Η Λιμουζίνα

Η Λιμουζίνα

Φτάνοντας αισίως στην 16η του κινηματογραφική ταινία, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος σκηνοθετεί μια «κωμωδία παρεξηγήσεων», μια θαυμάσια αφορμή για να ξεδιπλώσει το πνευματώδες χιούμορ του.

Επιμέλεια: Λήδα Γαλανού

Ο Μάρκος είναι ένας φέρελπις Ελληνας συγγραφέας που ζει στο Παρίσι και περνά τις μέρες του στοχαστικά, πίνοντας μόνος τον καφέ του. Μαζί με τον Γερμανό φίλο του, Μαξ, σχεδιάζουν ένα γεμάτο περιπέτεια ταξίδι: να οδηγήσουν από τη Γαλλία ως την Αθήνα, με οδηγό την πανέμορφη Κολέτ από τη Λιμόζ, μια Λιμουζίνα δηλαδή, η οποία καλείται να διαλέξει έναν ή και κανέναν από τους δυο άντρες που τη συνοδεύουν. Στην πορεία θα έχουν τυχαίες αλλά καθοριστικές συναντήσεις με σημαντικές προσωπικότητες της λογοτεχνίας – ή απλώς με ανθρώπους που τους μοιάζουν!

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος εμπνέεται από τα διηγήματα του Ζάχου Ε. Παπαζαχαρίου και γράφει και σκηνοθετεί μια κωμωδία παρεξηγήσεων ελαφριά και απολαυστική σαν ένα ποτήρι σαμπάνια. Η ταινία με μια ελαφριά ειρωνία γεμίζει με αναφορές στις μεγάλες φυσιογνωμίες της λογοτεχνίας, από την άλλη τους καταρρίπτει στο βωμό της πραγματικής ανθρώπινης εμπειρίας: πρέπει να κυνηγάμε τους ήρωές μας, λέει ο Παναγιωτόπουλος, αλλά για να τους υπερβούμε στην πορεία.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Flix.gr

Διαβάστε περισσότερα:

SHARE:

24Media Network