Έρευνα: Το "Joker" έκανε τους Έλληνες να συμπαθήσουν τα άτομα με ψυχικές παθήσεις

Έρευνα: Το "Joker" έκανε τους Έλληνες να συμπαθήσουν τα άτομα με ψυχικές παθήσεις

Σύμφωνα με έρευνα της Κάπα Research τρεις στους δέκα θεατές στην Ελλάδα κρίνουν ότι η ταινία είναι ακατάλληλη για ανηλίκους και μόλις το 12% τη θεωρεί επικίνδυνη - Αναλυτικά τα αποτελέσματα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήγαγε η εταιρεία δημοσκοπήσεων Κάπα Research σε Έλληνες θεατές της πολυσυζητημένης ταινίας «Joker».

Ειδικότερα, σύμφωνα με την έρευνα, επτά στους δέκα θεατές στην Ελλάδα κρίνουν ότι η ταινία είναι κατάλληλη και για ανηλίκους και μόλις το 12% τη θεωρεί επικίνδυνη.        

Έρευνα: Το
Έρευνα: Το
ΚΑΠΑ RESEARCH

Την ίδια στιγμή, το 70% των θεατών δήλωσαν πως δείχνουν κατανόηση στον κεντρικό ήρωα και τις πράξεις του ενώ το 20% ένιωσε να ταυτίζεται μαζί του.          

Έρευνα: Το
Έρευνα: Το

Ένα αξιοσημείωτο συμπέρασμα είναι επίσης πως το «Τζόκερ» προκάλεσε συμπάθεια για τα άτομα με ψυχικές παθήσεις και αντιπάθεια για φορείς και θεσμούς του συστήματος.      

Έρευνα: Το

Η ταινία άρεσε σε 8 από τους 10 που την είδαν και προκάλεσε έκρηξη αισθημάτων στο κοινό, με μόλις 14% εξ αυτών να δηλώνουν πως έμειναν αδιάφοροι.          

Έρευνα: Το
Έρευνα: Το
ΚΑΠΑ RESEARCH

Σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες, ένα ποσοστό 48%, χαρακτήρισαν τον Χοακίν Φοίνιξ ως τον καλύτερο ηθοποιό που έχει ενσαρκώσει τον συγκεκριμένο ρόλο μέχρι σήμερα.        

Έρευνα: Το

Η μεγάλη πλειοψηφία χαρακτήρισε τον Χοακίν Φοίνιξ ως τον καλύτερο ηθοποιό που έχει ενσαρκώσει τον συγκεκριμένο ρόλο μέχρι σήμερα. Η συντριπτική πλειονότητα παρακολούθησε την ταινία στον κινηματογράφο, εκτός από ένα 12% που την «κατέβασε» από το διαδίκτυο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ

Υπενθυμίζεται πως η ταινία βρέθηκε στο επίκεντρο των πολιτικών εξελίξεων μετά την παρέμβαση αστυνομικών δυνάμεων σε δύο κινηματογράφους της Αθήνας. Προηγήθηκε καταγγελία υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού που ζήτησαν από τις αρχές να καταγράψουν τους ανήλικους θεατές που παρακολουθούσαν την ταινία - Το περιστατικό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ταινία Τζόκερ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο Joker ανέκτησε τον έλεγχο του αμερικανικού box office

Joker: Πέντε παιχνίδια εξίσου, αν όχι πιο βίαια από την ταινία

Joker Stairs: Τα σκαλιά της ταινίας έγιναν viral - Κοσμοσυρροή για μία φωτογραφία

Joker: Αυξήθηκαν τα εισιτήρια μετά τις καταγγελίες

Joker: Σε ποια χώρα μπορείς να τον δεις από τα 12 σου. Η Ελλάδα και οι άλλες χώρες των 18 ετών και άνω

Joker: Ποιος καθορίζει ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να δούμε μία ταινία στην Ελλάδα

SHARE: