Αν το λέει ο Σον Πεν... Το "Revenant" είναι ένα αριστούργημα επιπέδου "Αποκάλυψης Τώρα"

Αν το λέει ο Σον Πεν... Το "Revenant" είναι ένα αριστούργημα επιπέδου "Αποκάλυψης Τώρα"

Ο Σον Πεν είδε το «The Revenant» του Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου και το συγκρίνει με την «Αποκάλυψη Τώρα» του Φράνσις Φορντ Κόπολα

Επιμέλεια: Μανώλης Κρανάκης

«Είδα το "The Revenant" με τον Αλεχάντρο και τέσσερις ακόμη ανθρώπους. Είχα το μεγάλο προνόμιο να το δω πριν εμφανιστεί οτιδήποτε, σε επίπεδο κριτικών ή ανθρώπων που επηρεάζουν την κοινή γνώμη. Θεώρησα πως είναι ένα αριστούργημα. Δεν νομίζω ότι έχω ζήσει μια τέτοια εμπειρία σε σινεμά βλέποντας κάτι που πηγαίνει το σινεμά μπροστά από την εποχή της "Αποκάλυψης Τώρα". Το να βλέπεις τι συμβαίνει ότι θαρραλέοι παραγωγοί υποστηρίζουν ένα θαρραλέο σκηνοθέτη που είναι καλλιτέχνης μεγάλου μεγάθους και με τόσο σπουδαίους ηθοποιούς - νομίζω ότι συγκλονίστικα ολοκληρωτικά.»

Διαβάστε ακόμη: To «Vinyl» του Μάρτιν Σκορσέζε είναι το ραντεβού σας του Αγίου Βαλεντίνου

Αν το λέει ο Σον Πεν... Το

Αυτή είναι η κριτική του Σον Πεν για το «The Revenant» του Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου που φτάνει ωσονούπω στις αίθουσες για να στείλει ενδεχομένως τον Λεονάρντο ΝτιΚάπριο ως φαβορί για το Οσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου και γιατί όχι τον Ινιάριτου σε πολλαπλές υποψηφιότητες μετά τον περσινό θρίαμβο του «Birdman».

Θυμηθείτε εδώ το σκάνδαλο που προέκυψε μετά το «ξενοφοβικό» σχόλιο του Σον Πεν για τον Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου στην απονομή των περσινών Οσκαρ

Αν το λέει ο Σον Πεν... Το

 

«Βάζω τον Αλεχάντρο στο ίδιο επίπεδο με τους μεγάλους ζωγράφους. Υπάρχουν πολλά πρωτοπόρα τεχνικά βήματα και άνθρωποι που έχουν κάνει απίστευτη δουλειά. Αλλά δεν έχω δει ποτέ κάτι που η βάση του είναι ο νατουραλισμός - ρεαλισμός στο επίπεδο της εικόνας - που διαθέτει τόση ποίηση σε συνδυασμό με τις νέες τεχνολογίες. Θα ήθελα να πιστεύω ότι ανήκουμε σε μια κουλτούρα που εκτιμά την τέχνη τόσο ώστε να το αναγνωρίζει», συνεχίζει ο Πεν που είχε συνεργαστεί με τον Ινιάριτου στα «21 Γραμμάρια».

Διαβάστε ακόμη: Ο Τζώρτζης Γρηγόρακης στη Résidence του Φεστιβάλ Καννών

(Πηγή: Flix.gr)

SHARE:

24Media Network