"Γράμμα στον Γιώργο Λάνθιμο": Δεν υπάρχουν λόγια να σου περιγράψω την εθνική υπερηφάνεια

"Γράμμα στον Γιώργο Λάνθιμο": Δεν υπάρχουν λόγια να σου περιγράψω την εθνική υπερηφάνεια

Οι Έλληνες κινηματογραφιστές έγραψαν ένα γράμμα αγάπης, που μπορεί εκ πρώτης να απευθύνεται στον Γιώργο Λάνθιμο, στην πραγματικότητα όμως έχει άλλους παραλήπτες.

«Γράμμα στον Γιώργο Λάνθιμο» ο οποίος σε λίγες μέρες διεκδικεί δέκα Όσκαρ για το φιλμ The Favourite, τιτλοφορείται το βίντεο-μήνυμα από το κίνημα «Δώσε Λίγη Αγάπη στον Ελληνικό Κινηματογράφο».

Η Ένωση Σκηνοθετών - Παραγωγών Ελληνικού Κινηματογράφου με το «Γράμμα στον Γιώργο Λάνθιμο», γυρισμένο στην Κινέττα όπου ο έλληνας σκηνοθέτης γύρισε την ομώνυμη πρώτη ταινία λέει πως να και εκ πρώτης φαίνεται πως απευθύνεται στον Γιώργο Λάνθιμο, στην πραγματικότητα η έκκλησή της έχει άλλους παραλήπτες.

Στο ατμοσφαιρικό βίντεο πρωταγωνιστεί ο Μάκης Παπαδημητρίου και συμμετέχει η Μαργαρίτα Τσολάκη ενώ η μουσική είναι του Μίμη Πλέσσα.

«Να ᾽μαστε πάλι εδώ, αυτή τη φορά να πηγαίνουμε μια χειμωνιάτικη βόλτα σ᾽ ένα καλοκαιρινό θέρετρο, την Κινέττα. Εκεί, μερικοί από εμάς έγραψαν ένα γράμμα αγάπης, που μπορεί εκ πρώτης να απευθύνεται στον Γιώργο Λάνθιμο, στην πραγματικότητα όμως έχει άλλους παραλήπτες: υπουργούς, κανάλια, φορείς, οργανισμούς, γραμματείς, διοικητικά συμβούλια, διευθυντές, προέδρους, συμβούλους και όλους εκείνους από τους οποίους εξαρτόμαστε για να μπορούμε να κάνουμε ταινίες με επαγγελματικές συνθήκες. Το γράμμα αυτό γράφτηκε με πολύ αγάπη. Αγάπη που ο Ελληνικός Κινηματογράφος προσφέρει απλόχερα και που μπορεί για την ώρα να μένει δίχως ανταπόκριση, δεν σταματάει όμως ποτέ να ελπίζει σε αυτή, ως μοναδικό τρόπο για να μπορέσει να συνεχίσει να υπάρχει και να δίνει την αγάπη του...» αναφέρει το κίνημα «Δώσε Λίγη Αγάπη στον Ελληνικό Κινηματογράφο»

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Βασίλης Κατσούπης

Σενάριο: Σπύρος Κρίμπαλης – Ζαχαρίας Μαυροειδής

Παίζουν: Μάκης Παπαδημητρίου, Μαργαρίτα Τσολάκη

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Σίμος Σαρκετζής GSC

Μοντάζ: Νίκος Πάστρας

Μουσική: Μίμης Πλέσσας

Σκηνικά: Βασίλης Κυριακίδης

Κοστούμια: Κατερίνα Ζούρα

Ήχος: Λευτέρης Καμπαλώνης

Επεξεργασία εικόνας: An-Mar

Σχεδιασμός ήχου – μιξάζ: Λέανδρος Ντούνης / I Hear Voices Studio

Γραφικά: Αντώνης Λουράντος / Designpark

Βοηθός Σκηνοθέτη: Δημήτρης Λογιάδης

Πρώτος Βοηθός Κάμερας: Δημήτρης Δερμούσης

Δεύτερος Βοηθός Κάμερας: Ελένη Λόλα

Ομάδα Παραγωγής: Γιώργος Παπαδημητρίου, Γιώργος Στεργίου, Κατερίνα Σεφερλή, Δημήτρης Τσαντίλας, Νίκος Χριστόπουλος

Παραγωγή: Δώσε Λίγη Αγάπη στον Ελληνικό Κινηματογράφο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Λάνθιμος, Όσκαρ 2019
SHARE:

24Media Network