Μαζικές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα

Μαζικές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα
19-10-2011-ΑΘΗΝΑ-ΠΑΝΕΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ- ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ.(EUROKINISSI-ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) Eurokinissi

Κορυφώνεται η αντίδραση των εργατικών συνδικάτων σε όλη τη χώρα. Μαζικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας από τη Θεσσαλονίκη μέχρι και την Κρήτη. Επεισόδια και υλικές ζημιές. Επίθεση στο γραφείο του Βουλευτή Μαγνησίας Κώστα Καρτάλη (Vid+Pics)

Από τη Θεσσαλονίκη μέχρι την Κρήτη, οι συγκεντρώσεις χιλιάδων εργαζομένων είναι πραγματικά πρωτοφανείς, ενώ δεν έλειψαν τα επεισόδια σε Βόλο και Ηράκλειο Κρήτης από κουκουλοφόρους που προκάλεσαν υλικές ζημιές σε καταστήματα, αυτοκίνητα και τράπεζες.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης σε όλη την Ελλάδα κάνουν λόγο για τις μαζικότερες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των τελευταίων χρόνων, ενώ σε όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα της επαρχίας το σύνθημα είναι ένα: “Δεν πουλάω, δεν χρωστάω, δεν πληρώνω”.

Διαβάστε αναλυτικά τί συμβαίνει στην περιφέρεια της χώρας:

Στη Θεσσαλονίκη

Πρωτοφανής είναι η προσέλευση του κόσμου στις πορείες της Θεσσαλονίκης, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή. Περισσότερα από 15.000 άτομα διαδηλώνουν στο κέντρο.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συμμετέχουν, ίσως, σε μια από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις στην ιστορία της Θεσσαλονίκης αντιδρώντας στα κυβερνητικά μέτρα και φωνάζοντας συνθήματα κατά του πολυνομοσχεδίου, της τρόικας και της ευρωπαϊκής πολιτικής λιτότητας.

Μάλιστα, οι πορείες του ΠΑΜΕ και του ΕΚΘ διασταυρώθηκαν στην περιοχή της Καμάρας και συνέχισαν προς την ίδια κατεύθυνση με την πορεία του ΠΑΜΕ να προηγείται ενώ αρκετά μέτρα πιο πίσω ακολουθεί η πορεία του ΕΚΘ.

Ομάδα περίπου 200 ατόμων φορώντας κράνη και κουκούλες σπάνε βιτρίνες καταστημάτων και τραπεζών στο κέντρο της πόλης.

Στην Πάτρα

Πρωτοφανής σε όγκο και παλμό είναι η πορεία του ΠΑΜΕ που βρίσκεται σε εξέλιξη στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις 12:55 η κεφαλή της πορεία βρισκόταν στην Όθωνος Αμαλίας στο ύψος της Γεροκωστοπούλου ενώ η ουρά της ήταν ακόμη στην διασταύρωση των οδών Γούναρη και Μαιζώνος.

Μετά την ολοκλήρωση της πορείας, μέλη του ΠΑΜΕ θα μεταβούν στα διόδια του Ρίου όπου θα σηκώσουν τις μπάρες προκειμένου οι οδηγοί να περνούν ελεύθερα.

Την ίδια ώρα πορεία πραγματοποιούν και οι αντιεξουσιαστές οι οποίοι πριν από λίγο βρίσκονταν στην πλ. Γεωργίου.

Στη Λαμία

Ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση από την Λαμία. Ταξί, φορτοταξί, φορτηγά, φοιτητές, εργαζόμενοι, υπάλληλοι δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, δάσκαλοι, καθηγητές, αγανακτισμένοι πολίτες και μέλη του ΠΑΜΕ ξεχύθηκαν στους δρόμους.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις που έχουν γίνει στη Λαμία τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με τα τοπικά πρακτορεία ειδήσεων.

 

 

Στο Ηράκλειο της Κρήτης

Άρχισαν τα “όργανα” λίγο πριν τις 12.00 κι ενώ η “ουρά” της πορείας βρισκόταν στη λεωφόρο Δικαιοσύνης. Άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, “ξέσπασαν” σε περιπολικό που ήταν σταθμευμένο έξω από το Δικαστικό Μέγαρο, προκαλώντας του φθορές.

Το περιπολικό είχε φθάσει από τη Μεσσαρά, μεταφέροντας έναν κρατούμενο, ωστόσο το όχημα “εγκλωβίστηκε” από την πορεία, με αποτέλεσμα το περιπολικό να υποστεί φθορές.

Στο δρόμο τους οι αντιεξουσιαστές στράφηκαν εναντίον καταστήματος “Γερμανός”, στη λεωφόρο Καλοκαιρινού.

Σε πανό ανηρτημένο μπροστά από το κατάστημα έγραψαν συνθήματα, πέταξαν μπογιά και προκάλεσαν μικρές υλικές ζημιές, ενώ κατόπιν έκαναν ζημιές σε υποκατάστημα τράπεζας.

 

Μέχρι στιγμής ο “απολογισμός” των περιορισμένης έκτασης ζημιών περιλαμβάνει σπασμένες κάμερες και ΑΤΜ τραπεζών επί της λεωφόρου 25ης Αυγούστου, ενώ μικροσυμπλοκές εξελίσσονται μεταξύ αντεξουσιαστών και δυνάμεων των ΜΑΤ, που βρίσκονται διεσπαρμένες στο κέντρο της πόλης.

Δεν έχει προηγούμενο η σημερινή απεργιακή κινητοποίηση στο Ηράκλειο. Η μαζική συμμετοχή των απεργών, κάθε επαγγέλματος και ηλικίας, μαθητών, ανέργων, συνταξιούχων, ξεπερνάει ακόμη και την απεργιακή συγκέντρωση – σταθμό, πριν 11 χρόνια, κόντρα στα μέτρα Γιαννίτση για το ασφαλιστικό.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο κόσμος αγγίζει τις 10.000.

Στο Βόλο

Και στο Βόλο όμως, δεν έλειψαν τα επεισόδια από κουκουλοφόρους. Οι άγνωστοι, επιτέθηκαν το μεσημέρι στο πολιτικό γραφείο του Βουλευτή Μαγνησίας Κώστα Καρτάλη στην οδό Ιάσονος, ενώ λίγα λεπτά αργότερα επίθεση έγινε και στο υποκατάστημα της Proton Bank στην ίδια οδό.

Την πορεία που βρέθηκε έξω από το πολιτικό γραφείο της βουλευτή Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ Ροδούλας Ζήση έπνιξαν με χημικά ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες προσπάθησαν να αποθήσουν τους διαδηλωτές. Για περίπου 10 λεπτά επικράτησε ένταση. Οι διαδηλωτές απομακρύνθηκαν και η πορεία συνεχίστηκε.

Στην Αργολίδα

Δυναμικές ήταν όμως οι κινητοποιήσεις και στην Αργολίδα. Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των πολιτών στη διαμαρτυρία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ΚΑΙ ΠΑΜΕ αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

19-10-2011-ΑΡΓΟΛΙΔΑ-ΑΡΓΟΣ-διαμαρτυρία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ΚΑΙ ΠΑΜΕ αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που εισάγει την εργασιακή εφεδρεία, το νέο μισθολόγιο και τις νέες φορολογικές κλίμακες που σε συνδυασμό με αυτά του μεσοπρόθεσμου οδηγούν τις μικρές επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους σε οικονομική και κοινωνική περιθωριοποίηση,στη συγκέντρωση πήραν μέρος εργαζομενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ,αγρότες,ιδιοκτήτες ταξί φορτηγών και επαγγελματίες-βιοτέχνες-έμποροι,απέκλεισαν το Δημαρχείο του Άργους.(EUROKINISSI-ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi


Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα