Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος στο ραδιόφωνο News24/7 στους 88,6: Για ένα Ηρώδειο που να θέλουν να έρθουν από όλον τον κόσμο, επενδύεις παραπάνω χρήματα

Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος στο ραδιόφωνο News24/7 στους 88,6: 
Για ένα Ηρώδειο που να θέλουν να έρθουν από όλον τον κόσμο, επενδύεις παραπάνω χρήματα
Ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Eurokinissi

"Τη φετινή, τελευταία μου χρονιά στο Φεστιβάλ Αθηνών η προπώληση είναι ακόμη πιο καλή", είπε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7 στους 88,6 ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου μίλησε στο ραδιόφωνο News24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή «Χωρίς Copy Paste» με τον Πάνο Τουμάση και την Ειρήνη Ορφανίδου.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ επανέλαβε τους λόγους για τους οποίους η σχέση του με το Φεστιβάλ λήγει στο τέλος Αυγούστου, σημειώνοντας ότι έθεσε στην υπουργό Πολιτισμού, Μυρσίνη Ζορμπά κάποιους όρους για να δεχτεί την ανανέωση «αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση».

«… Ξεκινάει από την πρώτη συνάντηση που είχαμε, τον Οκτώβριο, όταν με είχε καλέσει στο γραφείο της για να μου πει ότι είναι πολύ καλή η δουλειά που κάνω, άρα πρέπει, όπως λέει η ιδρυτική πράξη του Φεστιβάλ και παρόμοιων οργανισμών, ότι όταν είναι επιτυχημένη μία θητεία ανανεώνεται -εφόσον, βέβαια, θέλει ο υπουργός- να υπάρξει ανανέωση για μία ακόμη τριετία. Χάρηκα που μου το είπε, χάρηκα και για τη δουλειά που έχουμε κάνει και αναγνωρίζεται αυτό, έθεσα βεβαίως, κάποιους όρους για να δεχτώ την ανανέωση. Γιατί όταν έχεις μία θητεία θέλεις να βελτιωθούν πράγματα, ώστε η επόμενη τριετία να είναι ακόμη καλύτερη. Έχουμε προβλήματα, τα έχω πει και στη συνέντευξη Τύπου που κάναμε τον Μάρτιο ότι υπάρχουν δυσλειτουργίες, υπάρχει γραφειοκρατία, καθυστερήσεις σε διαγωνισμούς, στις συμβάσεις, στην εκτέλεση αποφάσεων του ΔΣ, ακόμη και μη εκτέλεση αποφάσεων του ΔΣ και για όλα αυτά θεωρώ ότι χρειάζεται εξυγίανση και αυτός που προϊστάμενος, που εποπτεύει το Φεστιβάλ, άρα εκεί απευθύνομαι, είναι ο υπουργός Πολιτισμού. Τα είχα θέσει όλα αυτά στην υπουργό, αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση. Έφτασε Φεβρουάριος, έφτασε Μάρτιος, φτάσαμε στη συνέντευξη Τύπου την τελική, μία ανάσα πριν από την έναρξη του Φεστιβάλ και δεν υπήρξε κάτι, το τι κάνουμε με όλα αυτά -πώς τα αντιμετωπίζει η υπουργός. Ζήτησα βεβαίως και μία μικρή αύξηση του προϋπολογισμού επιπλέον, όχι γιατί λείπαν χρήματα, αλλά για τη βελτίωση του Φεστιβάλ: Εάν θες να κάνεις ένα Ηρώδειο που να θέλουν να έρθουν από όλο τον κόσμο σημαίνει ότι επενδύεις και παραπάνω χρήματα […] Δεν υπήρξε θετική αντιμετώπιση…»

Όσον αφορά το γιατί ζήτησε από την υπουργό Πολιτισμού να παραμείνει μέχρι το τέλος της φετινής διοργάνωσης, είπε: «Αν δεν γινόταν αυτό, ποιός θα έτρεχε στο παρά πέντε; Τώρα είναι η πιο πολύ δουλειά. Τον τελευταίο μήνα. Η ενημέρωση του Τύπου, τα έντυπα, στην πορεία οι καλλιτέχνες που έρχονται από το εξωτερικό, αλλά και οι Έλληνες -ποιός τους υποδέχεται, ποιός λύνει προβλήματα; Ένας καινούργιος ο οποίος δεν θα προλάβει να καταλάβει; Έτσι κι αλλιώς κι ο διαγωνισμός δεν έχει γίνει, όπως έχει πει η υπουργός, για να πεις ότι τουλάχιστον θα ήταν δίπλα μου σ’ αυτό το διάστημα του Φεστιβάλ για να έχει μία προσωπική ενημέρωση του τι συμβαίνει….»

Σχετικά με την εντυπωσιακή προπώληση του πρώτου δεκαπενθήμερου-που ήταν και η αφορμή της συνομιλίας- η οποία κατέγραψε αύξηση που αγγίζει το 180%, μόνο από ηλεκτρονικές και τηλεφωνικές αγορές, ο κ. Θεοδωρόπουλος είπε ότι «Με το που άνοιξαν και τα ταμεία του Φεστιβάλ στην Πανεπιστημίου 39, στη στοά Πεσμαζόγλου, ο αριθμός της προπώλησης από 18.000 εκτοξεύθηκε στα 22.000 εισιτήρια μέχρι το πρωί του Σαββάτου» και πρόσθεσε: «Και στις εισπράξεις είναι πολύ μεγαλύτερη η αύξηση, στο 240% από πέρυσι, που πέρυσι ήταν η καλύτερη χρονιά από τις δύο προηγούμενες που είμαι διευθυντής του Φεστιβάλ. Άρα η φετινή, που είναι και η τελευταία μου, είναι ακόμη πιο καλή…»

Η συνέντευξη του κ. Θεοδωρόπουλου στο 1.11′

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα