Στην Αθήνα ο διάσημος συγγραφέας Ίαν ΜακΓιούαν

Ο Βρετανός συγγραφέας και σεναριογράφος Ίαν ΜακΓιούαν
Ο Βρετανός συγγραφέας και σεναριογράφος Ίαν ΜακΓιούαν ASSOCIATED PRESS

Ο Βρετανός λογοτέχνης, που έχει διακριθεί με βραβείο Booker, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στις 25 Απριλίου για μια διάλεξη και συζήτηση με το κοινό του

Ο Βρετανός συγγραφέας Ίαν ΜακΓιούαν, το λογοτεχνικό έργο του οποίου είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην Ελλάδα, επισκέπτεται για πρώτη φορά την Αθήνα και δίνει διάλεξη με θέμα «Ο εαυτός: Η λογοτεχνική επινόηση του εαυτού» την Τετάρτη 25 Απριλίου στις 19:00 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα Δ. Μητρόπουλος), συνομιλώντας τον ποιητή Χάρη Βλαβιανό για την τέχνη της μυθοπλασίας και τους τρόπους με τους οποίους ένας μυθιστοριογράφος «επινοεί τον εαυτό του» κατά τη διαδικασία της συγγραφής του έργου του.

Η ομιλία του πολυβραβευμένου συγγραφέα εντάσσεται στο πλαίσιο του Megaron Plus και των εκδηλώσεων «Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018» του δήμου Αθηναίων (ενότητα: Ένας κόσμος συγγραφείς – A word of writers), καθώς η πόλη επελέγη από την UNESCO για να φιλοξενήσει αυτή τη σπουδαία πολιτιστική διοργάνωση, στόχος της οποίας είναι να φέρει τα «βιβλία παντού».

Η ομιλία του Ίαν ΜακΓιούαν θα γίνει στα αγγλικά με ταυτόχρονη μετάφραση. Η είσοδος για το κοινό στη διάλεξη είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας τα οποία θα διανέμονται από τις 17:30. Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνουν ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και o Αναπληρωτής της Πρέσβεως της Βρετανίας James Bryce.

Μετά το πέρας της διάλεξης ο Ίαν ΜακΓιούαν θα συναντήσει το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων του. Η επίσκεψη του σπουδαίου συγγραφέα στην Ελλάδα πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Δήμου Αθηναίων και των Εκδόσεων Πατάκη και με την υποστήριξη του British Council Greece.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί απευθείας μέσω διαδικτύου από τον ιστότοπο της υπηρεσίας ΔΙΑΥΛΟΣ (diavlos.grnet.gr) του Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) και θα είναι ανοικτή σε όλους. Η παρακολούθηση της μετάδοσης θα είναι εφικτή και μέσω της ιστοσελίδας του Μεγάρου (www.megaron.gr).

ADVERTISING

SHARE: