Τι απαντά το υπουργείο Πολιτισμού για το νορβηγικό Survivor

Τι απαντά το υπουργείο Πολιτισμού για το νορβηγικό Survivor

Διαψεύδει το ΥΠΠΟ τα δημοσιεύματα που αναφέρουν πως το νορβηγικό reality γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στο αρχαίο θέατρο Μεσσήνης

Κατηγορηματικά διαψεύδει το υπουργείο Πολιτισμού τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε γυρίσματα της νορβηγικής δήθεν εκδοχής του τηλεπαιχνιδιού Survivor στο ανακαινισμένο στάδιο της αρχαίας Μεσσήνης.

Όπως υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση, το νορβηγικό αθλητικό παιχνίδι Mesternes Mester (Οι άσσοι των πρωταθλητών) του NRK 1, Κρατικού Ραδιοτηλεοπτικού Δικτύου της Νορβηγίας, είχε επικεφαλής τον ποδηλάτη Dag Erik Pedersen, βραβευμένο το 1992 με το Εθνικό Βραβείο Αγώνα Δρόμου της Νορβηγίας. Με την άδεια από την αρμόδια τοπική Εφορεία Μεσσηνίας, της οποίας προΐσταται η Ευαγγελία Μηλίτση, έκανε γυρίσματα τον περασμένο Σεπτέμβριο στο αρχαίο Στάδιο της Μεσσήνης, τα οποία διήρκεσαν μια μόνον ημέρα και δεν παρουσίαζαν κίνδυνο έμμεσης ή άμεσης βλάβης του μνημείου. Τα γυρίσματα, για ένα από τα δέκα επεισόδια της σειράς, αφορούσαν ένα μόνο αγώνισμα.

Το νορβηγικό κρατικό κανάλι έκανε αίτηση για κινηματογράφηση ενός αγωνίσματος μετ’ εμποδίων στο Στάδιο της αρχαίας Μεσσήνης στις 28 Ιουνίου 2016, και η απάντηση από την Εφορία δόθηκε στις 22 Ιουλίου 2016. Όλα τα υπόλοιπα γυρίσματα έγιναν σε φυσικούς χώρους της περιοχής. Επιβλέποντες στα γυρίσματα ήταν οι φύλακες του αρχαιολογικού χώρου, που διασφάλισαν ότι όλα έγιναν υπό απόλυτο έλεγχο. Για την κινηματογράφηση στο αρχαίο Στάδιο της Μεσσήνης, σύμφωνα με την ειδική εγκύκλιο για την κινηματογράφηση σε αρχαιολογικούς χώρους, δεν απαιτείται σχετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.

Η Έφορος Ευαγγελία Μηλίτση επισημαίνει ότι πριν μια διετία είχε δοθεί θετική γνωμοδότηση του ΚΑΣ για ένα αίτημα της Σουηδικής Κρατικής Τηλεόρασης με αντίστοιχο «concept». Οπότε, τούτη την φορά, με την ευχέρεια που της παρέχει ο νόμος, δεδομένου και του ότι το αρχαίο Στάδιο της Μεσσήνης δεν εντάσσεται στον κατάλογο μνημείων της ΟΥΝΕΣΚΟ, έκρινε ότι μπορούσε ως αρμόδια έφορος να δώσει τη σχετική άδεια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα