6 δραστηριότητες για διασκεδαστικές στιγμές στο σπίτι

6 δραστηριότητες για διασκεδαστικές στιγμές στο σπίτι
Shutterstock

Η καλύτερη ‘έξοδος’ της εποχής είναι η μάζωξη σε κάποιο φιλικό σπίτι. Ιδού μερικές ιδέες, για να το απολαύσετε, όπως πρέπει.

Δεν υπάρχει καμία μορφή διασκέδασης, που να συγκρίνεται με μια ποιοτική βραδιά στο σπίτι, παρέα με αγαπημένα πρόσωπα και καλό φαγητό. Σήμερα ειδικά, αυτές οι βραδιές έχουν μεγαλύτερη αξία από ποτέ. Αποτελούν την πιο ασφαλή ‘έξοδο’ μιας παρέας, αποφεύγοντας μέρη με συνωστισμό.

Το σπίτι είναι το καταφύγιό μας. Ο χώρος, στον οποίο μπορούμε να περάσουμε καλά, να δημιουργήσουμε ξεχωριστές και ιδιαίτερες αναμνήσεις. Οι μαζώξεις στο σπίτι χαρακτηρίζονται από τη χαλαρότητα και την ανεμελιά της παρέας. Οι στιγμές γέλιου και θετικότητας που θα σου προσφέρουν, φτάνουν και περισσεύουν, για να σε κάνουν να αντέξεις μέσα στην απαιτητική εβδομάδα που έρχεται.

Τι θα ήταν άλλωστε η ζωή μας χωρίς αυτές τις παρεΐστικες όμορφες στιγμές; Χωρίς εκείνα τα βράδια στο σπίτι που φεύγουν, χωρίς να κοιτάξεις ούτε για μια στιγμή το ρολόι σου; Όλοι μας γνωρίζουμε πώς είναι αυτό το συναίσθημα. Αν και πολλές φορές το ξεχνάμε.

H παλιά καλή λύση του επιτραπέζιου

Unsplash

Το κλασσικό είναι πάντα η καλύτερη επιλογή. Φώναξε 2-3 αγαπημένους φίλους στο σπίτι, ανοίξτε εκείνο το παλιό σκονισμένο κουτί με το παιχνίδι ερωτήσεων, που πλέον απλά κοσμεί το ράφι της βιβλιοθήκης σου και περάστε το βράδυ σας μαθαίνοντας ονόματα από σκηνοθέτες της δεκαετίας του 1950 και λίμνες της Νότιας Αμερικής, που δεν ήξερες καν ότι υπάρχουν. Άλλη μια πολύ τίμια και αγαπημένη επιλογή είναι η παντομίμα. Σκέψου μόνο πόσο γέλιο μπορεί να χαρίσει στην παρέα μια δύσκολη λέξη, που θα προσπαθήσεις να την περιγράψεις απλά κουνώντας τα χέρια σου.

Μαραθώνιος σειρών

Unsplash

Το γνωστό και ως Netflix & Chill είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στο εξωτερικό, αλλά έχει αρχίσει τον τελευταίο καιρό να αποκτά φανατικούς υποστηρικτές και στη χώρα μας. Καλείς τα αγαπημένα σου πρόσωπα σπίτι, φτιάχνετε ποπ κορν, κάθεστε αναπαυτικά σε καναπέδες και πολυθρόνες και ξεκινάτε μια σειρά, βλέποντας όλα της τα επεισόδια. Χρόνος να υπάρχει.

Ταινιάδα

Unsplash

Σε αυτή την περίπτωση αντί για σειρές, επιλέγουμε ταινίες. Το καλύτερο, όμως, στην ‘ταινιάδα’ είναι να διαλέξετε μία ταινία, η οποία αποτελείται από δύο, τρία ή τέσσερα κομμάτια, όπως το ‘Lord of the Rings’για παράδειγμα. Να ξεκινήσετε από την αρχή και να φτάσετε μέχρι το τέλος. Ακόμη κι αν τις έχετε ξαναδεί.

‘Διαγωνισμός’ μαγειρικής

Unsplash

Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από το να μαγειρέψεις με την παρέα σου. Ο καθένας αναλαμβάνει από ένα πιάτο και ο σκοπός είναι να ετοιμάσετε ένα ολόκληρο εστιατορικό μενού. Δύσκολο; Ίσως και να είναι, αλλά στην πορεία θα δεις πως έχει πλάκα. Κάποιος αναλαμβάνει το ορεκτικό, άλλος τη σαλάτα, το κυρίως πιάτο και το γλυκό. Κατά τη γευστική δοκιμή, αν τολμάτε βάλτε και βαθμολογίες και αναδείξτε τον Master Chef της βραδιάς.

DIY κατασκευές

Unsplash

Αν η παρέα το έχει λιγάκι με τις χειροτεχνίες ή τη διακόσμηση, τότε μπορείτε σε ένα βράδυ να κάνετε τέχνη. Από το να μεταποιήσετε παλιά ρούχα της ντουλάπας, μέχρι να φτιάξετε από την αρχή νέα, όμορφα διακοσμητικά για το σαλόνι ή το υπνοδωμάτιο. Μπορείτε μάλιστα να δείτε και διάφορα DIY videosστο Youtube, να πάρετε ιδέες και να δημιουργήσετε όλοι μαζί.

Ηλεκτρονικά παιχνίδια

Unsplash

Μπορεί μεγαλώνοντας να έχουμε ξεχάσει την αίσθηση του να ‘λιώνεις’ μπροστά από την οθόνη σου παίζοντας κάποιο video game,ωστόσο είναι μια καλή λύση να το ξαναθυμηθούμε παρέα με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Ιδανικά με κάποιο video game,το οποίο απαιτεί τη συμμετοχή δύο ή και περισσότερων παικτών. Μπορεί στην αρχή να ανάψουν τα αίματα αν κάποιος χάνει ή δεν είναι τόσο καλός, αλλά στο τέλος θα λυθείτε στα γέλια. Γιατί θα είστε όλοι μαζί, γιατί το κλίμα θα είναι υπέροχο και θα έχετε περάσει μια αξέχαστη βραδιά στο σπίτι.

Για να μπορείς, όμως, να τα κάνεις όλα αυτά στο σπίτι, θα πρέπει κι εσύ να το προστατέψεις με τον καλύτερο τρόπο. Η ασφάλεια κατοικίας στην Anytime θα χαρίσει στο σπίτι σου την προστασία που του αξίζει, ενώ παράλληλα θα σε κάνει να νιώθεις άνετος και ήρεμος κάθε στιγμή.

Μπορείς να επιλέξεις ένα από τα τρία νέα προγράμματα ασφάλισης κατοικίας που καλύπτουν το κτίριο του σπιτιού, το περιεχόμενό του ή και τα δύο. Το Economic (το βασικό πρόγραμμα ασφάλισης που προστατεύει το σπίτι σου με το οικονομικότερο κόστος), το Value (το κορυφαίο πρόγραμμα ασφάλισης που προστατεύει το σπίτι σου από κλοπή ή κακόβουλες ενέργειες, με ιδιαίτερα προσιτή τιμή), αλλά και το Premium (η ολοκληρωμένη προστασία για την κατοικία σου, για κάθε κίνδυνο ό,τι κι αν συμβεί).

Τόσο το σπίτι μας, όσο και το περιεχόμενό του είναι σημαντικά περιουσιακά μας στοιχεία. Έχουμε επενδύσει σε αυτά όχι μόνο οικονομικά, αλλά και συναισθηματικά. Γι’ αυτό και αξίζουν την καλύτερη δυνατή ασφάλεια. Για να συνεχίσουν να αποτελούν μέρος στις πιο ιδιαίτερες στιγμές της ζωής μας. Η ασφάλιση του σπιτιού μας πλέον κοστίζει πολύ λιγότερο απ’ όσο πιστεύουμε. Πολλές φορές μάλιστα ένα πρόγραμμα ασφάλισης κατοικίας είναι πιο οικονομικό και από την ασφάλιση του αυτοκινήτου μας. Γιατί, λοιπόν, να μην επενδύσουμε σε κάτι τέτοιο; Μπορούμε να κάνουμε τα πάντα από το σπίτι μας με ασφάλεια και ευκολία. Με τα νέα προγράμματα ασφάλισης κατοικίας της Anytime από €3 τον μήνα χαρίζουμε στο σπίτι μας την προστασία που του αξίζει.

Τι θα έλεγες, λοιπόν, να δώσεις και λίγο περισσότερο ενδιαφέρον στην επόμενη μάζωξη της παρέας στο σπίτι, κάνοντας όλοι μαζί κάποια διασκεδαστική δραστηριότητα;

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version