Πέθανε ο Βασίλης Δημητρίου, ο ζωγράφος των πόστερ στο Αθήναιον

Πέθανε ο Βασίλης Δημητρίου, ο ζωγράφος των πόστερ στο Αθήναιον
Facebook

Έφυγε από τη ζωή ο Βασίλης Δημητρίου, ο άνθρωπος που ζωγράφιζε τα πόστερ των κινηματογραφικών ταινιών στο σινεμά "Αθήναιον". Έκανε μία δουλειά που εξαφανίζεται όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών ο τελευταίος Έλληνας που ζωγράφιζε τα πόστερ των κινηματογραφικών ταινιών για πάνω από 40 χρόνια, Βασίλης Δημητρίου.

Λόγω του Πάρκινσον, είχε σταματήσει τους τελευταίους 12 μήνες να δημιουργεί γιγαντοαφίσες, αλλά συνέχιζε να ζωγραφίζει.

Facebook

Σίγουρα όποιος έχει βρεθεί στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας 124 στους Αμπελόκηπους, έχει γυρίσει το κεφάλι του για να θαυμάσει, έστω και φευγαλέα, τα 2,5 επί 6,5 μέτρων έργα τέχνης, τα οποία κοσμούν τις εισόδους του κινηματογράφου “Αθήναιον”. Οι χειροποίητες αφίσες του κινηματογράφου βρίσκονται εκεί από το 1960, αλλάζοντας σχεδόν κάθε εβδομάδα και διαιωνίζοντας την παράδοση της σχεδόν ξεχασμένης αυτής τέχνης. Πίσω από αυτές τις χειροτεχνίες βρισκόταν ο Βσίλης Δημητρίου

Αυτούς που αγαπώ, τους ζωγραφίζω καλά. Εκείνους που δεν αγαπώ δεν τους ζωγραφίζω καλά. Για παράδειγμα, έχω ζωγραφίζει τον Κλιντ Ίστγουντ 50 φορές. Αν κλείσω τώρα τα μάτια μου, μπορώ να ζωγραφίσω τον Κλιν Ίστγουντ“, είχε δηλώσει.

“Ο Δημητρίου επιζήσας της γερμανικής Κατοχής, παραμένει αποφασισμένος να παλέψει ολομόναχος ενάντια στην digital εκτύπωση, για όσο αντέξει. Κι αυτό διότι για εκείνον, είναι τέχνη ότι βγαίνει από την καρδιά. Για περισσότερα από 65 χρόνια, ο μικροσκοπικός με τον μπερέ καλλιτέχνης έχει σχεδιάσει όλα τα μεγάλα ονόματα”, είχε γράψει κάποτε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σε άρθρο αφιερωμένο στον Βασίλη Δημητρίου.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα