Πράσινη η Συγγρού

Πράσινη η Συγγρού

Μείωση της ταχύτητας των αυτοκινήτων - κατά τμήματα το όριο να είναι 50 χιλιόμετρα - περιορισμό του οδικού χώρου, φυτεύσεις και κατάργηση ανισόπεδων κόμβων προτείνουν οι ερευνητές τριών αρχιτεκτονικών σχολών

Παρεμβάσεις κατά μήκος της Λεωφόρου Συγγρού με στόχο να μετατραπεί από κλειστός αυτοκινητόδρομος σε αστική λεωφόρο που θα συνδέει τις γύρω περιοχές, Νέα Σμύρνη και Καλλιθέα, προτείνουν οι ερευνητές τριών αρχιτεκτονικών σχολών (ΕΜΠ, Παρισιού και Στρασβούργου) που παρουσίασαν την πρότασή τους μαζί με τον πρόεδρο του Ρυθμιστικού Σχεδίου της Αθήνας, Γιάννη Πολύζο.

Όπως αναφέρουν "Τα Νέα", οι παρεμβάσεις αφορούν κατά κύριο λόγο τη μείωση της ταχύτητας των αυτοκινήτων - κατά τμήματα το όριο να είναι 50 χιλιόμετρα - τον περιορισμό του οδικού χώρου, φυτεύσεις και κατάργηση ανισόπεδων κόμβων.

Στόχος είναι η συνύπαρξη αυτοκινήτων, δημόσιας συγκοινωνίας, πεζών και ποδηλάτων.

Σύμφωνα με την πρόταση υπάρχουν τρεις ενότητες παρεμβάσεων:

Τμήμα μεταξύ Ολυμπιείου και της περιοχής του κόμβου της Καλλιρρόης: Προτείνεται ο περιορισμός του οδικού χώρου κατά μία λωρίδα κυκλοφορίας, ώστε η Συγγρού να λειτουργεί ως έχει για το ρεύμα καθόδου και με μία λωρίδα ΙΧ συν μία λωρίδα για μέσα μεταφοράς. Προτείνεται ακόμη η λειτουργική υποβάθμιση της Συγγρού μέσω εγκατάστασης φαναριών και επιφανειακών διαβάσεων πεζών.

Κόμβος Δαβάκη: Προτείνεται η κατάργηση της ανισόπεδης συμβολής και ο περιορισμός του οδικού δικτύου κατά μία λωρίδα εκατέρωθεν ώστε η Συγγρού να λειτουργεί και για τα δύο ρεύματα με δύο λωρίδες κυκλοφορίας ΙΧ και μία λωρίδα για μέσα μεταφοράς.

Φαληρικό Δέλτα: Οι παρεμβάσεις αφορούν την κατάργηση ανισόπεδων διαμορφώσεων στη συμβολή της Συγγρού με τη Λεωφόρο Ποσειδώνος και τη δημιουργία ενός δημόσιου χώρου πολλαπλών χρήσεων στην περιοχή του νέου κόμβου που θα λειτουργεί συμπληρωματικά με τις δραστηριότητες που θα αναπτύσσονται στο Δέλτα Παλαιού Φαλήρου.

SHARE:

24Media Network