Η Τζέιν Κάμπιον θα είναι η Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής του 67ου Φεστιβάλ Καννών

Η Τζέιν Κάμπιον θα είναι η Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής του 67ου Φεστιβάλ Καννών

Είναι η μοναδική γυναίκα σκηνοθέτης που έχει τιμηθεί με τον Χρυσό Φοίνικα Καλύτερης Ταινίας. Καιρός να διαλέξει ποιος θα είναι ο επόμενος νικητής!

Επιμέλεια: Λήδα Γαλανού

Η θρυλική σκηνοθέτης από τη Νέα Ζηλανδία παραμένει η μόνη γυναίκα δημιουργός που έχει κερδίσει τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών: μία φορά το 1993 για το «The Piano» (εξ ημισείας με το «Farewell My Concubine» του Τσεν Κάιγκε) κι άλλη μία, το 1986, για τη μικρού μήκους ταινία της, "Peel" (δείτε την, ολόκληρη, εδώ). Τον ερχόμενο Μάιο, στο 67ο Φεστιβάλ Καννών, η Τζέιν Κάμπιον θα πάρει τα σκήπτρα της Προέδρου της Κριτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ, ακολουθώντας στα βήματα του Στίβεν Σπίλμπεργκ που είχε τα καθήκοντα πέρσι κι αναλαμβάνοντας την ευθύνη να αναδείξει τα καλύτερα της διοργάνωσης.

"Απ’ όταν πήγα για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ Καννών με τις μικρού μήκους ταινίες μου, το 1986», δήλωσε για την επιλογή της η Τζέιν Κάμπιον, «είχα την ευκαιρία να δω το Φεστιβάλ από πολλές διαφορετικές πλευρές και ο θαυμασμός μου γι’ αυτήν τη Βασίλισσα των κινηματογραφικών φεστιβάλ μόνο μεγαλώνει με το πέρασμα του χρόνου. Στο Φεστιβάλ Καννών καταφέρνουν να συνδυάζουν και να τιμούν τη λάμψη της βιομηχανίας, τους σταρ, τα πάρτι, τις παραλίες, την κινηματογραφική αγορά, ενώ ταυτόχρονα διατηρούν επίμονα τη σοβαρότητα του Φεστιβάλ απέναντι στην Τέχνη και τις αρετές του νέου σινεμά του κόσμου."

Διαβάστε τη συνέχεια στο Flix.gr

SHARE: