Πάσχα για τα παιδιά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο EUROKINISSI

Αύριο, Μεγάλη Τετάρτη, το Αρχαιολογικό διογρανώνει μια ξεχωριστή εκπαιδευτιή δράση για τους μικρούς επισκέπτες του

Tο Εθνικό Αρχαιολογικό Mουσείο προσκαλεί τους μικρούς επισκέπτες να πάρουν μέρος στις ειδικά σχεδιασμένες εκπαιδευτικές του δράσεις για τις πασχαλινές διακοπές.

Με τις δράσεις αυτές, τα παιδιά θα αξιοποιήσουν τον ελεύθερο χρόνο τους, ενεργοποιώντας τη φαντασία τους και αναπτύσσοντας τη δημιουργικότητά τους. Θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε εικαστικό εργαστήρι φτιάχνοντας το δικό τους έργο τέχνης, εμπνευσμένο από τα εκθέματα του Μουσείου.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν σήμερα με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ποτήρι, ποτηράκι μου… σε βρίσκω στο Μουσείο», το οποίο συνοδευόταν από εικαστικό εργαστήρι.

Τα παιδιά έμαθαν για τα αγγεία του ποτού των αρχαίων και με την καθοδήγηση αρχαιολόγου του Μουσείου, αναζήτησαν τα σχετικά εκθέματα στη Συλλογή Αγγείων. Συνέλεξαν πληροφορίες για αυτά και ήρθαν σε επαφή με αντίγραφα αρχαίων αγγείων.

Για αύριο, Μεγάλη Τετάρτη, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο διοργανώνει την εκπαιδευτική περιήγηση «Πνέουν άνεμοι… στο Μουσείο», η οποία θα συνοδεύεται από εικαστικό εργαστήρι.

Τα παιδιά, με την καθοδήγηση αρχαιολόγου του Μουσείου, θα περιηγηθούν στις μόνιμες Συλλογές και θα γνωρίσουν αντιπροσωπευτικά εκθέματα που έχουν σχέση με το φυσικό στοιχείο του Αέρα. Επίσης, θα συμμετάσχουν σε εικαστικό εργαστήρι με την καθοδήγηση της ζωγράφου του Μουσείου δημιουργώντας τον δικό τους Πήγασο, εμπνευσμένο από έκθεμα του Μουσείου.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 9 έως 12 ετών

Ώρα διεξαγωγής: 11:00 – 12:30

Είσοδος Ελεύθερη – Απαραίτητη η κράτηση θέσης στα τηλέφωνα 213 214 4856/-4858

ADVERTISING

SHARE: