Καμία Marvel, καμία Disney! H πρώτη λεσβία υπερηρωίδα βρίσκεται περήφανα στο 'Power Rangers'

Καμία Marvel, καμία Disney! H πρώτη λεσβία υπερηρωίδα βρίσκεται περήφανα στο 'Power Rangers'

Οι πρώτες προβολές του «Power Rangers» φέρνουν κακές κριτικές αλλά και έναν ενθουσιασμό: για την ηρωίδα της Μπέκι Γκομέζ, που στα πλαίσια του PG δηλώνει περήφανα πως έχει προβλήματα με τα... κορίτσια

Το «Power Rangers» παίρνει το δικό του μερίδιο στην LGBTQ ωρίμανση μιας ολόκληρης βιομηχανίας, κερδίζοντας την πρωτιά για την πρώτη λεσβία υπερηρωίδα στο πρόσωπο της Τρίνι που την υποδύεται με περισσή αυτοπεποίθηση η Becky G που αν δεν την ξέρατε ως ποπ icon για ηλικίες κάτω των 15 τώρα θα τη μάθετε μια και καλή για πάντα.

Μην περιμένετε φυσικά σχέσεις, φιλιά και «ανοιχτές» εξομολογήσεις, αφού η αποκάλυψη γίνεται σε μια μόνο σκηνή της ταινίας όταν όλοι νομίζουν πως η Τρίνι έχει πρόβληματα με τα αγόρια αλλά τελικά γίνεται γνωστό πως τα προβλήματά της είναι με τα... κορίτσια.

Ο σκηνοθέτης του «Power Rangers» δηλώνει: «Η Τρίνι αναζητά την ταυτότητά της. Δεν έχει ακόμη καταλήξει, αλλά νομίζω πως η σκηνή είναι πολύ σημαντική και ορίζει όλη την ταινία. Η ταινία λέει πως "αυτό είναι ΟΚ" και όλα τα παιδιά πρέπει να βρουν αυτό που είναι και τη φυλή στην οποία ανήκουν».

Καμία Marvel, καμία Disney! H πρώτη λεσβία υπερηρωίδα βρίσκεται περήφανα στο 'Power Rangers'

Το σημαντικό είναι ότι η σκηνή, αλλά και η ομοφυλοφιλία της Τρίνι (που είναι η πρώτη φορά που απεικονίζεται ανοιχτά είτε αφορά αγόρι είτε κορίτσι) είναι κάτι δεδομένο μέσα στην ταινία και όχι κάτι που χρειάζεται να εξηγηθεί ή να οδηγήσει σε γνωστά μονοπάτια που θα καθησύχαζαν ένα κοινό που δεν μοιάζει εξοικειωμένο, το οποίο όμως πρόσφατα είδε και τον Λεφού στην «Πεντάμορφη και το Τέρας» να γράφει τη δική του queer ιστορία στο mainstream σινεμά.

Αν τηρήσει και ο Deadpool την υπόσχεσή του για ένα αγόρι στη ζωή του, o Captain America παραδεχτεί τον έρωτά του και βρεθεί και ένα LGBTQ ρομάντζο για τον «Πόλεμο των Αστρων», μια νέα εποχή ξεκινά για το σινεμά των υπερηρώων...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ flix.gr

 

Ατίλα Τιλ: Ο τολμηρός σκηνοθέτης από την Ουγγαρία μιλά για τα «Δολοφονικά Αμαξίδια»
«Life, Animated»: η αληθινή ιστορία ενός αγοριού με αυτισμό που επικοινωνούσε μόνο με τον κόσμο του σινεμά
SHARE: