Η Whitney Houston είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά, ως παιδί

H Whitney Houston με το Grammy για το "Saving all my love for you", το 1986 (AP Photo/Lennox McLendon)
H Whitney Houston με το Grammy για το "Saving all my love for you", το 1986 (AP Photo/Lennox McLendon) AP

Σήμερα θα κάνει πρεμιέρα στις Κάννες το νέο ντοκιμαντέρ για τη ζωή της Whitney Houston. Περιλαμβάνει πολλές αποκαλύψεις. Η μια αφορά σεξουαλική κακοποίηση της θρυλικής ερμηνεύτριας.

Το νέο ντοκιμαντέρ για τη Whitney Houston, δεν είναι άλλη μια παρουσίαση της ζωής της θρυλικής ερμηνεύτριας, αλλά “η απόλυτη ιστορία της παγκοσμίου φήμης superstar”. Κάτι που μένει να αποδειχθεί στη σημερινή (Πέμπτη 17/5) πρεμιέρα.

Ο σκηνοθέτης Kevin McDonald να έχει εξασφαλίσει και να παρουσιάζει συνεντεύξεις πολλών συγγενών και στενών φίλων της αποθανούσας. Δυο εξ αυτών είχαν να κάνουν μια τρομακτική καταγγελία: η Houston είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά, ως παιδί, από την εξαδέλφη της και μουσικό της soul, Dee Dee Warwick -αδελφή της Dionne Warwick.

(AP photo/Reed Saxon, File)
AP

Ο ετεροθαλής αδελφός της Houston, πρώην παίκτης του ΝΒΑ, Gary Garland-Houston ισχυρίστηκε ότι και η Whitney, αλλά και ο ίδιος υπήρξαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης, από την Warwick. Το αυτό επισήμανε και η προσωπική βοηθός της Ηouston, Mary Jones (την οποία η superstar αποκαλούσε “θεία Mary”), η οποία πρόσθεσε ότι “η Whitney κακοποιήθηκε από γυναίκα, σε νεαρή ηλικία”.

Η Whitney Houston πέθανε το 2012, σε ηλικία 48 χρόνων. Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε πως υπέστη οξύ έμφραγμα, εξαιτίας της πολύχρονης χρήσης ναρκωτικών ουσιών. Η Dee Dee Warwick πέθανε το 2008, σε ηλικία 63 χρόνων και ήταν επίσης εθισμένη σε ουσίες.

(AP Photo/David Goldman, Pool)
AP

Αυτό είναι το δεύτερο ντοκιμαντέρ για τη ζωή της γυναίκας ερμηνεύτριας που πούλησε περισσότερους από 200 εκατ. δίσκους, μετά το Whitney: Can I Be Me, του Nick Broomfield, το 2017. Ο McDonald εξασφάλισε τη συγκατάθεση των συγγενών της. Σε αυτούς που μίλησαν στον Σκωτσέζο σκηνοθέτη είναι ο πρώην σύζυγος της Houston, Booby Brown, ο Kevin Costner και ο άνθρωπος που την ανακάλυψε και ιδρυτής της Arista Records, Clive Davis.

Πέραν της αποκάλυψης για τη σεξουαλική κακοποίηση, υπάρχουν και άλλες: όπως ότι ο πατέρας της, ο οποίος είχε αναλάβει χρέη λογιστή της, της είχε κλέψει χρήματα, αλλά και λεπτομέρειες από τη βία που βίωνε καθημερινά στο γάμο της με τον Brown. Φυσικά, αποκαλύπτονται και οι δυσκολίες μέσα στις οποίες μεγάλωσε η κόρη τους, Kristina, η οποία πέθανε το 2015, στα 22 της.

(AP Foto/Dan Steinberg)
(AP Foto/Dan Steinberg) AP

ADVERTISING

SHARE: