Δανάη Μπάρκα- Γεράσιμος Ευαγγελάτος μιλούν στο NEWS 24/7 για μία κοπέλα που σίγουρα γνωρίζεις

Δανάη Μπάρκα- Γεράσιμος Ευαγγελάτος μιλούν στο NEWS 24/7 για μία κοπέλα που σίγουρα γνωρίζεις
Η Δανάη Μπάρκα και ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος Elina Giounanli/nophoto.gr

Ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος και η Δανάη Μπάρκα μιλούν στο NEWS 24/7 με αφορμή την "Ουρανία", τον μονόλογο που ανεβαίνει για 6 μόνο παραστάσεις στο θέατρο Παλλάς.

Τον Γεράσιμο Ευαγγελάτο οι περισσότεροι τον ξέρουν σαν στιχουργό και δη σαν στιχουργό απόλυτα συνδεδεμένο με τη Νατάσσα Μποφίλιου (καθώς αυτός γράφει τους στίχους των τραγουδιών της). Τη Δανάη Μπάρκα την έχουμε συνηθίσει σε ρόλο παρουσιάστριας στην πρωινή ζώνη του Mega. Η θεατρική συνεργασία τους συνεπώς απρόσμενη.

Ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος έγραψε έναν μονόλογο, την Ουρανία, που όταν πρωτοανέβηκε πριν λίγα χρόνια γνώρισε εξαιρετική αποδοχή από το κοινό και η Δανάη Μπάρκα πρωταγωνιστήσε σε αυτόν. Ο επιτυχημένος αυτός μονόλογος επιστρέφει ανανεωμένος, για έξι μόνο παραστάσεις, στο θέατρο Μικρό Παλλάς, από τις 4 Απριλίου, και καταγράφει με τρυφερότητα και χιούμορ την πορεία ενός νέου ανθρώπου, σε έναν κόσμο που δεν κατανοεί.

Ο Γιώργος Σουλεϊμάν σκηνοθετεί με ευαισθησία τις πιο κρυφές πτυχές μιας αιχμηρής προσωπικότητας με την Δανάη Μπάρκα στον ομώνυμο ρόλο να εναλλάσσει πρόσωπα και συναισθήματα δημιουργώντας μια ηρωίδα που ταυτίστηκε μαζί της κι έμεινε χαραγμένη στο μυαλό και την καρδιά των θεατών.

Η Ουρανία είναι φίλη σου, αλλά μάλλον δεν το ξέρεις. Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα ν’ ανήκεις στους 240 φίλους της στο Facebook. Στην πραγματική ζωή είναι κάπως δύσκολο να τη συναντήσεις μιας κι η Ουρανία δε βγαίνει απ’ το σπίτι, παρά μόνο για ένα πολύ συγκεκριμένο λόγο…

Εμείς μιλήσαμε με τον Γεράσιμο Ευαγγελάτο και τη Δανάη Μπάρκα στην προσπάθειά μας να προσεγγίσουμε την παράσταση αυτή….

“Πάντα με απασχολούσαν οι κρυφοί κόσμοι που χτίζονται στα στενά πλαίσια ενός δωματίου. Οι βάσεις της προσωπικότητάς μας διαμορφώνονται κατα κύριο λόγο από τα ερεθίσματα που συλλέγουμε ως παιδιά και έφηβοι μέσα στα υπνοδωμάτια μας. Ήθελα λοιπόν να εξετάσω τι αντίληψη του κόσμου θα έπλαθε ένας ενήλικας που δεν έκανε ποτέ το μεγάλο βήμα να περάσει το κατώφλι του παιδικού του δωματίου και να βγει στην πραγματική ζωή” αναφέρει ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος στο NEWS 24/7, εξηγώντας τι τον ενέπνευσε στο να γράψει τον μονόλογο της Ουρανίας και συνεχίζει μιλώντας για το πόσο επίκαιρη είναι:

“Όταν γράφτηκε η Ουράνια το 2015 πίστευα ότι η οικονομική κρίση κι η γενικότερη ανασφάλεια είχε κάνει πολλούς νέους να επιστρέψουν στην γονεϊκή εστία, να οχυρωθούν στο παιδικό τους δωμάτιο και να βιώσουν τη ματαίωση της γενιάς τους. Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί τότε ότι λίγα χρόνια μετά ολόκληρη η ανθρωπότητα θα εγκλωβιζόταν στα δωμάτια της μετατρέποντας τα καταφύγια της σε φυλακές; Από αυτή την άποψη νιώθω ότι η Ουρανία σήμερα φωτίζεται από ένα εντελώς διαφορετικό πρίσμα που την κάνει ξεχωριστά επίκαιρη”.

H Δανάη Μπάρκα ως Ουρανία Δημήτρης Γκέλμπουρας

Η Ουράνια είναι ένα κομμάτι όλων μας. Η Ουράνια είναι χαρά, είναι λύπη, είναι ανασφάλειες, είναι όνειρα, είναι μοναξιά, είναι ένας άνθρωπος που θέλει και προσπαθεί να κυνηγήσει τα όνειρα του. Αυτά τα στοιχεία της και και άλλα πολλά που δεν φαίνονται εξ αρχής με ενώνουν με την ηρωίδα αυτή. Έχουμε τα όνειρα ως βασικό κοινό. Και οι δυο κάνουμε όνειρα και θελουμε να τα πετύχουμε. Ο τροπος διαφέρει.Στη συνέχεια θα έλεγα ότι ένα κοινό μας είναι η αγάπη και η θέληση για ζωή. Επίσης αγαπαμε και οι δυο τα όμορφα συγκινητικά τραγούδια”, αναφέρει για την Ουρανία στο NEWS 24/7 η Δανάη Μπάρκα.

Δημήτρης Γκέλμπουρας

Μετά από μία πανδημία και υπό κλίμα πολεμικό, πόσο μπορεί κάποιος -ειδικά ένας νέος άνθρωπος- να κατανοήσει τον κόσμο μέσα στον οποίο ζει;
Δανάη Μπάρκα: «Να αντέξεις είναι το ζητούμενο, όχι να καταλάβεις» έχει πει η Κική Δημουλά και νομίζω ότι τώρα πια είναι η φράση της εποχής που ζούμε. Ωστόσο θεωρώ ότι αν βυθιστούμε στην καθίζηση που βιώνουμε δεν θα έχει επιστροφή. Πρέπει να αρπάξουμε τη ζωή από τα μαλλιά και να αποφασίσουμε πως πρέπει να ζήσουμε κάνοντας ο καθένας τον δικό του αγώνα προκειμένου να αντισταθεί στις μαύρες μέρες που βιώνουμε. Το γέλιο,η χαρά, η μουσική, η τέχνη γενικά, το θέατρο, οι βόλτες, οι ωραίοι άνθρωποι… ο καθένας πρέπει να πιαστεί από όπου μπορεί.

Τα social media έχουν αλλάξει τις ανθρώπινες σχέσεις σήμερα;
Γεράσιμος Ευαγγελάτος: Αναμφίβολα. Ωστόσο ανήκω σε αυτούς που γοητεύονται από την ελευθερία πουν μας παρέχουν. Μου φαίνεται συναρπαστικό ότι μπορείς να διαμορφώσεις την ψηφιακή σου οντότητα με όποιο τρόπο έχεις ονειρευτεί, αρκεί φυσικά να μπορείς να διαχειριστείς τη νέα σου εκδοχή. Αν δεν καταφέρεις να γεφυρώσεις τη χαώδη απόσταση ανάμεσα στην ηλεκτρονική και την πραγματική ζωή σου σε περιμένουν μεγάλες απογοητεύσεις στις διαπροσωπικές σου σχέσεις. Όπως την Ουράνια μας.

Elina Giounanli/nophoto.gr

Μεγαλύτερος φόβος σου;
Δανάη Μπάρκα: Η μοναξιά. Αγαπώ την μοναχικότητα, αλλά φοβάμαι την μοναξιά. Φοβάμαι μη χάσω ανθρώπους που αγαπώ. Φοβάμαι τον αποχαιρετισμό όταν δεν τον θέλω ή όταν γίνεται βίαια. Φοβάμαι κάποιες φορές να ανοιχτώ και να αφεθώ-παρότι φαίνομαι πολύ κοινωνική- φοβάμαι τους ανθρώπους που δεν έχουν λύσει τα δικά τους θέματα άρα κατ’επεκταση μπορεί να τα προβάλλουν στους άλλους πληγώνοντας τους ή κάνοντας τους κακό. Κατά καιρούς μου περνούν από το μυαλό αρκετοί φόβοι, προσπαθώ πάντα να τους ξεπερνάω. Ένα από τα όνειρά μου είναι να ζούμε σε έναν κόσμο που κανείς δεν θα φοβάται.

Τι θα άλλαζες γύρω σου αν μπορούσες;
Γεράσιμος Ευαγγελάτος: Την αγένεια και τις εντάσεις! Το να μην μπορείς να διαφωνήσεις με ψυχραιμία αλλά να πρέπει να ανασύρεις ό, τι πιο άγριο, ζωώδες και αγοραίο κρύβεις μέσα σου προκειμένου να υπερασπιστείς την άποψη σου. Ζούμε σε δύσκολες εποχές που όλοι είμαστε πιεσμένοι, οπότε χρειάζεται διπλό κόπο για να παραμείνουμε λογικοί, τρυφεροί και κυρίως ανθρώπινοι.

Κείμενο: Γεράσιμος Ευαγγελάτος/Σκηνοθεσία: Γιώργος Σουλεϊμάν/Σκηνικά / Κοστούμια: Ηλένια Δουλαδίρη/Σχεδιασμός Φωτισμών: Ζωή Μολυβδά- Φαμέλη/Μουσική: Θέμης Καραμουρατίδης/Φωτογραφίες παράστασης: Ελίνα Γιουνανλή/Promo video & φωτογραφίες: Δημήτρης Γκέλμπουρας/Σχεδιασμός Αφίσας : Κωνσταντίνος Γεωργαντάς/Στον ρόλο της Ουρανίας, η Δανάη Μπάρκα
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ: Από 4 Απριλίου-Κάθε Δευτέρα & Τρίτη στις 21:00 για 6 παραστάσεις

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα