Λιβαθινός στο Ραδιόφωνο 24/7: Οφείλω να παραδώσω ένα υγιές Εθνικό Θέατρο

Λιβαθινός στο Ραδιόφωνο 24/7: Οφείλω να παραδώσω ένα υγιές Εθνικό Θέατρο

Ο γνωστός σκηνοθέτης μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 για τις εξελίξεις με τους εργαζόμενους του Εθνικού Θεάτρου, για τα οράματα του για τη μεγάλη σκηνή της χώρας καθώς και για την επεισοδιακή παράσταση "Η Ισορροπία του Nash" και τους "κινδύνους" της

Στην εκπομπή ” Πεζοί στον αέραμε την Ιωάννα Κλεφτόγιαννη και τη Φωτεινή Λαμπρίδη, στο Ραδιόφωνο 24/7, μίλησε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Στάθης Λιβαθινός και διαβεβαίωσε ότι «θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε να υπογραφεί άμεσα η συλλογική σύμβαση με το Σωματείο των Εργαζομένων» της μεγάλης θεατρικής σκηνής της χώρας.

«Για τις συμβάσεις που λήγουν, έχω το δικαίωμα να μην τις ανανεώσω» πρόσθεσε ο διακεκριμένος σκηνοθέτης.

Στο ερώτημα αν έχει αναθεωρήσει για το πολύκροτο κατέβασμα της παράστασης “Η Ισορροπία του Nash”, η οποία περιείχε αποσπάσματα από βιβλίο του Σάββα Ξηρού, ο κ. Λιβαθινός ξεκαθάρισε: «Όταν ξαναέφτιαχνα την Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου γνώριζα τους κινδύνους που αυτό περιελάμβανε και ότι θα υπάρξει και ένα τίμημα. Η παράσταση αυτή ήταν μια αφορμή να κανιβαλίζεται το Εθνικό Θέατρο από δεξιά και αριστερά, από πάνω από κάτω και διαγωνίως. Εάν υπήρχαν θύματα εκείνη την εποχή θα με κατηγορούσατε ότι δεν πρόσεξα και δεν έπραξα σωστά και καλά θα κάνατε.Δεν θα διακινδύνευα την ακεραιότητα των ανθρώπων, συνεχίζοντας την παράσταση. 

Μιλώντας για τα οράματά του, ο διευθυντής του Εθνικού είπε ότι αυτά είναι «η ποιότητα του Εθνικού Θεάτρου και η ίδρυση Σχολής Σκηνοθεσίας, αμέσως μετά  τη μετακόμιση της Δραματικής Σχολής».

Ως «εκπρόσωπος της Πολιτείας οφείλω -πρόσθεσε- να παραδώσω υγιή τον οργανισμό, όπως τον παρέλαβα. Προσπαθώ να βγω αλώβητος  από αυτή τη θητεία, δεν ασχολούμαι με την  επόμενη. Ήδη έχω δυο χρόνια στο Εθνικό και νιώθω σαν να έχω κάνει δώδεκα».

Σχετικά με τις παραστάσεις της χειμερινής σεζόν, ο κ. Λιβαθινός είπε ότι υπάρχουν δύο τουλάχιστον παραστάσεις που θα επαναληφθούν: Το “Στέλλα κοιμήσου” του Γιάννη Οικονομίδη και η “εξαιρετική” όπως την χαρακτήρισε “Τάξη μας” του Τάκη Τζαμαργιά. Παράλληλα, ο γνωστός σκηνοθέτης είπε ότι εξετάζονται προτάσεις πάνω στο χοροθέατρο και ότι τη νέα σεζόν θια συνεχιστούν οι συνέργειες με το Θέατρο Τέχνης.

Φωτό: Sooc

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα