Γυναικείο Viagra

default image

Ενα χάπι που είναι ικανό να διεγείρει τη σεξουαλική επιθυμία στις γυναίκες, κατακτά την αμερικανική αγορά, καθώς η έλλειψη επιθυμίας παρατηρείται στις γυναίκες από 30-60 ετών. Δοκιμάστηκε και ως αντικαταθλιπτικό

Το ροζ χάπι της γερμανικής φαρμακοβιομηχανίας Boehringer Ingelheim σκοπεύει να μπει για τα καλά στην αμερικανική αγορά ως το νούμερο ένα φάρμακο που ανεβάζει τη λίμπιντο των γυναικών.

Αν και το ροζ χάπι flibanserin, αρχικά είχε βγει στην αγορά σαν αντικαταθλιπτικό, οι ειδικοί επιστήμονες πραγματοποίησαν κλινικά τεστ για να δουν κατά πόσο βοηθά την σεξουαλική επιθυμία. Αν και τα πρώτα αποτελέσματα ήταν ασαφή, καθώς δεν κατάφεραν να δείξουν μια στατιστικά σημαντική βελτίωση της σεξουαλικής επιθυμίας των γυναικών οι επιστήμονες επιμένουν.

Μάλιστα, παρατήρησαν ότι το φάρμακο προκάλεσε σε κάποιους ασθενείς κατάθλιψη και ζαλάδα.

Τώρα, ο FDA περιμένει συστάσεις σχετικά με το ροζ χάπι από μια ανεξάρτητη επιτροπή εμπειρογνωμόνων η οποία αναμένεται να υποβάλει έκθεση τη Παρασκευή.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η έλλειψη της ερωτικής επιθυμίας είναι το πιο κοινό σεξουαλικό πρόβλημα στις γυναίκες ηλικίας 30 – 60, όπως είναι η στυτική δυσλειτουργία για τους άντρες.

Η εν λόγω φαρμακοβιομηχανία ερευνά κατά πόσο το συγκεκριμένο χάπι θα μπορούσε να επιδράσει κάτι σαν το γυναικείο βιάγκρα για τις γυναίκες που έχουν μπει στην εμμηνόπαυση και η σεξουαλική τους επιθυμία έχει κατευναστεί.   

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα