Χόλυγουντ made in China...

Χόλυγουντ made in China...

Γιατί η Αντζελίνα Τζολί ετοιμάζει τις βαλίτσες της για την Κίνα;

Μέχρι τώρα ξέραμε το Μπόλιγουντ. Τις ταινίες που έφτιαχναν οι Ινδοί, προσπαθώντας να μιμηθούν την αμερικανική κινηματογραφική βιομηχανία.

Τώρα, έφτασε η ώρα της Κίνας, να φτιάξει τα δικά της μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο, έχοντας σαν πρότυπο το Λος Αντζελες. Θα τα καταφέρει;

Αν ναι, σε λίγα χρόνια οι Κινέζοι, θα έχουν τον δικό τους Τζορτζ Κλούνει, Μπραντ Πιτ και Αντζελίνα Τζολί, κοινώς ένα νέο σταρ σίστεμ για τα δισεκατομμύρια των θεατών.

Χόλυγουντ made in China...

Πως όμως θα υλοποιήσουν αυτό το φιλόδοξο σχέδιο; Ένας Κινέζος Κροίσος, ο Γουάν Τζιανλιν σκοπεύει να επενδύσει δις δολάρια για να φτιάξει στούντιο, τεράστια ξενοδοχεία και θεματικά πάρκα στην παραθαλάσσια πόλη Τσινγκτάο.

Χόλυγουντ made in China...

Ακόμα και ένα μεγάλο νοσοκομείο θα ανεγερθεί στην περιοχή. Ο Τζιανλιν έχει τέτοια οικονομική ισχύ, που σε μια εκδήλωση για την ανακοίνωση της επένδυσης, μεγάλοι σταρ όπως η Νικόλ Κιντμαν, ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο και ο Τζον Τραβόλτα ταξίδεψαν μέχρι την Κίνα για να δώσουν το παρόν. 

Απώτερος στόχος είναι να δημιουργηθεί η υποδομή έτσι ώστε να γυρίζονται τουλάχιστον 30 ξένες παραγωγές τον χρόνο στην Κίνα, με πρωταγωνιστές μεγάλους σταρ. Παράλληλα ο κινεζικός όμιλος Dalia Wanda αγόρασε την δεύτερη σε μέγεθος αλυσίδα κινηματογράφων στις ΗΠΑ.

Όμως υπολογίζεται ότι σε μερικά χρόνια ο τζίρος θα είναι πολύ μεγαλύτερος στην Κίνα παρά στην Αμερική

SHARE: