Πρωτότυπη διαμαρτυρία μουσείου κατά του διατάγματος Τραμπ

Πρωτότυπη διαμαρτυρία μουσείου κατά του διατάγματος Τραμπ

Μουσείο στη Μασαχουσέτη αποφάσισε να αφαιρέσει τους πίνακες που φιλοτέχνησαν ή δώρισαν μετανάστες και να απλώσει στη θέση τους μαύρους καμβάδες, για να δείξει τη συμβολή των προσφύγων στην τέχνη

Σε μια ιδιαίτερα ευρηματική μορφή διαμαρτυρίας κατά της αντιμεταναστευτικής πολιτική του νέου Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να προχωρήσει το Davis Museum του Wellesley College, στη Μασαχουσέτη.

Οι υπεύθυνοι του μουσείου αφαίρεσαν από τους τοίχους και τους χώρους του πολιτιστικού κέντρου όλα τα έργα που έχουν φιλοτεχνηθεί ή αποτελούν δωρεά από μετανάστες.

Στη θέση τους ανάρτησαν μαύρους καμβάδες και ετικέτες που αναγράφουν είτε “Δημιουργήθηκε από έναν μετανάστη” ή “Δόθηκε από μετανάστη” (Created by an immigrant – Given by an immigrant).

Η πρωτοβουλία τους τιτλοφορείται “Άνευ Τέχνης” (Art-less), θα διαρκέσει μία εβδομάδα και στοχεύει να καταδείξει πόσο σημαντική είναι η συμβολή των μεταναστών στην τέχνη και τον πολιτισμό.

“Αφαιρέσαμε ή καλύψαμε αυτά τα έργα συμβολικά, για να δείξουμε πώς θα ήταν το Μουσείο Davis σαν χωρίς αυτά στις συλλογές του” αναφέρουν σε δήλωσή τους οι επιμελητές.

Το μουσείο εκτιμά πως τουλάχιστον το 20% των εκθεμάτων του αποτελεί έργα μεταναστών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα