Θύμα της “Ελπίδας” και το μουσικό θέατρο

Θύμα της “Ελπίδας” και το μουσικό θέατρο
pixabay

Δυο παραγωγές, η όπερα «Οθέλλος» και το μιούζικαλ «Μόμπι Ντικ», αναγκάστηκαν να μεταφέρουν τις ημερομηνίες της πρεμιέρας τους λόγω προβλημάτων που δημιούργησε η κακοκαιρία.

Αυτή η κακορίζικη η Ελπίδα όλα τα πήρε παραμάζωμα. Κόσμος κατά χιλιάδες αποκλεισμένος για ώρες στους γνώριμους δρόμους της αθηναϊκής καθημερινότητας, άλλοι χωρίς ηλεκτροδότηση για μέρες, πεζοδρόμια-παγοπίστες, το αέναο πινγκ-πονγκ ευθυνών, και στην κορφή, η πρωθυπουργική (τζάμπα) συγνώμη

Όπως ήταν φυσικό, οι συνέπειες που είχαν οι καιρικές συνθήκες στην λειτουργία της πρωτεύουσας επηρέασαν και το θέατρο. Έτσι, εκτός από τις αυτονόητες ακυρώσεις παραστάσεων τις μέρες έξαρσης των φαινομένων, το πέρασμα της Ελπίδας επηρέασε και τον μεσοπρόθεσμο σχεδιασμό παραγωγών που ετοιμάζονταν για πρεμιέρα.

"Η Δημοκρατία του Μπακλαβά" Pinelopi_Gerasimou

Η περίπτωση της
«Δημοκρατίας του μπακλαβά»
ήταν ανώδυνη: η σουρεαλιστική κωμωδία των Γεράσιμου Μπέκα, Μιχάλη Πητίδη και Ανέστη Αζά, σε σκηνοθεσία του τελευταίου, μετέθεσε απλά κατά μια μέρα την πρεμιέρα των λίγων παραστάσεων που θα δώσει στο Αμφι-Θέατρο έως τις 13 Φεβρουαρίου. Συγκεκριμένα, αντί της Πέμπτης 27 Ιανουαρίου, η Ελπίδα και οι δυσκολίες μετακίνησης πήγαν την πρώτη παράσταση την Παρασκευή 28. Βέβαια, η εν λόγω παραγωγή ήταν ήδη έτοιμη για εκκίνηση, ενώ είχε νωπή την παραστατική εμπειρία από το Φεστιβάλ Αθηνών 2021, όπου και πρωτοπαρουσιάστηκε το έργο.

Αντιθέτως, πιο σοβαρούς κραδασμούς προκάλεσε η κακοκαιρία και το συνακόλουθο χάος στον προγραμματισμό δυο παραστάσεων, που βρίσκονταν στο τελευταίο βιράζ πριν την πρεμιέρα. Ειδικότερα, οι παραστάσεις της όπερας «Οθέλλος» του Βέρντι με την υπογραφή του μέγιστου Μπομπ Ουίλσον στην Εθνική Λυρική Σκηνή, και η πολυαναμενόμενη επιστροφή του μιούζικαλ του Δημήτρη Παπαδημητρίου «Μόμπι Ντικ» στην σκηνή του Christmas Theater τροποποίησαν τις ημερομηνίες τους.

"Οθέλλος" σε σκηνοθεσία Μπομπ Ουίλσον  LUCIE JANSCH

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής:

«Λόγω των καθυστερήσεων που προκλήθηκαν από την πρόσφατη κακοκαιρία και τις συνέπειές της, η Εθνική Λυρική Σκηνή ανακοινώνει ότι το πρόγραμμα των παραστάσεων της παραγωγής Οθέλλος τροποποιείται ως εξής: 23, 27 Φεβρουαρίου & 2, 5, 8 Μαρτίου 2022

Οι θεατές που είχαν αγοράσει εισιτήρια για τις 20/2 και τις 6/3 θα ενημερωθούν τηλεφωνικά από τα ταμεία της ΕΛΣ για την επιστροφή των χρημάτων τους ή για τη δυνατότητα μεταφοράς των εισιτηρίων τους στις άλλες παραστάσεις της παραγωγής, εφόσον το επιθυμούν.»

Σκηνή από το "Μόμπι Ντικ" των Δημήτρη Παπαδημητρίου και Γιάννη Κακλέα ANDREAS SIMOPOULOS

Η δε ανακοίνωση του Christmas Theater αναφέρει:

«H πολυαναμενόμενη πρεμιέρα του «Moby Dick – The Musical» του Δημήτρη Παπαδημητρίου σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, παίρνει ολιγοήμερη αναβολή για την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου, καθώς η πρόσφατη κακοκαιρία που έπληξε την Αττική, επηρέασε δυστυχώς και την προετοιμασία της παραγωγής.

Οι κάτοχοι των εισιτηρίων θα λάβουν επιστροφή των χρημάτων τους, καθώς η μεταφορά των εισιτηρίων σε άλλη ημερομηνία δεν είναι εφικτή για τεχνικούς λόγους. Για αγορές που πραγματοποιήθηκαν μέσω του onassis.org ή του τηλεφωνικού κέντρου, η διαδικασία ακύρωσης των εισιτηρίων θα ολοκληρωθεί έως τις 31 Ιανουαρίου 2022 χωρίς ειδικό αίτημα από τον αγοραστή και χωρίς φυσική παρουσία. Η αυτόματη πίστωση του ποσού στην πιστωτική/χρεωστική κάρτα από την οποία έγινε η αγορά θα πραγματοποιηθεί εντός περίπου 10 εργάσιμων ημερών από την ημέρα της ακύρωσης, ανάλογα με την πολιτική της εκδότριας τράπεζάς σας.

Εάν επιθυμείτε να κλείσετε εισιτήρια για κάποια από τις ενεργές ημερομηνίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την σχετική ιστοσελίδα ή να καλέσετε στο τηλεφωνικό κέντρο 211-1981 784 και να πραγματοποιήσετε νέα αγορά.»

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα