Έρχεται το ‘Talking Heads’ στο Θέατρο Θησείον

Έρχεται το ‘Talking Heads’ στο Θέατρο Θησείον

Από Δευτέρα 5 Μαρτίου με τις Κλεοπάτρα Τολόγκου και Μάρα Μπαρόλα.

Το δημοφιλές έργο του Άλανε Μπένετ ‘ανοίγει’ τα Δευτερότριτα του Μαρτίου στο Θέατρο Θησείον και προσκαλεί όλους τους θεατρόφιλους να σπεύσουν να το παρακολουθήσουν.

Οι κεντρικές ηρωίδες, Αϊρήν και Σούζαν, κατά κόσμον Κλεοπάτρα Τολόγκου και Μάρα Μπαρόλα, ανεβαίνουν στη σκηνή ενός εκ των πιο ατμοσφαιρικών θεάτρων της Αθήνας και υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Μιχάλη Τσουρουνάκη παρουσιάζουν την ιστορία της ανθρώπινη φύσης ότι αυτή, επιδέχεται δεύτερης ευκαιρίας.

Οι μπενετικοί ήρωες χαρακτηρίζονται από την επιθυμία και την ικανότητά τους να δημιουργούν τη δική τους πραγματικότητα και να ζουν μέσα σε αυτήν. Από τη Δευτέρα 5 Μαρτίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 19.00 μέχρι τις 27 Μαρτίου, στο Θέατρο Θησείον θα αναβιώνουν οι παράλληλες ζωές δύο γυναικών που δεν είναι τόσο μακριά η μία από την άλλη. Τουναντίον, είναι μάλλον η μία μέσα στην άλλη.

 

Σημείωμα σκηνοθέτη: “ Πειραματιζόμαστε πάνω στην προσωπική σφραγίδα που θέτει κάθε άνθρωπος εκτοξεύοντας τη λέξη του στο ‘εδώ και τώρα’. Αυτό το νόημα που εμπεριέχει η λέξη όπως την εκφέρει καθένας από εμάς διαφορετικά καθορίζοντας την επικοινωνία του με τον ‘άλλον’”.

Λίγα λόγια για την υπόθεση του έργου: Η Σούζαν είναι γυναίκα εφημέριου. Προσπαθεί ν ‘ανταποκριθεί στο ρόλο μιας αξιοπρεπούς Αγγλικανής κυρίας, ακόμη και με την συνδρομή αλκοόλ, αλλά το κοστούμι της πέφτει κοντό, ακόμη περισσότερο μάλιστα από τη στιγμή που ερωτεύεται έναν αλλόθρησκο Ινδό νεαρό μπακάλη. Η συνάντησή τους την οδηγεί στους ανώνυμους αλκοολικούς και ίσως στην αποδοχή του εαυτού της και των άλλων.

Η Αϊρήν λέει: ‘ Και γιατί ρωτάτε εμένα;’ του κάνω. Κι εκείνος μου λέει, ‘ Σε ρωτάμε γιατί ποιός έγραψε στο φαρμακοποιό ότι η γυναίκα του είναι πουτάνα; Σε ρωτάμε γιατί ποιός έκανε τον ζαχαροπλάστη να πάθει νευρική κρίση;’. ‘ Μπα; Τι δουλειά έχει αυτός με τα αγοράκια;’ του λέω.

Η Σούζαν λέει: ‘ Η γυναίκα του δικηγόρου δεν είναι υποχρεωμένη να πηγαίνει στο δικαστήριο, η γυναίκα του ηθοποιού δεν πηγαίνει σε όλες τις παραστάσεις, γιατί λοιπόν πρέπει εγώ να στήνομαι στην εκκλησία;

Στο Θέατρο Θησείον, κάθε Δεύτερα και Τρίτη στις 19.00 (Από 5 έως 27 Μαρτίου)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα