Έξαλλοι οι Ινδιάνοι με τη νέα ταινία του Άνταμ Σάντλερ

Έξαλλοι οι Ινδιάνοι με τη νέα ταινία του Άνταμ Σάντλερ

Οκτώ ηθοποιοί με ινδιάνικη καταγωγή αποχώρησαν από τα γυρίσματα της ταινίας του Αμερικανού ηθοποιού, διαμαρτυρόμενοι για ρατσιστικά και υποτιμητικά σχόλια

Η παρωδία γουέστερν με τίτλο "Οι γελοίοι Έξι" που γυρίζει ο Άνταμ Σάντλερ προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις ηθοποιών με ινδιάνικη καταγωγή. Συνολικά εννέα ηθοποιοί με τέτοια καταγωγή παραιτήθηκαν από την παραγωγή του ηθοποιού όταν διαπίστωσαν όπως λένε πως το σενάριο περιείχε αστεία και στερεοτυπικές αναφορές με ρατσιστικό περιεχόμενο.

Ο ηθοποιός Λόρεν Άντονι μιλώντας στο Associated Press  ανέφερε πως η ταινία "The Ridiculus Six", το σατιρικό γουέστερν προκάλεσε τις ανησυχίες και τις ενστάσεις των ηθοποιών ινδιάνικης καταγωγής για το περιεχόμενό της. Όταν οι υπεύθυνοι της ταινίας αγνόησαν τις παρατηρήσεις τους, οι ηθοποιοί αποχώρησαν από την παραγωγή. "Μόλις μάθαμε περισσότερα για το σενάριο, νιώσαμε πως δεν σέβεται τους ηλικιωμένους αλλά και τις γυναίκες ινδιάνικης καταγωγής" αναφέρει.

On set, going to brawl out with Nick Nolte. #TheRidiculousSix #NickNolte #NMfilm #NM #film #SAGfilm #LasVegasNM #movies #NativeActor #Acting #Actor #hollywood #Comedy #NativePride #NativeAmerican

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Loren Anthony (@lorenanthony) στις

Το σενάριο σατίριζε τα περιφραστικά, κυριολεκτικά ονόματα των Ινδιάνων γυναικών, χρησιμοποιώντας ονόματα όπως "No Bra" (Χωρίς σουτιέν) ή "Beaver's Breath (Αναπνοή Κάστορα). Μεταξύ των σκηνών υπήρχε μία κατά την οποία μια Ινδιάνα ουρούσε την ώρα που κάπνιζε την πίπα της ειρήνης. "Μας μεταχειρίζονταν σαν να έπρεπε να κάτσουμε στην άκρη" ανέφερε ο ίδιος ηθοποιός.

Η ταινία αποτελεί την παρωδία του φιλμ "The Magnificent Seven" και είναι η πρώτη από τέσσερις ταινίες που προβλέπονται στη συμφωνία του Άνταμ Σάντλερ με εταιρία παραγωγής. Η ίδια η εταιρία απαντώντας στο περιστατικό ανέφερε: "Η ταινία έχει τη λέξη 'γελοίος' στον τίτλο της για κάποιο λόγο: επειδή ακριβώς είναι γελοία. Πρόκειται για μαι ευρεία σάτιρα των ταινιών γουέστερν και των στερεοτύπων που αυτές περνούσαν και ένα καστ ηθοποιών που δεν αποτελούν απλώς μέρος, αλλά συμμετέχουν στην πλάκα".

Έξαλλοι οι Ινδιάνοι με τη νέα ταινία του Άνταμ Σάντλερ

Εκτός από τον Άνταμ Σάντλερ, στην ταινία πρωταγωνιστούν ο Γουίλ Φόρτε, Στιβ Μπουσκέμι, Τέιλορ Λότνερ, Τέρι Κριούς και Βανίλα Άις.

Πηγή: NBC

SHARE: