“Πεζοί στον Αέρα” με την Ιωάννα Κλεφτόγιαννη

“Πεζοί στον Αέρα” με την Ιωάννα Κλεφτόγιαννη
FRANCESCA GIAITZOGLOU WATKINSON

Σάββατο & Κυριακή 30 Ιουνίου & 1 Ιουλίου, 2 με 4 το μεσημέρι

Σάββατο 30 Ιουνίου

Προσκεκλημένος ο δημοφιλής πρωταγωνιστής Γρηγόρης Βαλτινός, σε μία συζήτηση για τη συνεργασία του με τους: Ζυλ Ντασέν, Ανδρέα Βουτσινά, Μελίνα Μερκούρη, για το ρόλο του Οιδίποδα, με τον οποίο όργωσε την υφήλιο και για τον οποίο βραβεύτηκε, για το μιούζικαλ στη χώρα μας, που υπηρετεί εδώ και χρόνια, και για τα νέα θεατρικά του σχέδια.

Στη δεύτερη ώρα της εκπομπής, μαζί μας ο βραβευμένος στιχουργός, ποιητής και σκηνοθέτης Θοδωρής Γκόνης, ο οποίος θα μας ξεναγήσει στο 61ο Φεστιβάλ Φιλίππων, το οποίο και φέτος φιλοξενεί κορυφαίες καλλιτεχνικές προτάσεις.

Κυριακή 01 Ιουλίου

Προσκεκλημένη η πληθωρική Μαρίζα Κωχ, η τραγουδίστρια με τη φωνή του αηδονιού, που έχει ηχογραφήσει 23 δίσκους με παραδοσιακά τραγούδια και δικές της συνθέσεις πάνω στην ποίηση της Σαπφώς, της Κικής Δημουλά, του Κώστα Βάρναλη και του Νίκου Καββαδία, η ερμηνεύτρια που υπηρέτησε την λαϊκή μουσική μας παράδοση με πάθος για δεκαετίες και αφοσιώθηκε και στη μουσική αγωγή των παιδιών, θα είναι μαζί μας, με αφορμή την έκδοση της συγκινητικής αυτοβιογραφίας της «Το ξανθό κορίτσι της Σαντορίνης».

Τη δεύτερη ώρα της εκπομπής, ο Αιμίλιος Χειλάκης θα μας εξηγήσει γιατί σκηνοθετεί πλέον ο ίδιος τις παραστάσεις του, γιατί επέλεξε αυτό το καλοκαίρι την «Αντιγόνη» και τι είναι αυτό που τον θυμώνει σήμερα στην Ελλάδα. Τη ραδιοφωνική παρέα θα συμπληρώσει η σύντροφος της ζωής του και Αντιγόνη της παράστασής του, Αθηνά Μαξίμου.

SHARE: