Ο Μισ@νθρωπος γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα κατά της λογοκρισίας στο διαδίκτυο με 2 εισιτήρια στην τιμή του ενός

Ο Μισ@νθρωπος γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα κατά της λογοκρισίας στο διαδίκτυο με 2 εισιτήρια στην τιμή του ενός
Stavros Habakis

Τη Δευτέρα 12 Μαρτίου στο Θέατρο Θησείον.

Το κείμενο του Μολιέρου στα χέρια της ομάδας 4frontal. Μία παράσταση που παίρνει το χιούμορ του τότε και το επικαιροποιεί στο τώρα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αν έπρεπε να περιγράψουμε τον Μισ@νθρωπο με δύο προτάσεις τότε αυτές, θα ήταν οι προηγούμενες δύο.

Μέχρι τις 27 Μαρτίου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Θέατρο Θησείον, η ομάδα 4Frontal ανεβάζει το κείμενο του Μολιέρου σε σκηνοθεσία και μουσική του Σταύρου Γιαννουλάδη με το δικό της μοναδικό, απολαυστικό τρόπο. Ταυτόχρονα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της λογοκρισίας στο διαδίκτυο της 12ης Μαρτίου, η ομάδα δίνει τη δυνατότητα των 2 εισιτηρίων στην τιμή του ενός. Τιμής ένεκεν στην σημαντικότητα που η εν λόγω ημέρα έχει στους καιρούς μας.

Λίγα λόγια για το έργο

Stavros Habakis

 

Στο Μισ@νθρωπο του Μολιέρου, ο Αλσέστ αποστρέφεται τον τρόπο ζωής των ανθρώπων με κυρίαρχα χαρακτηριστικά την κολακεία, την υποκρισία, την απουσία ειλικρίνειας και ηθικής, και θεωρεί οτι τίποτα στη ζωή  δεν λειτουργεί με δικαιοσύνη. Ερωτεύεται παράφορα την κοσμική νεαρή χήρα Σελιμέν, μία γυναίκα που είναι κύριος εκφραστής της κοινωνίας που έχει ανάγκη μία αυλή ανθρώπων για να παραμένει αρεστή και δημοφιλής.

Πώς η υποκρισία της Αυλής θα εκφραζόταν σήμερα; Πόσο διαφορετικοί θα ήταν οι ήρωες της εποχής του Μολιέρου εάν ζούσαν σήμερα, με το κινητό τηλέφωνο να επιταχύνει και εντείνει καταστάσεις/σχέσεις/συναισθήματα; Με ποιο τρόπο ο Μολιέρος θα επέλεγε να αφηγηθεί την ιστορία αυτή σήμερα; Και πώς θα εξελιχθεί η ιστορία του Μισ@νθρωπου σε έναν κόσμο που η υποκρισία του καθρεφτίζεται διαρκώς σε μία οθόνη;

Στο Θησείον, ένα Θέατρο για τις Τέχνες, ο Μισ@νθρωπος υποδέχεται το κοινό σε ένα ‘ανοιχτό’ σαλόνι. Σ’ ένα παιχνίδι ανάμεσα στην φαινομενικότητα και την πραγματικότητα, οι χαρακτήρες του έργου, μέσα από τα προφίλ τους ποστάρουν βίντεο, ποιήματα, φωτογραφίες και παρουσιάζονται στους θεατές, οι οποιοί με τη σειρά τους μπορούν να χρησιμοποιούν το κινητό τους κάνοντας like, comment, φωτογραφίζοντας κλπ, καθιερώνοντας έτσι μία θεατρική εμπειρία διαφορετική.

Πληροφορίες παράστασης

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00 στο Θέατρο Θησείον

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα