακάλυψε την εσωτερική σου δύναμη και κάνε τα όνειρά σου πραγματικότητα», που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου, στις 19:00, στο Public Συντάγματος με ελεύθερη είσοδο. Αφορμή στάθηκε το νέο βιβλίο του Δημήτρη Τσέλιου, «Απόδραση από το σπήλαιο», που κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο The Law of Success Publishing. «Ό,τι διαβάσεις στις σελίδες του βιβλίου που κρατάς στα χέρια σου είναι η προσωπική μου αλήθεια. Είναι η αλήθεια που ανακάλυψα μέσα από το δικό μου μονοπάτι της αυτογνωσίας. Δεν θα προσπαθήσω να σε πείσω για τίποτα, ούτε υποστηρίζω πως όλα αυτά που θα διαβάσεις είναι μία πετυχημένη συνταγή που μπορεί να εφαρμοστεί σε όλους ανεξαιρέτως τους ανθρώπους. Απλά, σου παραθέτω τη βιωματική μου εμπειρία και τον τρόπο με τον οποίο κατάφερα εγώ να πετύχω το όνειρό μου, ξεκινώντας από το μηδέν, μέσα σε μία Ελλάδα της κρίσης και της αβεβαιότητας και με όλες σχεδόν τις συνθήκες να είναι αντίξοες και φαινομενικά εναντίον μου. Σκοπός μου είναι το βιβλίο αυτό να σε εμπνεύσει και να σου δώσει την ώθηση να ανακαλύψεις την εσωτερική σου δύναμη, ώστε να κάνεις μία καινούργια αρχή. Να θέσεις ένα νέο ξεκίνημα παίρνοντας τη ζωή σου στα χέρια σου. Αρκεί να το θελήσεις. Εγώ τα κατάφερα… γιατί όχι κι εσύ!», εξηγεί ο Δημήτρης Τσέλιος, βάζοντάς μας με τον καλύτερο τρόπο στον κόσμο του βιβλίου του.

Υπογραφή Βιβλίων Μια Οδύσσεια και Περιμένοντας τους βαρβάρους

Ντάνιελ Μέντελσον, (Εκδόσεις Πατάκη)

@ 10/12 και ώρα 19:00 | Public Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

Ο Ντάνιελ Μέντελσον έρχεται τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου, στις 19:00, στο Public Συντάγματος για να γνωρίσει τους αναγνώστες του και να υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων του «Μια Οδύσσεια» και «Περιμένοντας τους βαρβάρους», που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Πατάκη. Είσοδος Ελεύθερη στο τμήμα βιβλίου στον 3ο όροφο.


Άλλαξε ζωή και σώμα σε 42 ημέρες

Βίκυ Χατζηβασιλείου, (Εκδόσεις Κλειδάριθμος)

@ 11/12 και ώρα 21:00 | Public Café Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

Το Public και οι εκδόσεις Κλειδάριθμος σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου, «Άλλαξε ζωή και σώμα σε 42 ημέρες», την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου, στις 21:00, στο Public Café Συντάγματος. Στο βιβλίο αυτό, η γνωστή παρουσιάστρια Βίκυ Χατζηβασιλείου και ο συγγραφέας του βιβλίου «Slimmer – Χάστε βάρος αλά ελληνικά», Χάρης Παπαδόπουλος, βασισμένοι στην «κβαντική» θεωρία και αντλώντας παραδείγματα από τη φύση, καταθέτουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους, ενώ προτείνουν ένα ημερήσιο πρόγραμμα διατροφής. Επιπλέον δίνουν πολύτιμες συμβουλές με στόχο τη συνεργασία νου και σώματος ώστε να αλλάξουν οι συνήθειες, η διάθεση και ο τρόπος σκέψης σας. Επίσης, μέσα στο βιβλίο, για πρώτη φορά θα βρει ο αναγνώστης συγκεντρωμένα όλα τα μυστικά διατροφής και ζωής – που εφαρμόζει προσωπικά η Βίκυ Χατζηβασιλείου – για να έχει σε 42 ημέρες ένα επιθυμητό σώμα με υγεία, ευεξία και διαρκή νεότητα!

Η άνοιξη του Σύμπαντος

Διονύσης Σιμόπουλος, (Εκδόσεις Μεταίχμιο)

@ 13/12 και ώρα 21:00 | Public Café Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

To Public και οι εκδόσεις Μεταίχμιο σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Διονύση Σιμόπουλου, «Η άνοιξη του Σύμπαντος», την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου, στις 21:00, στο Public Café Συντάγματος. Για το βιβλίο, εκτός από τον συγγραφέα, θα μιλήσουν οι: Άγγελος Αγγελόπουλος, Ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μανώλης Πλειώνης, Καθηγητής Φυσικής του ΑΠΘ και διευθυντής του Εθνικού Αστεροσκοπείου, Νίκος Τράκας, Καθηγητής στη Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του ΕΜΠ, Παναγιώτης Φιλντίσης, Α’ Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών. Συντονίζει ο δημοσιογράφος, Ηλίας Μαγκλίνης. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και τον συγγραφέα.

«Για μια στιγμή Άγγελοι»

Χοροθεατρική Παράσταση της ομάδας So7 Χριστούγεννα στην Αθήνα 2018: Άγγελοι στην πόλη

@ 15/12 και ώρα 12:00 | Public Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

Μία χοροθεατρική παράσταση της ομάδας So7 στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του δήμου Αθηναίων «Χριστούγεννα στην Αθήνα 2018: Άγγελοι στην πόλη». Η χοροθεατρική παράσταση «Για μια στιγμή Άγγελοι» προτάθηκε από την Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου για το πρόγραμμα της διοργάνωσης Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων, εντάσσεται στη θεματική ενότητα «Το Βιβλίο και οι Τέχνες» και είναι μια συνεργασία της Αθήνας 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου, μέγας δωρητής της οποίας είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, και του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του δήμου Αθηναίων «Χριστούγεννα στην Αθήνα 2018: Άγγελοι στην πόλη». Ανάμεσα στην κατάνυξη και την εορταστική διάθεση, ένας ηθοποιός, ένας μουσικός και μια χορεύτρια θα παρουσιάσουν σε 7 επιλεγμένα μέρη της Αθήνας, αποσπάσματα από την νέα δουλειά της So7 «Για μια στιγμή Άγγελοι». Άγνωστα λογοτεχνικά κείμενα, μεταφρασμένη ποίηση, βιβλικές εικόνες και σεκάνς από γνωστές ταινίες θα ντυθούν με ζωντανή μουσική και μια πρωτότυπη διάδραση με το κοινό. Γιατί όπως είναι γνωστό… οι άγγελοι δεν έχουν αφήσει ποτέ τους ανθρώπους μόνους! Συντελεστές: Δημήτρης Κουρούμπαλης, Φρόσω Κορρού, Χρίστος Θεοδώρου, Φαίδρα Νταϊόγλου, Σπύρος Κατσιάνος.

Έλα και ράγισε τον κόσμο μου

Βιολέτα Ίκαρη, (Feelgood Records)

@ 17/12 και ώρα 21:00 | Public Café Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

H Βιολέτα Ίκαρη, μία τραγουδίστρια που με τη χαρακτηριστική χροιά της φωνής της εντυπωσιάζει από το πρώτο άκουσμα, κυκλοφορεί το πρώτο προσωπικό της άλμπουμ με τίτλο «Έλα και ράγισε τον κόσμο μου» – κυκλοφορεί από τη Feelgood Records με την υποστήριξη του Μελωδία 99.2 – και το παρουσιάζει στο κοινό της τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου, στις 21:00, στο Public Café Συντάγματος. Εκτός από την ίδια τη Βιολέτα Ίκαρη, για το άλμπουμ θα μιλήσουν οι: Γιώργος Τσάμπρας, Αντώνης Μποσκοΐτης, Βάνα Δαφέρμου και Νίκος Μακράκης. Την παρουσίαση θα συντονίσει η παραγωγός του Μελωδία 99,2, Κωνσταντίνα Βαρσάμη. Η κυκλοφορία του άλμπουμ συνοδεύεται και από την κυκλοφορία του νέου single, «Ζητείται άνθρωπος», σε μουσική Δημήτρη Γλέζου και στίχους Αντώνη Κατσαμά. Στο άλμπουμ συμμετέχουν νέοι και παλαιότεροι δημιουργοί που με αγάπη δημιούργησαν 12 όμορφα τραγούδια για την μοναδική φωνή της Βιολέτας. Μουσική έγραψαν ο Δημήτρης Γλέζος, ο Απόστολος Ρίζος, ο Βαγγέλης Μαχαίρας, ο Σταύρος Τσουμάνης και η ίδια η Βιολέτα Ίκαρη σε δύο τραγούδια, ενώ τους στίχους έχουν γράψει ο Αντώνης Κατσαμάς, η Σταυρούλα Παγώνα, η Τασία Δικοπούλου, η Νάντια Δουλαβέρα, ο Αργύρης Χατζηνάκης, η Τάμμυ Τσέκου και η Σμαρώ Παπαδοπούλου. Οι τραγουδοποιοί Νίκος Ζιώγαλας, Γιάννης Μηλιώκας και Σούλης Λιάκος συμμετέχουν επίσης με τρία τραγούδια, ενώ στο τραγούδι «Απέραντη ερημιά» συμμετέχει ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου.


Το Αγριότρενο

Θοδωρής Τσεκούρας, (Εκδόσεις Καστανιώτη)

@ 18/12 και ώρα 21:00 | Public Café Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

Το Public και οι εκδόσεις Καστανιώτη σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Θοδωρή Τσεκούρα, «Το Αγριότρενο», την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου, στις 21:00, στο Public Café Συντάγματος. Για το βιβλίο, εκτός από τον συγγραφέα, θα μιλήσουν οι: Αλεξάνδρα Κ* / συγγραφέας Κίμωνας Φραγκάκης / δημοσιογράφος Χρήστος Χωμενίδης / συγγραφέας Ένας νεαρός διαφημιστής έχει καταφέρει να ζει εξαργυρώνοντας τα μοναδικά ταλέντα του: τους ψυχαναγκασμούς και τις φοβίες του. Όμως κάποιο πρωί, ο ήχος του τηλεφώνου τον οδηγεί σε ένα πέρασμα προς ένα μυστικό δάσος, που κατοικείται από εκκεντρικούς κυνηγούς, οι οποίοι –χωρίς ποτέ να τον ρωτήσουν για τ’ όνομά του– τον αποκαλούν «Σακάκι». Εκεί συναντάει παράφρονες μοναχούς, αρχαίους Έλληνες θεούς, αρκούδες και ελάφια που μιλάνε και φαντάσματα στρατιωτών του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Από τη μία μέρα στην άλλη, ένας άνθρωπος που η ζωή του ήταν μια διαρκής διαδρομή ανάμεσα στο γραφείο και το σπίτι, βρίσκεται να στήνει ενέδρες για να πιάσει σύννεφα, να ερωτεύεται τη θεά Άρτεμη, να συναντάει τους νεκρούς γονείς του μέσα σε ένα υποβρύχιο που βυθίστηκε στο Ιόνιο, να ακούει τα μυστικά των μυρμηγκιών, να μαθαίνει το μέλλον της ανθρωπότητας από τον ίδιο τον μάντη Τειρεσία και να κυνηγάει, μαζί με έναν άντρα που τον φωνάζουν Δάσκαλο, ένα τρένο που δραπέτευσε από τις ράγες του πριν από εβδομήντα χρόνια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα