Έκθεση για την Art Nouveau στο Μουσείο Μπενάκη

Έκθεση για την Art Nouveau στο Μουσείο Μπενάκη

Η έκθεση φιλοδοξεί να προσφέρει μία καλειδοσκοπική εικόνα του διεθνούς και σύνθετου χαρακτήρα του κινήματος Art Nouveau, παρουσιάζοντας εκθέματα από Γερμανία, Γαλλία, Αυστρία, Βρετανία και Βέλγιο

Υφάσματα, κοσμήματα, οικιακά σκεύη, διακοσμητικά αντικείμενα, έπιπλα, χαρακτικά, κεραμικά και γλυπτά και άλλα χαρακτηριστικά δείγματα του συνδυαστικού “στιλ” που προώθησε η Art Nouveau στην Ευρώπη στα τέλη του 19ου αιώνα θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν όσοι επισκεφθούν την έκθεση με τίτλο “Art Nouveau. Από τις συλλογές του Badisches Landesmuseum της Καρλσρούης” που διοργανώνει το μουσεία Μπενάκη από τις 5 Απριλίου έως τις 21 Μαΐου.

Οι διοργανωτές της έκθεσης στοχεύουν να αναδείξουν τα στοιχεία του καλλιτεχνικού αυτού κινήματος που συνεχίζει και σήμερα να κερδίζει το ενδιαφέρον του κοινού για τον συμβολισμό του αλλά και για τις τάσεις ενοποίησης των διαφόρων μορφών τέχνης.

Κάποια από τα εκθέματα σχεδιάστηκαν από γνωστούς καλλιτέχνες-σχεδιαστές, όπως οι Αlfons Mucha, Hector Guimard, Emile Gallé, Peter Behrens, Richard Riemerschmid, Josef Hoffmann, Josef Maria Olbrich, Koloman Moser, Henry van de Velde και Archibald Knox.

Τα εκθέματα προέρχονται από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Αυστρία, η Βρετανία και το Βέλγιο.

Συνδιοργανωτές της έκθεσης αποτελούν το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και το κρατικό μουσείο της Βάδης (Badisches Landesmuseum).

Σημειώνεται ότι η συλλογή του Badisches Landesmuseum είναι από τις πιο εντυπωσιακές της Ευρώπης και φανερώνει τις πολλαπλές εκφάνσεις της Art Nouveau που οφείλονται στις τοπικές παραλλαγές και στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε χώρας.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη, 5 Απριλίου στις 20.00, στο κεντρικό κτήριο του μουσείου Μπενάκη στην οδό Πειραιώς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα