Ομιλία του καθηγητή Παναγιώτη Τουρνικιώτη στο πλαίσιο των «Καταθέσεων Πολιτισμού» στην Τράπεζα της Ελλάδος

Ομιλία του καθηγητή Παναγιώτη Τουρνικιώτη στο πλαίσιο των «Καταθέσεων Πολιτισμού» στην Τράπεζα της Ελλάδος
YOUTUBE

Την ερχόμενη Τετάρτη, ο γνωστός καθηγητής θα μιλήσει για "το μοντέρνο πνεύμα στην αρχιτεκτονική του 20ου αιώνα"

Συνεχίζονται οι «Καταθέσεις Πολιτισμού» στην Τράπεζα της Ελλάδος με την ομιλία του καθηγητή της θεωρίας της αρχιτεκτονικής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Παναγιώτη Τουρνικιώτη, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: «Το μοντέρνο πνεύμα στην αρχιτεκτονική του εικοστού αιώνα».

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018 στις 18.00, στην αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων του Κεντρικού Καταστήματος της Τράπεζας της Ελλάδος (2ος όροφος), στην Αθήνα. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας και η είσοδος θα είναι δυνατή μία ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης (είσοδος Εδουάρδου Λω και Σταδίου).

Να σημειωθεί ότι ο κ. Τουρνικώτης, είναι καθηγητής της θεωρίας της αρχιτεκτονικής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Έχει σπουδάσει αρχιτεκτονική και πολεοδομία, φιλοσοφία και γεωγραφία στην Αθήνα και το Παρίσι. Η έρευνά του εστιάζει στον τρόπο με τον οποίο η κατανόηση του παρελθόντος συνεισφέρει στη διεπιστημονική συγκρότηση στρατηγικών σχεδιασμού για την αρχιτεκτονική και την πόλη. Έχει δημοσιεύσει δοκίμια και βιβλία σε πολλές γλώσσες. Το έργο του «Η Ιστοριογραφία της Μοντέρνας Αρχιτεκτονικής» έχει περιληφθεί στα βιβλία με τη μεγαλύτερη επιρροή διεθνώς τα τελευταία 50 χρόνια. Έχει επιμεληθεί την οργάνωση πολλών αρχιτεκτονικών εκδηλώσεων και είναι μέλος επιστημονικών συμβουλίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Από το 2010 έχει επικεντρώσει το ενδιαφέρον του σε μελέτες και έρευνες για το μητροπολιτικό κέντρο της Αθήνας.

ADVERTISING

SHARE: