Τέσσερα Μαύρα Κουστούμια: Ένα μουσικό happening βασισμένο στην ομώνυμη ταινία του Ρένου Χαραλαμπίδη

Τέσσερα Μαύρα Κουστούμια: Ένα μουσικό happening βασισμένο στην ομώνυμη ταινία του Ρένου Χαραλαμπίδη
Music Library of Greece “Lilian Voudouri”

Για μία μόνο βραδιά στις 20 Μαΐου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Λίγους μήνες μετά την αναβίωση σε μιούζικαλ της ταινίας «Φτηνά Τσιγάρα», ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής και η Boo Productions παρουσιάζουν τον Ρένο Χαραλαμπίδη για μία μόνο βραδιά στις 20 Μαΐου στο Μέγαρο Μουσικής, σε ένα μουσικό happening εμπνευσμένο από το soundtrack της ταινίας του «Τέσσερα μαύρα κουστούμια», που συνέθεσε ο ίδιος. Με τον ίδιο ενθουσιασμό που είχε στη διάρκεια της προετοιμασίας της ταινίας, αλλά και με την ωριμότητα του χρόνου που τον δικαίωσε, ο καλλιτέχνης αφηγείται με καινούργιο τρόπο τη μαύρη κωμωδία της νιότης του, πλαισιωμένος από ένα σύνολο εκλεκτών ηθοποιών και μουσικών.

Υπάρχουν ταινίες που μας ακολουθούν σαν την Καβαφική πόλη, που για έναν απροσδιόριστο λόγο πάντα σε αυτές ξαναγυρνάμε. Μια τέτοια ταινία είναι και τα «Τέσσερα μαύρα κουστούμια» που το 2010 εκπροσώπησαν την Ελλάδα στα βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Σχεδόν μια δεκαετία μετά, ο σεναριογράφος, σκηνοθέτης αλλά και συνθέτης της μουσικής της ταινίας Ρένος Χαραλαμπίδης επιστρέφει στο μουσικό υλικό της ταινίας με αφορμή την επεξεργασία του μοντάζ για την επικείμενη παρουσίασή του σε πλατφόρμα και βρίσκει την ευκαιρία να αναδείξει μια νέα προοπτική σε ένα παλιό υλικό, αναζητώντας σημεία επαφής με την Οδύσσεια αλλά και την Πόλη του Καβάφη.

Music Library of Greece “Lilian Voudouri”

Εκτός από τον Ρένο Χαραλαμπίδη, δύο ακόμα ηθοποιοί της ταινίας θα εμφανιστούν στη σκηνή του Μεγάρου. Ο «ντυλανικός» Δημήτρης Πουλικάκος -για πρώτη φορά στο Μέγαρο- τραγουδώντας το εμβληματικό «Knockin’ on heaven’s door» που ακούστηκε στην ταινία και ο Άλκης Παναγιωτίδης προσθέτοντας μια καβαφική νότα για την πόλη που πάντα σε ακολουθεί́.

Στη μια και μοναδική βραδιά τους ηθοποιούς πλαισιώνουν εξαιρετικοί μουσικοί: o Γιάννης Χριστόπουλος (τενόρος), ο Θάνος Μαργέτης (πιάνο), οι String Demons (Λυδία Μπουντούνη, βιολί – Κωνσταντίνος Μπουντούνης, βιολοντσέλο), ο Στέφανος Φλώτσιος (κιθάρες), ο Κώστας Σερεμέτης και η Άρτεμις Βαβάτσικα (ακορντεόν).

Μουσική σύνθεση, σκηνοθεσία, απαγγελία: Ρένος Χαραλαμπίδης/Συμπαραγωγή: Boo Productions, Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής/Χορηγοί: Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, Correct Productions/Με την ενέργεια της Zeniθ

Info: Παρασκευή 20 Μαΐου, 20.30/Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών/Εισιτήρια megaron.gr Τ. 210 7282 333/

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα