“Το αμφιθέατρο του Παραλόγου”: Οι καλλιτέχνες κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας

“Το αμφιθέατρο του Παραλόγου”: Οι καλλιτέχνες κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας
"Το Αμφιθέατρο του Παραλόγου" youtube printscreen

"Σε τι αμφιθέατρο θα επιστρέψουμε με το τέλος της πανδημίας; μάλλον στο Αμφιθέατρο του Παραλόγου!", αναφέρει στην ανάρτησή της η πρωτοβουλία "ΟΧΙ Αστυνομία στα Πανεπιστήμια".

Με πρωτοβουλία αρκετών Ελλήνων καλλιτεχνών, αναρτήθηκε στο YouTube, σήμερα Πέμπτη 11/2, βίντεο κατά του νομοσχεδίου για τη δημιουργία πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Στο βίντεο με τίτλο “Το Αμφιθέατρο του Παραλόγου”, το οποίο αναρτήθηκε από την πρωτοβουλία “ΟΧΙ Αστυνομία στα Πανεπιστήμια”, ο καθηγητής (Χρήστος Στέργιογλου) διαβάζει τα επίμαχα άρθρα για τη σύσταση των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακού Ιδρύματος και οι τέσσερις φοιτητές που βρίσκονται στο αμφιθέατρο σχολιάζουν αρνητικά το νομοσχέδιο Κεραμέως, με τον καθηγητή να συνεχίζει ακάθεκτος την ανάγνωση των άρθρων.

Δείτε παρακάτω το εν λόγω βίντεο:

Η ανάρτηση της πρωτοβουλίας “ΟΧΙ Αστυνομία στα Πανεπιστήμια” για το Νομοσχέδιο Κεραμέως

“Σήμερα ψηφίζεται το νομοσχέδιο για την Παιδεία. Με αφορμή αυτό το κομβικό γεγονός, ένα σημείο καμπής σε μία ιστορία δύο αιώνων της πανεπιστημιακής ζωής στην Ελλάδα, αναρωτιόμαστε: σε τι αμφιθέατρο θα επιστρέψουμε με το τέλος της πανδημίας; μάλλον στο Αμφιθέατρο του Παραλόγου!”, αναφέρει στην ανάρτησή της η πρωτοβουλία “ΟΧΙ Αστυνομία στα Πανεπιστήμια”.

Ενώ συνεχίζει: “Ως μέλη της Πρωτοβουλίας ΟΧΙ Αστυνομία στα Πανεπιστήμια έχουμε εκφράσει την έντονη αντίθεσή της στην παρουσία της αστυνομίας στα Πανεπιστήμια και έχουμε διατυπώσει συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις. Αλλά και χιλιάδες πανεπιστημιακοί από όλη την Ευρώπη αντιτίθενται στο νομοσχέδιο που κινείται στην κατεύθυνση που επιχειρεί να εφαρμόσει το αυταρχικό καθεστώς του Ταγίπ Ερντογάν στα πανεπιστήμια της Τουρκίας, με τα ίδια επιχειρήματα, με τον ίδιο αυταρχισμό. Αυτές τις δύσκολες ώρες για τα ελληνικά πανεπιστήμια, ο κόσμος του πολιτισμού, παρότι στενάζει κι’ αυτός από τις δραματικές επιπτώσεις της πανδημίας και των κυβερνητικών επιλογών, ήρθε να σταθεί δίπλα μας, δίπλα στους πανεπιστημιακούς δασκάλους, στο διοικητικό προσωπικό των ΑΕΙ, στους φοιτητές και τις φοιτήτριες”.

Και καταλήγει: “Κινηματογραφιστές, ηθοποιοί και καλλιτέχνες του ήχου και της εικόνας συνεργάστηκαν για τη δημιουργία ενός βίντεο που αναδεικνύει το Πανεπιστήμιο ως αυτό που είναι και όχι αυτό που δείχνουν η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ: Χώρος έρευνας, διδασκαλίας, διαλόγου, επαγγελματικής ευσυνειδησίας και συνομιλίας με την κοινωνία, χώρος που εμπνέει ανθρώπους με τη φλόγα της ελευθερίας, της δημιουργίας και της προσφοράς ακόμα και στις πιο αντίξοες συνθήκες. Το Αμφιθέατρο του Παραλόγου παραμονεύει, ας μην το αφήσουμε να κυριαρχήσει!”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα