Πέθανε ο Λεωνίδας, ιδιοκτήτης της ιστορικής ταβέρνας στο Λυγουριό

Πέθανε ο Λεωνίδας, ιδιοκτήτης της ιστορικής ταβέρνας στο Λυγουριό

"Έφυγε" ο Λεωνίδας Λιακόπουλος, ο άνθρωπος από την ταβέρνα του οποίου πέρασαν ηθοποιοί, καλλιτέχνες, πολιτικοί και όλος ο πνευματικός κόσμος, που επισκεπτόταν κάθε καλοκαίρι την Επίδαυρο. Συλλυπητήρια μηνύματα από το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και το ΚΘΒΕ

Ο Λεωνίδας Λιακόπουλος, ιδιοκτήτης της ιστορικής ταβέρνας στο χωριό κοντά στην Επίδαυρο έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα σε ηλικία 82 ετών και κηδεύτηκε το απόγευμα της Τρίτης, στον ιερό ναό του Αγίου Βασιλείου, στο Λυγουριό.

Μια ολόκληρη εποχή σφραγίσθηκε με την παρουσία του, καθώς η ταβέρνα του στο Λυγουριό αποτελεί σημείο αναφοράς για τον θεσμό των Επιδαυρίων.

Η ζωή του ίδιου και της οικογένειάς του, της συζύγου του Κάκιας, των παιδιών και των εγγονών του, έχει άρρηκτα συνδεθεί με τον πνευματικό κόσμο της χώρας.

Η ταβέρνα του ήταν το παραδοσιακό καφενείο στο Λυγουριό, ώσπου με πρώτη την Κατίνα Παξινού, άρχισαν να την επισκέπτονται οι ηθοποιοί που κατέβαιναν κάθε χρόνο στην Επίδαυρο.

Από τη Μερκούρη και τον Ντασέν, τον Φρανσουά Μιτεράν, τον Αντρέα Παπανδρέου και τον γιο του Γιώργο, την Αλίκη Βουγιουκλάκη, την Τζένη Καρέζη, τον Νίκο Κούρκουλο μέχρι τον Ίθαν Χοκ και τον Κέβιν Σπέισι, όλοι πέρασαν από την ταβέρνα του Λεωνίδα, γεγονός που μαρτυρούν και οι φωτογραφίες στους τοίχους.

Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου: Η ζωή του ταυτίστηκε με την ιστορία του αρχαίου θεάτρου

To Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου αποχαιρετά με βαθιά θλίψη τον Λεωνίδα Λιακόπουλο, τον αγαπημένο Λεωνίδα του Λυγουριού, που η ζωή του ταυτίστηκε με την ιστορία του αρχαίου θεάτρου. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Στην κηδεία του θα παραστεί ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος.

ΚΘΒΕ: Φιλοξένησε γενιές και γενιές ηθοποιών, σκηνοθετών, μουσικών

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, σε ανακοίνωση για τον θάνατό του, αναφέρει:

“Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ) αποχαιρετά τον αγαπημένο φίλο όλου του ελληνικού θεάτρου Λεωνίδα Λιακόπουλο που φιλόξενησε στην ταβέρνα του στο Λυγουριό γενιές και γενιές ηθοποιών, σκηνοθετών, σκηνογράφων, μουσικών, χορογράφων και τεχνικών. Το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου καθώς και το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου είναι άρρηκτα συνδεδεμένα εξήντα χρόνια τώρα με την ευγενική του παρουσία. Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στην ακούραστη σύντροφό του Κάκια και στα παιδιά του Νίκο και Γιώργο που συνεχίζουν μια παράδοση που αυτός δημιούργησε”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα