Έλενα Φεράντε: Στο Netflix το τελευταίο βιβλίο της συγγραφέως – φάντασμα

Έλενα Φεράντε: Στο Netflix το τελευταίο βιβλίο της συγγραφέως – φάντασμα
Netflix στο λάπτοπ Pixabay

Την τηλεοπτική μεταφορά του τελευταίου μυθιστορήματος της Έλενας Φεράντε ανακοίνωσε το Netflix ενώ η γαλλική μετάφρασή του θα κυκλοφορήσει στις 9 Ιουλίου.  

Το τελευταίο μυθιστόρημα της μυστηριώδους Ιταλίδας συγγραφέως Έλενας Φεράντε, “Η ψεύτικη ζωή των ενηλίκων” θα είναι διαθέσιμο στη γαλλική του μετάφραση (La vie mensongère des adultes) στις 9 Ιουνίου, ανακοινώθηκε σήμερα από τις εκδόσεις Gallimard.

Το βιβλίο που δημοσιεύει ο διαπρεπής γαλλικός οίκος και το οποίο κυκλοφορεί στην Ιταλία από τον Νοέμβριο με τίτλο “La vita bugiarda degli adulti”, αφηγείται το οδυνηρό πέρασμα από την παιδική ηλικία στην εφηβεία της νεαρής πρωταγωνίστριάς, της Τζοβάνα, και αφηγήτριας των γεγονότων της πλοκής, η οποία διαδραματίζεται στη Νάπολη της δεκαετίας του ’90.

Πρόκειται για το ένατο μυθιστόρημα της συγγραφέως της σειράς βιβλίων υπό τον τίτλο “Η υπέροχη φίλη μου» και για της οποίας την ταυτότητα δεν γνωρίζουμε σχεδόν τίποτα, παρά την παγκόσμια φήμη της.

Η τηλεοπτική πλατφορμα Netflix ανακοίνωσε χθες πως και το νέο τούτο μυθιστόρημα της Φεράντε θα προσαρμοστεί, όπως και τα προηγούμενα, στις ανάγκες της επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς.

Το έπος “Η υπέροχη φίλη μου” (4 τόμοι), που εκτόξευσε τη φήμη της Φεράντε στο λογοτεχνικό στερέωμα, ήδη έχει μεταφερθεί σε τηλεοπτικά επεισόδια από το αμερικάνικο δίκτυο HBO.

Το όνομα Έλενα Φεράντε είναι λογοτεχνικό ψευδώνυμο και η πιο σοβαρή ένδειξη για την αληθινή ταυτότητα της μυστηριώδους συγγραφέως είναι εκείνη που προέβαλε ο Ιταλός δημοσιογράφος Κλάουντιο Γκάτι, που υπέδειξε τη γνωστή μεταφράστρια από τη Ρώμη Ανίτα Ράια.

Ωστόσο, ο ιταλός εκδότης της Φεράντε Edizioni E / O, ούτε επιβεβαιώνει, ούτε διαψεύδει αυτήν την εικασία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα