Στο Ηρώδειο τρεις επιτυχημένες παραστάσεις από το Φεστιβάλ Επιδαύρου

Στο Ηρώδειο τρεις επιτυχημένες παραστάσεις από το Φεστιβάλ Επιδαύρου

Παραστάσεις που κέρδισαν τις εντυπώσεις και το χειροκρότημα του κοινού και των κριτικών και συνεχίζουν την περιοδεία τους στην Αθήνα, κάνουν στάση στο ξεχωριστό ρωμαϊκό ωδείο.

Τρεις από τις παραστάσεις που παρουσιάστηκαν στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου το καλοκαίρι («Αγαμέμνων», «Βάτραχοι», «Θεσμοφοριάζουσες») παίζονται τις επόμενες μέρες στο Ηρώδειο. Παραστάσεις που κέρδισαν τις εντυπώσεις και το χειροκρότημα του κοινού και των κριτικών και συνεχίζουν την περιοδεία τους στην Αθήνα, κάνουν στάση στο ξεχωριστό ρωμαϊκό ωδείο.

”Αγαμέμνων”

Ο Τσέζαρις Γκραουζίνις, μετά την επιτυχία των «Επτά επί Θήβας», επιστρέφει στο αρχαίο δράμα σκηνοθετώντας το πρώτο έργο της τριλογίας της «Ορέστειας» του Αισχύλου, «Αγαμέμνων». Τον διπλό ρόλο του Αγαμέμνονα και του Αίγισθου ερμηνεύει ο Γιάννης Στάνκογλου. Τον ρόλο της Κλυταιμνήστρας η Μαρία Πρωτόπαππα. Μαζί τους ο Θοδωρής Κατσαφάδος, ο Αργύρης Πανταζάρας, η Ιώβη Φραγκάτου και δωδεκαμελής χορός. Το έργο ανεβαίνει σε νέα μετάφραση του Γιώργου Μπλάνα και πρωτότυπη μουσική του Χάρη Πεγιάζη (31 Αυγούστου).

“Βάτραχοι”

Στην παράσταση του Κώστα Φιλίππογλου, «Βάτραχοι» του Αριστοφάνη (3 Σεπτεμβρίου), ο κόσμος των ζωντανών αργοπεθαίνει μέσα στην αδυναμία του να πλάσει μύθους που θα τους σέβεται. Αντίθετα, ο ‘Αδης σφύζει από ζωή, γιατί οι κάτοικοί του παραμένουν ικανοί να παίρνουν απόσταση από τον εαυτό τους. Ο θεός Διόνυσος μασκαρεμένος σε Ηρακλή θα κατεβεί στον ‘Αδη, για να φέρει στη γη τον Ευριπίδη, αφού η Αθήνα δεν έχει πια έναν τουλάχιστον μεγάλο ποιητή. Το ταξίδι αυτό, αν και γίνεται μέσα στον επιβλητικό ζόφο του κόσμου των ψυχών, διαθέτει την ευθυμία μιας ψυχαγωγικής περιήγησης, η οποία αγγίζει τα όρια του μεσαιωνικού καρναβαλιού. Πρωταγωνιστεί ένας ξεχωριστός θίασος κορυφαίων κωμικών (Λάκης Λαζόπουλος, Σοφία Φιλιππίδου, Δημήτρης Πιατάς, Αντώνης Καφετζόπουλος κ.α.).

“Θεσμοφοριάζουσες”

Μετά από μια πετυχημένη περιοδεία, οι «Θεσμοφοριάζουσες» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, μετάφραση του Παντελή Μπουκάλα και με μια στρατιά σπουδαίων ηθοποιών στη διανομή, κορυφώνει την πορεία της στο Ηρώδειο στις 19 Σεπτεμβρίου.

Το έργο, ένα από τα «γυναικεία» του Αριστοφάνη, κατορθώνει να προσεγγίσει με αξιοθαύμαστη δεξιοτεχνία -και με όπλα το χιούμορ και την εξυπνάδα- ζητήματα φύλου, θεατρικότητας και πολιτικής. Πρωταγωνιστούν οι: Μάκης Παπαδημητρίου, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Γιώργος Χρυσοστόμου, Νάντια Κοντογεώργη, Ελένη Ουζουνίδου, ‘Ανδρη Θεοδότου, Μαρία Κατσανδρή και Γιώργος Παπαγεωργίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα