Προθεσμία έλαβε η Γ. Τσατάνη

Προθεσμία έλαβε η Γ. Τσατάνη

Η εισαγγελέας Εφετών αναμένεται να βρεθεί ενώπιον της Προέδρου του Αρείου Πάγου, Β. Θάνου, σε δέκα ημέρες προκειμένου να καταθέσει στο πλαίσιο πειθαρχικής έρευνας για την υπόθεση Βγενόπουλου

Σε δέκα ημέρες αναμένεται να υποβάλει στο πλαίσιο πειθαρχικής έρευνας που διενεργείται σε βάρος της  για την υπόθεση Βγενόπουλου, τις εξηγήσεις της ενώπιον της Προέδρου του Αρείου Πάγου, Β. Θάνου, η εισαγγελέας Εφετών Γ. Τσατάνη.

Αν και τη Δευτέρα η εισαγγελική λειτουργός είχε κληθεί προκειμένου να δώσει εξηγήσεις, τελικά στο γραφείο της Β. Θάνου βρέθηκε ο νομικός παραστάτης Θεμ. Σοφός, στον οποίο και δόθηκε έγγραφο που εξειδικεύει «τι είναι αυτό που της αποδίδεται».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Γ. Τσατάνη καλείται να απατήσει στα εξής:

-ποια ήταν η διαδικασία  που ακολουθήθηκε ώστε να φτάσει στα χέρια της η δικογραφία του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου,

– αν υπήρχε συγκεκριμένη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου για να διερευνηθούν συγκεκριμένα αδικήματα από την ελληνική δικαιοσύνη,

-αν «συμπτωματικά» την ημέρα που κάλεσε σε εξηγήσεις τον επιχειρηματία εξέδωσε διάταξη για την αρχειοθέτηση της υπόθεσης του.

Οι «διευκρινιστικές ερωτήσεις» ήρθαν μετά την αναφορά της Γεωργίας Τσατάνη στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπης Κουτζαμάνη. Σε αυτή χαρακτήριζε αόριστη την κλήση που έλαβε, ενώ κατηγορούσε για μεροληπτική στάση τη Β. Θάνου και ζητούσε την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης.

Πάντως, δεν αποκλείεται – κατά πληροφορίες- η Γ. Τσατάνη να καταθέσει αίτηση εξαίρεσης από την έρευνα της προέδρου του Αρείου Πάγου. Ήδη στην αναφορά της υποστήριζε πως «θέτει εαυτόν στην κρίση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου και εγείρει ζητήματα μεροληπτικής στάσης και ως εκ τούτου εξαίρεσης της κ. Προέδρου του Αρείου Πάγου ».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα