Προκαταρκτική εις βάρος αστυνομικών

Προκαταρκτική εις βάρος αστυνομικών

Προκαταρκτική έρευνα εις βάρος των αξιωματικών της ΕΛΑΣ οι οποίοι ήταν υπεύθυνοι για την εκτέλεση της απόφασης της προσωρινής κράτησης Εφραίμ, διέταξε η Εισαγγελία

Προκαταρκτική έρευνα σε βάρος των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. που είχαν την ευθύνη για την εκτέλεση της απόφασης σχετικά με την προσωρινή κράτηση του ηγούμενου της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου, Εφραίμ, διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Ευάγγελος Μπακέλος έδωσε εντολή στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάμπρο Τσόγκα να διενεργήσει έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τελέστηκε το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Όπως αναφέρει, οι αστυνομικοί που μετέβησαν στο Άγιο Όρος όφειλαν να εκτελέσουν το ένταλμα προσωρινής κράτησης που εξέδωσε η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών σε βάρος του ηγούμενου Εφραίμ για την υπόθεση των ανταλλαγών της Μονής με το Δημόσιο και να τον οδηγήσουν φρουρούμενο στο Κέντρο Υγείας των Καρυών προκειμένου να ξεπεράσει εκεί το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε.

Όμως, ο ηγούμενος Εφραίμ παρέμεινε φρουρούμενος στο κελί του στη Μονή Βατοπεδίου, μετά το πρόβλημα υγείας που παρουσίασε παραμονή των Χριστουγέννων, κι έμεινε εκεί, μέχρι την ανάρρωσή του, τρεις μέρες αργότερα, οπότε οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών και μετέπειτα στις δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού, όπου κρατείται έκτοτε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα