Η ηρωίδα των φετινών Όσκαρ δεν είναι πια αφανής

Η ηρωίδα των φετινών Όσκαρ δεν είναι πια αφανής

Η Katherine G. Johnson ήταν ο MVP της βραδιάς

Επιμέλεια: Αναστασία Βεργή

Μπορεί το 'Αφανείς Ηρωίδες' να έφυγε τελικά με άδεια χέρια από τη βραδιά παρά τις τρεις υποψηφιότητες του - ανάμεσα σε αυτές και η υποψηφιότητα Καλύτερης Ταινίας - αλλά η ταινία έδωσε την αφορμή για μία από τις πιο όμορφες στιγμές της τελετής.

Οι αφανείς ηρωίδες του βιβλίου 'Hidden Figures' που διασκευάστηκε για τον κινηματογράφο από τον Theodore Melfi με τις Taraji P. Henson, Octavia Spencer και Janelle Monáe, αφορούσε την πραγματική ιστορία τριών ευφυών μαύρων γυναικών που δούλευαν για τη NASA. Εκτός από τη δύσκολη αποστολή που είχαν να στείλουν τον άνθρωπο στη σελήνη πριν προλάβει την Αμερική η Σοβιετική Ένωση, οι γυναίκες αυτές έπρεπε να αντιμετωπίσουν και τις διακρίσεις στον χώρο εργασίας τους λόγω του φύλου και κυρίως του χρώματός τους.

Ο χαρακτήρας που υποδύθηκε η Taraji P. Henson ονόματι Katherine G. Johnson, όχι μόνο μπήκε στο κολέγιο στα 14 της χρόνια, αλλά το χάρισμά της στα μαθηματικά ήταν ουσιαστικά ο λόγος που η πρώτη αμερικανική αποστολή στο φεγγάρι στέφθηκε με επιτυχία. Η πραγματική Johnson βρέθηκε στα 89α βραβεία Όσκαρ και έτυχε της πολύ ζεστής επευφημίας των καλεσμένων, που σηκώθηκαν όρθιοι για να τη χειροκροτήσουν.

Δες τη συγκινητική στιγμή παρακάτω:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ POPCODE

Όσκαρ 2017: Δες όλους τους νικητές
Όταν ο Jimmy Kimmel τουήταρε στον Trump από την οσκαρική σκηνή
Όταν ένα πούλμαν με τουρίστες έσκασε στα Όσκαρ
 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΟΣΚΑΡ 2017
SHARE:

24Media Network