Έφηβοι συστήθηκαν ως σπουδαστές τέχνης και “ξάφρισαν” τους πάντες σε γκαλερί

Έφηβοι συστήθηκαν ως σπουδαστές τέχνης και “ξάφρισαν” τους πάντες σε γκαλερί
Pixabay

Μια αθώα βόλτα εφήβων σε γκαλερί δεν ήταν τόσο αθώα στο τέλος της ημέρας. Πιστωτικές, πορτοφόλια και τσάντες "έκαναν φτερά".

Ομάδα εφήβων μπαίνει σε έναν χώρο τέχνης και περπατα κάνοντας ερωτήσεις. Δείχνουν αυθεντικό ενδιαφέρον για τα έργα τέχνης και φυσικά ένας έφηβος που σε πλησιάζει χαμογελώντας και ζητάει τη βοήθειά σου σπάνια θα νιώσεις ότι σε απειλεί.

Οι συγκεκριμένοι έφηβοι όμως κάθε άλλο παρά διψασμένοι για γνώση ήταν. Μάλλον είχαν βάλει στο μάτι ακριβά ρούχα, παπούτσια και κινητά σε παρακείμενο mall και αποφάσισαν να καταστρώσουν ένα σχέδιο για να τα αποκτήσουν.

Προσποιούμενοι τους σπουδαστές Καλών Τεχνών αφαίρεσαν χρήματα και αντικείμενα αξίας από ιδιοκτήτες γκαλερί και εργαζόμενους στην ανατολική πλευρά του Μανχάταν στη Νέα Υόρκη, το περασμένο σαββατοκύριακο.

“Εβαζαν χέρι” σε τσάντες και πορτοφόλια

Σύμφωνα με το Artnet News, οι νεαροί συστήθηκαν ως σπουδαστές τέχνης και κατόρθωσαν να κλέψουν πολύτιμα αντικείμενα, πιστωτικές κάρτες και τσάντες από ιδιοκτήτες των γκαλερί Betty Cuningham, Nicodim, Derosia και Hashimoto Contemporary.

“Ο ένας μου απέσπασε την προσοχή κάνοντας ερωτήσεις για τα έργα τέχνης, ενώ ο άλλος άρπαξε την κάρτα μου από το πορτοφόλι μου” είπε η ιδιοκτήτρια γκαλερί, Σίντι Ράκερ. “Μου έδωσαν ακόμη και τα email τους για να μπορώ να τους στείλω φωτογραφίες!”.

Αμέσως μετά τα περιστατικά έμποροι έργων τέχνης ανέφεραν ότι δαπανήθηκαν χιλιάδες δολάρια σε μόλις 20 λεπτά από τις πιστωτικές κάρτες τους.

Οι νεαροί εθεάθησαν στο Τσέλσι και την Τραϊμπέκα λίγο αργότερα. Οι γκαλερίστες στα σημεία εκείνα, είχαν ειδοποιήσει ο ένας τον άλλον να κλείσουν τις πόρτες τους. Μία γκαλερίστα μάλιστα ανέφερε ότι οι δύο έφηβοι τη ρώτησαν “εδώ είναι γκαλερί;” και εκείνη απάντησε “όχι δεν είναι” κλείνοντας την πόρτα ερμητικά.

Μέχρι τώρα δεν έχει αναφερθεί κλοπή έργων τέχνης, παρά μόνο η παράνομη χρήση πιστωτικών καρτών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα