Η Νέα Υόρκη “υποκλίθηκε” στη Φιλική Εταιρεία

Η Νέα Υόρκη “υποκλίθηκε” στη Φιλική Εταιρεία
Κική Παπαδοπούλου

Οι Αμερικανοί θεατές χειροκρότησαν όρθιοι την παράσταση της Ιόλης Ανδρεάδη που ανέβηκε στην κεντρική σκηνή του THE TANK THEATRE για τρεις βραδιές με αγγλικούς υπέρτιτλους, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές από το κοινό της Off-Off-Broadway νεοϋρκέζικης σκηνής.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης η διεθνής παρουσίαση του έργου «Φιλική Εταιρεία. Η Αδελφότητα πίσω από την Επανάσταση» σε σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη και πρωτότυπο κείμενο Ιόλης Ανδρεάδη και Άρη Ασπρούλη, που δημιουργήθηκε για το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς στο πλαίσιο των Επετειακών Δράσεων της Τράπεζας Πειραιώς για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Κική Παπαδοπούλου


Οι Αμερικανοί θεατές χειροκρότησαν όρθιοι την παράσταση που ανέβηκε στην κεντρική σκηνή του THE TANK THEATRE για τρεις βραδιές με αγγλικούς υπέρτιτλους, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές από το κοινό της Off-Off-Broadway νεοϋρκέζικης σκηνής.

Δείτε το video με τη στιγμή της υπόκλισης

Κάθε παράσταση συνοδεύτηκε από συζήτηση με το κοινό [Q n A] με καλεσμένους ομιλητές από το χώρο των τεχνών και των επιστημών. Το βράδυ της πρώτης παράστασης η συζήτηση ήταν αφιερωμένη στην Ελληνική Επανάσταση και συμμετείχαν ο Καθηγητής του CUNY Queens College Nicholas Alexiou και ο θεατρικός συγγραφέας Άρης Ασπρούλης, ενώ τη συζήτηση συντόνιζε η καλλιτεχνική διευθύντρια του THE TANK Meghan Finn. Τη συζήτηση της δεύτερης και της τρίτης βραδιάς συντόνιζε η σκηνοθέτις Ιόλη Ανδρεάδη. Η μια βραδιά ήταν αφιερωμένη στο ζήτημα του Φύλου και της Επανάστασης και συμμετείχαν η Καθηγήτρια του Northampton University Helen Richardson και ο Υπεύθυνος Μάρκετινγκ του THE TANK Gabriel Torres και η τελευταία βραδιά ήταν αφιερωμένη στο ζήτημα της Δραματουργίας ως Επανάσταση και συμμετείχαν η καθηγήτρια του Brooklyn College Laura Tesman και η Αμερικανή θεατρική συγγραφέας Caitlin Saylor Stephens.

Ταυτότητα: Σκηνοθεσία: Ιόλη Ανδρεάδη/Πρωτότυπο Κείμενο & Έρευνα: Ιόλη Ανδρεάδη & Άρης Ασπρούλης/Μετάφραση στα Αγγλικά: Εμμανουέλα Λία/Σκηνογραφία & Κοστούμια: Δήμητρα Λιάκουρα/Κατασκευή σκιών: Γιάγκος Ανδρεάδης/Βοηθός Σκηνοθέτη / Καλλιτεχνική Συνεργάτις: Πηνελόπη Ασλάνογλου/Φωτισμοί: Στέβη Κουτσοθανάση/Stage Manager: Αριόν Βεΐζι/Κατασκευή Κοστουμιών: Δάφνη Τσακότα/Φωτογραφίες Παράστασης: Κική Παπαδοπούλου/Κινηματογράφηση παράστασης: Διαμαντής Καραναστάσης/Εκτέλεσης παραγωγής: Ορέστης Τάτσης / ΡΕΟΝ/

Το ιστορικά πρόσωπα ερμήνευσαν επί σκηνής οι ηθοποιοί Βασιλική Τρουφάκου, Μιλτιάδης Φιορέντζης, Δέσποινα Σαραφείδου και Νικόλας Καραγκιαούρης.

Η παρουσίαση της παράστασης στη Νέα Υόρκη πραγματοποιήθηκε με την ευγενική συμβολή της Περιφέρειας Αττικής.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα